Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Mačak slabo jede

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Mačak slabo jede

Moj mačak (bajamačak usvojen, kastriran, živi vani, uđe u kuću ali više voli biti vani), dosta slabo jede. Inače je vitkog stasa ali od danas.... Kupila sam mu tabletu koju lomim na četvrtine protiv glista, danas dobio prvu četvrtinu. Dok je jeo primjetila sam da s njuškom jedva nabada, bilo je to za očekivat jer je lomio čeljust i zube. Dobar je i drag, poslušan brižan i dao mi je da mu pogledam u usta, ničega nema tj. nema i dva zuba sastrane koje je imao. Dosta mučno jede i konzerve. Kupila sam mu još i hranu za mace malo bolje kvalitete ( sto i kusur kuna), jeo bi i pokuša, malo pojede pa odustane. Sad bi ja njemu samljela te kroketiće i molim vas, dajte mi ideju s čim da mu miješam taj prah. Imala sam ideju da mu miksam konzervu, mlačnu vodu i time mješam tu hranu, ali delikatan je. Sad smo u fazi - neće konzerve. Ako mu miješam samo s vodim onda se onako gljusno napuše i zabetonira...
    Ideje??
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 04.06.2013. at 19:05

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Daj odi do veterinara ako niste već bili.
    Nadam se da nije ništa, ali naš mačkić je isto počeo brljaviti s hranom pa na kraju samo lizao gel/umak, slabo pio, počeo gubiti na težini... nije dobro završilo.
    Nadam se boljem kod vas.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koliko je star mačak i zar nema baš niti jedan zub?
    Ako je bezub zbog starosti morat ćeš se pomučiti da ga nahraniš. Moj susjed je imao peseka koji je doživio 19 godina, ali zadnjih par ga je hranio isključivo iz ruke i sve miksano jer je pesek bio bezub i tako nemoćan da je jedva hodao. Pravi starac.
    Ako mačak nije star, a izgubio je apetit, uzrok bi mogli biti crijevni paraziti. Vani je pokupio to. Tak je i naš mačak lani. Jedan dan sam ga uhvatila da struže sa stražnjicom po betonu, a iz njega su se razvlačile bijele tanke gliste kao špageti. Grozno. Odmah sam nazvala veta i on mi je po opisu rekao da su to gliste i da mu dam pol one tablete protiv parazita. Mačku je drugi dan bilo bolje, a za par dana je bio onaj stari.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

mačak nije jako star, između 7 i 10 godina i ima zuba. Pije dosta vode. Vidjet ću kako će mu biti sutra poslje tablete...

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bih išla veterinaru, pogotovo ako pije puno vode. To može biti znak ozbiljnije bolesti.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moraš otići veterinaru.
    nakon medine nesreće mi smo mješali neke posebne veterinarkine konzerve s vodom i hranili medu na špricu. to je bilo jedvo izvodivo, ali stvarno smo ga željeli spasiti.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo svježe izvješće od jutros. Izgleda da je tableta protiv glista napravila svoje. Ali mačka kao mačka. Jučar sam mu u mlincu izmljela tu novu hranu royal canin i nju neće, pa eksperimentiram.... nju mljevenu samu- ne, nju mljevenu sa cijelim kroketićima- ne, nju mljevenu sa konzervom- ne, nju kroketići sa poslasticom- ajdeajde, kroketići stara hrana i nova,- malo malo, sada je ispalo da jede cijele kroketiće stare hrane umočene u konzervu i novu mljevenu.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mrcina jedna. Niš mu nije. Upravo je uhvatio ptičicu i jede ju na kućnom pragu. Naravno da je izbirljiv kad jede meso!!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

super za macana

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    Mrcina jedna. Niš mu nije. Upravo je uhvatio ptičicu i jede ju na kućnom pragu. Naravno da je izbirljiv kad jede meso!!
    Ma gliste su to bile kao što sam i rekla.
    Drago mi je da je dobro.
    Ubuduće mu svakih 6 mj daj po pola tablete jer je mačak po vani i opet će nešto pobrat.
    Žao mi je za ptičeka, ali mačke su takve. Naš je znao donijeti velikog skakavca meni pod noge, kao dar. Da je uhvatio pticu, donio bi pticu. Njihov nagon je takav.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

E da, kad uvodiš novu hranu, uvijek miješaj sa starom u omjeru prvo 20 % nove ostalo stara i polako povećavaj količinu nove, a smanjuj staru.
    I kaj će ti RC to je skupo ko sam vrag. Imaš u Mulleru super hranu, a povoljnu i za mace i peseke.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

To za muller nisam znala. Znala sam mu iz dm-a uzeti, ali jede to tjedaan dana i onda neće više.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •