Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: Nase mucenje s dojenjem

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ah, opet sam vas pomijesala. Oprosti!
    Bilo bi super da ti moze doci neka mama koja ima znanja, iskustvo i vjere u dojenje.

Da, kao sto sam napisala, kad sam mu davala 30 ml umjesto 60 ml AD i cesce je sisao, nije uopce dobivao na tezini i to je ono sto me cudilo i jos uvijek cudi u tome svemu.
    Ne razumijem i dalje. Dala si mu umjesto 3x60 ml, 3x30 ml ili 6x30 ml?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

6x30 ml. I cim bi maknula 30 ml, on stoji.
    Inace sam AD ukidala 2 puta, oba neuspjesno. Zadnji put sam ukinula 30 ml i to ne 3 dana, nego tjedan dana nisam nista mjenjala, i on nije dobio ni grama.
    Ne znam, vjerojatno mu nedostaju kalorije koje dobije iz AD-a.
    Nemam pojma vise.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U redu je, ne pase vam skidanje po 30 ml.

Imamo dva smjera - mozes probati skinuti samo 10 ml i to na dulje od 1-2 dana. Kako ti se cini takva ideja? Mozda bi to bilo izvedivije, njemu lakse, a i tebi.
    Bilo bi izvrsno kad bi on dobivao dohranu nekom alternativnom metodom, a ne na bocicu. Bi li to bilo izvedivo? Da svo sisanje odradjuje na dojkama?
    I paziti na pelene, na sisanje 10-12 puta u 24 sata i opce stanje djeteta.

Drug smjer je da jednostavno nastavis sa svime sto potice dojenje, inzistiranje da se dovrsi dojka, mijenjanje u podoju obje dojke vise puta, kompresije, inzistiranje na vise podoja u danu (10-12) i dodajes tih 6x30 ml ne opterecujuci se njima. Kad budes sumnjala da ih je prerastao, umjesto dodavanja novih ml dohrane, mozemo dodatno poraditi ovdje na tehnikama koje jos mozes raditi da nabildas proizvodnju, da ne povecavate adaptirano, ili da zakljucimo kako treba dodati.

Koji god smjer ti daje vise samopouzdanja i mira, dobar je.
    Cak i kad dijete stalno dobiva kombinaciju dojke i dohrane, to je odlicno i jako korisno.

Ako ti se cini previse posla da mu dajes 6x30 ml, vrati ga na 3x60 ml, ali samoj sebi obecaj da ces ustrajati na tome da na dojci bude svaka 2-3 sata i da cete se za svaki podoj truditi od pocetka do kompresija i tako par puta svaku dojku u podoju.
    Vidi kako je i tebi lakse, jer i ti moras biti motivirana i spremna truditi se i ulagati, a ako si nabijes tempo koji te frustrira i previse umara, dugorocno nece biti korisno.
    Ima li smisla ovo sto ti pisem? Kako ti zvuci sve?

Lanuškina Majčica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Želim Vam samo svima pružiti podršku, moja curka rođena 29.4. i ja smo Vaši suborci i nadamo se dugom i uspješnom dojenju.. Svaki je novi dan bitka, ali nitko nema toliko snage kao mama

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Imam pitanje.puno sam citala vas forum sta se tice pokakanih pelena al nisam uspjela nsc odg.imam bebu staru 22 dana.samo ju dojim al mi nema stolicu svaki dan nego prode i po 4 dana da ne kaka.jel to znak da ne dobiva na kilazi iako meni izgleda svaki dan sve buckastije.hvala unaprijed

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ketty, odgovaram čisto da dam podršku i da tema skoči gore, jer vidim da nema odgovora pa je možda netko sada vidi.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ketty mislim da to nije problem ali savjetnice će se svakako javiti.
    Ti ako možeš jesti par dana domaći kompot od jabuka&šljiva nije ideja za bacit, nama je to jako pomoglo kad je moja beba bila jako jako mala i imala sličnih problema.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ketty3 prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje.puno sam citala vas forum sta se tice pokakanih pelena al nisam uspjela nsc odg.imam bebu staru 22 dana.samo ju dojim al mi nema stolicu svaki dan nego prode i po 4 dana da ne kaka.jel to znak da ne dobiva na kilazi iako meni izgleda svaki dan sve buckastije.hvala unaprijed
    Dijete do 6 tjedana bi trebalo kakati svaki dan i to imati 3-4 pokakane pelene ili jednu vrlo obilnu.
    Kad dijete ne kaka svaki dan, a mladje je od 6 tjedana, trebalo bi provjeriti dobiva li na tezini uredno.
    Ako ste vec vagani kod patronazne ili pedijatra, provjerite na istoj vagi po mogicnosti kako stojite s tezinom.
    Ako cete provjeriti na novoj vagi, na kojoj dijete nije vagano, napravite prvo vaganje i sljedece za 7 dana (jer razlicite vage znaju odstupati).

Koliko imate podoja tijekom 24 sata, kako izgledaju, dojis li nocu, osjecas li otpustanje mlijeka, vidis/cujes gutanje?
    Kako dijete lovi dojku, boli li dojenje?
    Kakvo je opce stanje djeteta? Kako se ti osjecas, da li jos krvaris i koliko, ako da?
    Koliko mokrih pelena imate u danu?
    S koliko je dijete rodjeno i s koliko grama otpusteno iz bolnice? Je li vagano ikad poslije i koliko je imalo, ako je vagano?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Kako stalno papamo pa i nisam stigla na forum u meduvremenu smo isli kod pedijatrice sad vec imamo mjesec i pol i dalje stolica nije svaki dan al je dobila na tezini.i dalje samo dojim i ona ljepo napreduje i rekla nam je pedijatrica da je sve u redu dok je samo na mom mljeku da moze i do 12 dana bit bez stolice.hvala svejedno na pomoci ak nam jos kaj bude trebalo javit cu se do tad cemo uzivat u papanju i maminij siki koju obozava i nadam se da cu ju jos dugo papat.lijepi pozdrav!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ketty, koliko je dobila?
    Odlicno je da dobiva, unatoc nekakanju.

A na ovakve savjete pedijatara naprosto iskocim iz koze. Dijete u dobi do 6 tjedana MORA kakati svaki dan (3-4 pokakane pelene), ako ne kaka svaki dan, potrebno je provjeriti dobiva li na tezini. Ako dobiva, nekakanje se tolerira.
    Nakon 6 tjedana je ok ako ne kaka svaki dan.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Dobila je 730g i narasla 2cm.dojim ju na zahtjev sta je cesto preko dana a preko noci mi se javlja svakih 2 sata za papanje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bas super!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •