Drage moje, jako mi se cini praktican krevet (dva u jednom), tj. umjesto ladice izvlaci se drugi krevet. Od nekih mama sam cula da taj drugi krevet navodno zbog slabije cirkulacije zraka popljesnivi. Molim vas vase iskustvo i misljenje. Hvala
Drage moje, jako mi se cini praktican krevet (dva u jednom), tj. umjesto ladice izvlaci se drugi krevet. Od nekih mama sam cula da taj drugi krevet navodno zbog slabije cirkulacije zraka popljesnivi. Molim vas vase iskustvo i misljenje. Hvala
Mi imamo takav, od Hespa (soba za mlade Funky).
Činilo mi se kao dobra ideja. Ali nije to krevet za stalno spavanje. Ok je za goste, tu i tamo. Preuzak je.
Što se tiče prozračnosti, tu nema problema jer nije direkt na podu nego ima kotače i sigurno 15 cm lufta od podnice do poda.
Tako da ipak planiramo kupiti curi pravi krevet. Ovaj će ostati za rezervu.
Mi inamo isti taj kao i martinaP, od Hespa, Funky.
isto služi za goste ali meni se ne čini da je uzak ( a ima me, i to, dosta)
podnica ima rupe i ne mislim da baš tako lako može popljesnivit, valjda ovisi i o madracu.
nama je jedini zarib sa izvlačenjem,jer nam tapison nije do kraja kreveta pa kotači svaki put zapnu pa se sa tim gnjavimo...
imamo i Flexin sa dvije ladice ispod i to je isto dobra stvar, praktična.
Meni nije uzak, ali klincima je - dosta nemirno spavaju, i malo-malo se prevrnu na unutranju stranu.
Nemam ga. Imaju frendovi. Njima služi za goste. Meni to isto tako izgleda.
Mislim, nije to pravi krevet. Spavaš u ladici praktički na podu, razini poda. Kao na kampiranju.
Meni se isto čini super stvar za goste, imala ga i ja u djetinjstvu za tu namjenu
Ne vidim zašto se nebi moglo koristiti kao stalni krevet. S dobrom podnicom i madracom... Mi smo imali jedan takav za posjet. Bio je i dovoljno širok (normalni madrac od 90 x 200). Makli smo ga samo zato jer ispod te sobe nema ničeg - pa je bilo jako hladno zimi, ipak se nalaziš samo par cm od poda. Pljesan nikada nismo imali. Za moj pojam savršeno riješenje za uštedu mjesta.![]()
Mi imamo krevet na kat +ladica na dnu za goste. I nikad nije bilo plijesni u njemu i normalne je veličine 90*200.
mi smo uzeli hespo funky klasicni na kat i ispod imamo jos ladice za stvari koje toplo preporucujem. mislim da je tako bolje iskoristen prostor. krevet je visok ali nemamo problema stime, djeca ga obozavaju. nekad se penju gore uz moj nadzor i malo se poigraju, ili dole napravimo sator i to im je fora
Zanimljiva situacija bude kad onaj gore povraća i/ili ima proljev pa rafali lete na onog dolje. U 3 ujutro.
A i nije fora kad te gaze da dođu do svog kreveta.
Imamo takav krevet preko godinu dana, situaciju s rafalima još nismo isprobali. Mi smo takav krevet na izvlačenje dali raditi, gornji krevet je širok 110 cm i na njemu spavam ja s malenom (zasad, kad se vratim u svoju sobu vjerojatno ćemo taj krevet prekrojiti). Donji je širok 90 sm, ima normalnu podnicu, ništa nije pljesnivo. Taj donji je nekih 15 cm od poda, nije neudobno spavati na njemu, ja sam probala, a i A. se ne žali.
Nisam baš najsretnija s tim što je dosta težak, jer podnica nije lagana, već su letvice od punog drveta (tako nas je stolar nagovorio) i taj krevet još duugo cure neće moći same izvlačiti i spremati.
Izgleda ovako nekako:
http://www.camerette.net/images/came...mera-vip04.jpg
jedino što nema donju ladicu i sve skupa onda je niže.
P i D imaju u svojim sobama isto dodatni madrac na izvlačenje, ali to je više priručni sistem za goste.
Ja sam u jednom dućanu u Čk naletila na ovo
http://jela.rs/catalog/kiki/kreveti/krd.html
pa se dvoumim između tog i kreveta s ladicom iz Ikee. Mi zbog prostora moramo staviti takav krevet dok Lovru ne preselimo u njegovu sobu. Trenutno imaju dva glomazna Flexa kreveta i jedva hodaju po sobi, tako da nam je to idealno jer krevete na kat ipak ne bi.
Odmaknem kad znam da je bolesna. Cesto ju primi po noci.
Dira svasta i trpa ruke u usta pa smo osudjeni na ceste viroze s nocnim tulumima.
Ja imam u planu za mlađih dvoje kupiti takav krevet i naišla sam u jednom salonu namještaja jedan super, od pravog drva, pojma nemam s kim surađuje vlasnik ali rekao mi je da mu stolar radi..jako je čvrst i sviđa mi se. Cijena oko 1700 kn. rekao mi je da na donji ide drvena ploča umjesto podnice, ne znam zašto to i jel ipak bolja opcija podnica..uvijek mu mogu naručiti ovu drugu varijantu. To će im biti za stalno, ne za privremeno spavanje
Ja to imamo kući i nama se to pokazalo toliko nepraktičnim da smo ga prebacli u sobu gdje spava jedno dijete a za ovo dvoje smo na kraju uzeli krevete na kat. Ne znam, ali eto ako takav krevet mislite kupiti radi nedostatka prostora, on zapravo razvučen zauzima puno prostora, a svakodneno micanje jastuka i prekrivača pa uvlačenje kreveta kod nas nije baš zaživilo. I najgori dio je po meni taj što onaj koji spava na tom izvučenom nema svoj prostor... Mislim naravno da bi bilo najljepše imati veliku sobu, ali kad ju već nemamo meni su kreveti na kat puno bolja opcija...
Ne mogu s mobitela otvoriti Adrijanin link, ali moguće je da imamo sličan krevet.
Naš je gornji kao polukat (mogu se klinci penjati bez stepenica), donji se izvlači iz njega na normalnoj visini (80x190) a iz donjeg se izvlači ladica koja može poslužiti ili kao treći krevet ili kao spremište.
Sve u svemu, ja sam super zadovoljna. Izvedba bi mogla biti kvalitetnija, ali cijena je barem pristupačna.
Nama se ovo pokazalo kao super stvar.
Imali smo krevete na kat,uvijek je bilo svađe, jer nitko nije htio spavati gore pa smo ga dali stolaru i on ga je prekrojio baš ovako kao na gornjem linku.
Donji krevet je normalne visine, a gornji tek nešto malo veći.Kad ne spavaju, uvuče se unutra.
I da, krevet se normalno uvuče s posteljinom.![]()
mi u dj. sobi imamo ručno rađen klasični krevet dolje s ladicom na kotačima, nije praktično, nije udobno, ne volim kad netko mora spavati dolje..za sad služi za male goste koji dođu na spavanje, a kad drugo dijete bude spremno za prelazak u dj sobu kupit ćemo /ili ovaj prepraviti kao onaj s linka ,dakle polu kat..dva klasična kreveta koja se uvuku jedan pod drugi.
http://namjestaj-lateran.com/djecje-...4-program-kiki
ovo na linku čak i nije skupo a riješit će nam sve
Mi smo dali raditi krevete s ladicom, po mojem nacrtu. Oba kreveta (donji i gornji) su dimenzije 100x200. Izričiti uvjet je bio da posteljina s donjeg kreveta može biti uvučena ispod gornjeg. Klinci sad već skoro godinu dana spavaju tako - dolje maleni (i ja često s njimako zaspem kod uspavljivanja) gore stariji. Kad nam dolaze gosti, svu kramu iz stana nabacamo na donji krevet i uguramo ga ispod gornjeg :D jaaako praktično.
Mislim, kod spavanja je u sobi 2 normalna kreveta, preko dana imaju mjesta za igru.
Kod svakog presvlačenja posteljine okrenemo madrac.
Ukoliko ima bolesnika (bilo na gornjem ili donjem krevetu) oni spavaju samnom na bračnom a suprug se seli na bolesnikov krevet - tako smo zasad izbjegli isprobavanje rafalne paljbe.
Moji su bili premaleni za krevete na kat - stariji nije dovoljno spretan a ni mudar za noćna penjanja. Ovo je taman dovoljno visoko da stane donji krevet a dovoljno nisko da se može sam popeti bez problema.
S nutarnje strane "ladice" stavili smo ogradicu, jer je prve dvije noći maleni završavao "u rupi".
Nama, za moju djecu i stambene prilike ovo je savršeno rješenje i jako sam zadovoljna.
Mi na moru imamo krevet na kat i još ladicu. Super stvar za kojih tjedan-deset dana kad prespava kćerina prijateljica pa čak i mi teretni odrasli, na noć-dvije. Madrac je tvrd i dobar, a čak nema podnicu, nego drvenu kutiju. Mislim da ne bi bilo dobro baš cijelo ljeto spavati na njemu, napose otežim odraslima.
evaP bi dala sličku svoje kombinacije
i mene zanimaju fotkice
di i što ste kupili![]()
I ja bi sličicu od EvaP, dobro mi zvuči.
Marija, baš mi se sviđa ovaj sa slike. Jeste li tražili takav gotovi pa kad niste našli u dućanu, ste naručili od stolara ili ste iz nekog drugog razloga radili krevet po narudžbi?
Da se nadovežem,mi imamo krevet sa "ladicom", super smo zadovoljni,rađen kod stolara.Dim 90x200 i izvlačimo po potrebi,dosta je čvrst.
i mi imamo krevet s ladicom,tj donjim krevetom na izvlacenje ,kupljeni u lesnini.
super zadovoljni.
ne vidim nikakvog problema oko kvalitete donjeg kreveta. ta ladica koja se izvlaci je cvrsta i jako kvalitetna,i ne vidim zasto bi taj krevet bio losiji od uobicajenih..
ionako je najbitnije koji madrac stavis,mi smo kupili bernardin i sve 5.
i da,ako racunam kotacice,drvenu podlogu i madrac,to je nekih 30 cm od poda,nije da spavas na samom podu,a i onako je krevet na tepihu,tak da stvarno nije hladno..
Eto mene![]()
Stavila sam fotke ovdje pa klikajte - skupljen, raširen, s klincima koji igraju skrivača u rupi![]()
a gdje ste vi svog kupili i koliko ste platili?
dali smo stolaru da ga napravi po nacrtu... ne sjećam se koliko smo platili - možda čak i 2 ili 3 puta više nego "takav" u prima namještaju
I mi imamo krevet na izvlačenje (Flexa). Nije mi imalo smisla da ih s dvije i pol godine smještam u posebne sobe, uostalom, žele biti zajedno, za krevet na kat su bile (i još su) premalene i tako je izbor pao na krevet na izvlačenje. Problema s plijesni nije bilo i ni po čemu ne bih rekla da je donji krevet pomoćni i lošiji od gornjeg. Oba madraca imaju standardnu širinu od 90 cm, gornji je dugačak 200 cm, a donji 190. MM ponekad spava na tom krevetu koji je samo mrvicu duži od njegove visine i kaže da mu ništa ne smeta. Također, nitko ne spava u kutiji na podu, jer donji krevet ima noge na rasklapanje tj. oba ležaja su iste visine. Povišeni krevet s Adrijaninog linka nije bio opcija. Kod nas krevet preko dana služi i kao kauč i poligon za igru. Kad bi bio previsok te funkcije bi se izgubile.
Mi smo kupili običan krevet s ladicom za igračke ispod.
Kako nismo imali rezervni krevet za goste, maknula sam tu ladicu za igračke i stolar mi je napravio "ladicu" za madrac po cijeloj veličini kreveta.
U nju ide najnormalniji madrac isti kakav je i gornji.
Meni je to odlično za goste, mada prema veličini i svemu trebao bi biti ok i za svakodnevno spavanje.
Evo mi smo kupili i flaxu i hemnes, al još nismo isprobali
Pa se javim za jedno 2 tjedna
mi smo radili takve krevete (od punog drveta) u salonu namještaja Ida na Velesajmu i prezadovoljni smo
2 takva kreveta imamo na moru (za starijeg i mlađeg sina), a 2 u zg u njihovoj sobi
gornji krevet na kojem spava mlađi sin je malo viši (ima i ogradicu da ne padne)
donji krevet na izvlačenje je niži, ima kotačiće i najnormalniju podnicu, ali NEMA LADICU po našoj želji (opet je odignut od poda cca 15cm tako da mu nije hladno)
Mi smo uzeli Kiki cijelu dječju sobu. Jedan krevet je povišeni oko 120 cm visok, 90x200, ima i ogradicu, drugi je od ispod njega manji 80x195 na kotačiće , izvlači se, ima i ladica za igračke jer prostora za igračke nikad dosta. Kreveti su imali svoje podnice, ali one daske obične, pa smo kupili flexi podnice jer imamo madrace od mem.pjene. Tako su nam savjetovali . Kvalitetom sam zadovoljna. Cijena je bila negdje oko 2500-2700 kn bez tih extra podnica, dakle 2 kreveta i ladica.
Naše je iskustvo s ovakvim krevetom pozitivno.