Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Nase mucenje s dojenjem

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno Nase mucenje s dojenjem

Nakon x puta sta sam okretala SOS Rodin telefon i uvijek se rasplakala na objasnjavanju naseg problema, odustala sam.
    Zato sam odlucila podijeliti nasu pricu s vama, jer ipak zelja i volja za dojenjem ne mogu uvijek pobijediti- na zalost.

Nakon teskog poroda, dijete je u 10 dana izgubilo 450 g, iskljucivo dojeno.
    Polozaj u redu, piski, kaka, spava, ne place...Ali gubi na tezini.
    Zavrsili u bolnici- uroinfekt.
    Kako je on bio preslab da si navuce masno mlijeko, tokom nase hospitalizacije su mu htjeli davati adaptirano sto sam odbila- odlucila sam se izdajati izmedju podoja- nisam spavala uopce/dojenje, izdajanje, cijedjenje zadnje kapi mlijeka, dojke prepune masnica od tiskanja.
    Dosli kuci-dijete ne dobiva na tezini. Dobili smo rok od 2 tjedna, medjutim i dalje ne dobiva.
    Najbolje od svega je bilo da on uopce nije nikad plakao, pa sam mislila da je sit.
    Pedijatrica je inzistirala da mu uvedem adaptirano.
    Koliko god da sam bila protiv, morala sam. I dijete je pocelo dobivati na tezini- prvo dojenje koliko hoce, a nakon toga 30 ml adaptiranog.
    Nakon sto je dobio 1 kg u drugom mjesecu, pocela sam smanjivati adaptirano u zelji da se vratimo iskljucivom dojenju.
    Medjutim, cim sam maknula jednu dozu, on opet stoji sa tezinom. Dva tjedna nije dobio ni grama. Cim sam opet uvela adaptirano, kroz 2 noci je dobio 150 g.
    I ajde, pomirit cu se s tim sto mu moram dodavat adaptirano, nekako budemo.
    Iako mi je vec puna kapa svega- poslije podoja uvijek izdajam i to skupljam pa mu dam za jutarnji obrok umjesto adaptiranog, tako da mi dani prolaze u dojenju, izdajanju, pripremanju bocice i tako u krug.

Svaki dan placem, ne mogu shvatiti zasto mu moje mlijeko nije dovoljno i zbog cega se samo na mom mlijeku ne moze udebljat??

I ajde, nekako rjesavam to sama sa sobom, da bi unazad dva dana prestao cicati.
    Ne odbija dojku, nego ju stavi u usta, igra se bradavicom i zaspi.
    Kad krene Let Down, on guta, ali jedva..

Jadna sam da jadnija ne mogu biti. Dojenje sam diplomirala s prvim djetetom, sve sam radila kako treba, ali jednostavno nam ne ide...

On kad krene dojiti, samo zaspi.. Budim ga i po 3-4 puta, ali ne ide. I nikako da shvatim kako dijete od 2.5 mj moze zaspati bez da se najede, i da ni ne place zbog gladi??

Eto, ja sam samo primjer da kad majka odluci dojiti i bori se svim snagama da uspije, ne moze.. Jednostavno..

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerujem da ti je tesko, jer je (ne)uspjeh u dojenju uvijek nekako jako nabijen emocijama.
    Nemoj se opterecivati time kako je moguce da s jednim djetetom nisi imala nikakvih problema, a s drugim se toliko mucis.
    Svaka, bas svaka prica o dojenju je drugacija.
    Radis najbolje sto mozes u sadasnjim okolnostima, uz informacije koje imas i podrsku koju dobivas.

Reci mi, za pocetak, one osnovne podatke: s koliko je rodjen, s koliko (i koji dan) otpusten kg i koliko ima sada ili na zadnjem vaganju koliko je imao (i kad je to bilo). Je li imao zuticu?
    Koliko sad ima pokakanih i mokrih pelena tijekom dana i kojih, platnenih ili jednokratnih.
    Koliko puta dnevno dojis i koliko traje podoj, je li na jednoj dojci uvijek ili mu nudis obje? Zavrsavas li podoje kompresijama?
    Koliko ukupno u danu dobije dohrane? Koliko obroka? Kako mu je dajes, na bocicu, ili nekom drugom metodom?

Idemo vidjeti sve ovo pa cemo pronaci nacina da probamo rijesiti problem. I nemoj klonuti duhom, puno mu dajes vec i sada.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Nadam se da cu uspjet odgovoriti na sva pitanja. Rodjen sa 3900, otpusten sa 3680 cetvrti dan. Na dan hospitalizacije sa njegovih 10 dana zivota- 3450.
    Zuticu je imao jaku ( nisu mu vadilo bilirubin ), oko mu bilo gnojno( ustanovljeno kasnije da i u oku ima bakterije ), ali su nas pustili kuci iz rodilista.
    Strasno nesto.
    Dojila sam svaka 2-3 h, kako bi se reklo, na svaki kme.
    Sad jede svaka 3-3.5 h jer se ipak dodaje adaptirano koje mu kroz 24 h dodajem 180 ml rasporedjeno u 3 obroka ( znaci 3x60 ml ).
    Preko noci samo dojimo i preko noci relativno dobro vuce- stavim ga k sebi u krevet, dojke na izvolte i on se samo spoji..
    Adaptirano dajem na bocicu al ne obicnu- kupila sam onu za koju kazu da je najbolja kod kombiniranja, nema dudu s rupicama nego sisac na vakum gdje se dijete mora dobro pomuciti da izvuce mlijeko- kad dijete vuce, mlijeko tece, kad ne vuce, ne tece nista.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Napisi mi za pelene.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Damolina prvotno napisa Vidi poruku
    Zuticu je imao jaku ( nisu mu vadilo bilirubin ), oko mu bilo gnojno( ustanovljeno kasnije da i u oku ima bakterije ), ali su nas pustili kuci iz rodilista. Strasno nesto.
    Vjerujem da je bilo strasno. I uroinfekt nakon toga.
    Jesi li bila s njim u bolnici, ako je hospitaliziran radi uroinfekta? Ako nisi, kako si odrzavala laktaciju?
    Je li mu ikad itko provjerio razinu bilirubina nakon otpusta iz rodilista?

Dojila sam svaka 2-3 h, kako bi se reklo, na svaki kme.
    Mozes li malo opisati kako je izgledalo dojenje. Koliko je dugo sisao, je li imao periode u kojima si jasno vidjela da guta mlijeko?
    Sjecas li se kakve su tada bile pelene, je li redovito kakao?

Sad jede svaka 3-3.5 h jer se ipak dodaje adaptirano koje mu kroz 24 h dodajem 180 ml rasporedjeno u 3 obroka ( znaci 3x60 ml ).
    Ovo nije velika kolicina dohrane, ako odlucis skidati.
    Bilo bi dobro da prvo poslozimo cijelu sliku do danas, da vidimo je li negdje bilo nekog vidljivog, lako popravljivog problema.
    Znaci li to da on ukupno ima 8 dojenja dnevno ili ima vise (kad ukljucis i nocne podoje).

Preko noci samo dojimo i preko noci relativno dobro vuce- stavim ga k sebi u krevet, dojke na izvolte i on se samo spoji..
    Ovo je odlicno i samo tako nastavite.

Adaptirano dajem na bocicu al ne obicnu- kupila sam onu za koju kazu da je najbolja kod kombiniranja, nema dudu s rupicama nego sisac na vakum gdje se dijete mora dobro pomuciti da izvuce mlijeko- kad dijete vuce, mlijeko tece, kad ne vuce, ne tece nista.
    Super.
    Dakle, uvijek mu prije dohrane nudis dojenje? Da li mu nudis uvijek jednu dojku po obroku ili obje? Pomazes li mu kompresijama pred kraj?
    Jesi li probala ili, kako ti se cini da mu prije davanja dohrane ponudis obje dojke, svaku dva puta i da svaki put svaku zavrsis i sa kompresijama?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Pelene koristimo jednokratne. Prematala sam ga svaka 3 h i bile su popisane, ali tek sa od kad sam dodala adaptirano su zapisane jace. A ja sam mislila da je i onako bilo dovoljno.
    S tim da mu je i fontanela bila blago uvucena- sad vise nije.

Kad je zavrsio u bolnici, ja sam bila s njim jer sam ga dojila.
    Razinu bilirubina nisu niti ispitivali nakon otpusta iz rodilista, nego dok smo zavrsili u bolnici su provjeravali jer je bio zut ( onda jos nismo znali da ima uroinfekt ) i bila je 180.

Sisanje- od pocetka smo imali problema jer je ekstra pospan. Gutao je prvih 5-7 min i poceo spavati. Onda sam ga dizala, stipala, sve da ga razbudim. To je bilo 3-4 puta tokom podoja( razbudjivanje ), pa dok ga vise nisam mogla probuditi. Tako da su nam podoji trajali i po sat vremena.
    S tim da je on super sisao, bas kako moraju- cula sam gutanje, vilica se micala.. Sve super..
    Kakao je jednom dnevno, ali obilno ( tako je od prvog dana- kod nas nikad nisu bile velicine kovanica od 5 kn, uvijek obilno ).
    Onda je poceo strajkati s kakanjem- nije kakao 3 dana, 2 dana jest, pa 4 dana nije- i u tom periodu uopce nije dobivao na tezini.
    Od kad sam uvela opet adaptirano, kaka svaki 2.dan- obilno.

Da, sad dok je na dodatku adaptiranog, imamo 8-9 podoja kroz 24 h- prije je bilo preko 10 dnevno.

Uvijek mu nudim tu jednu dojku jer i dok je podoj bio gotov, uvijek sam mogla izdojiti iz nje, pa sam mislila da nema potrebe. A i jednom sam mu ponudila, popio je samo predmlijeko i nije htio.

Kompresije radim od samog pocetka, s tim da zadnje dane kad bas ne cica, radim ih i kad krene LD da malenog potaknem da guta, jer inace LD ide a on tek tu i tamo proguta.
    S kompresijama si i poticem LD- prije sam tocno znala kad LD krene- kroz 5 min je krenuo i po 6-7 puta ( znam po tome jer sam ga ili osjetila ili vidjela da on jace guta ), dok sad kako nece sisati, LD krene svega 3 puta kroz 30 min kad ga maknem, jer samo spava.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S tim da mu je i fontanela bila blago uvucena- sad vise nije.
    U kojem položaju? Dok leži ili dok je uspravan?
    Jer, kad je dijete uspravno, fontanela najčešće jest blago uvučena i ne govori o tome je li dijete dehidrirano.
    Dehidrirano dijete ima uvučenu fontanelu u ležećem položaju.

Možeš li se posvetiti tome da mu u svakom podoju, prije adaptiranog, nudiš obje dojke, a možda čak i 2x obje (jednu pa drugu pa prvu pa drugu) i da mu tek onda nudiš dohranu (ili ranije, ako baš jako protestira)?
    Pa da vidimo hoće li to utjecati na smanjeni unos dohrane (iako, neke bebe se vole prežderavati i popit će sve što im je ponuđeno, ali da vidimo).

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Sad ce ovo moje pitanje zvucati glupo.. Ali sta cu dobiti ako mu nudim ovje dojke?? On ionako posisa jako malo masnog mlijeka ( pretpostavljam da je tako jer se na mom mlijeku ne deblja ), pa ako cu mu nuditi obje dojke- zasitit ce se brzo i to samo s predmlijekom.. Jer ionako ne vuce kako treba i nece se niti truditi doci do masnog jer se ne trudi ni ovako kad je samo na jednoj dojci.
    Mislim, nadam se da nisam u pravu ali mi je to logicno..

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Jer meni nije trenutno u interesu smanjiti kolicinu adaptiranog ( na zalost ) s obzirom da se na njemu deblja, nego nekako ga "natjerati" da opet pocne cicati i da dodje do zadnjeg mlijeka..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jako si me zbunila s ovim zadnjim postovima.
    Jer meni nije trenutno u interesu smanjiti kolicinu adaptiranog ( na zalost ) s obzirom da se na njemu deblja, nego nekako ga "natjerati" da opet pocne cicati i da dodje do zadnjeg mlijeka..
    Ja sam stekla dojam da nemate problema sa sisanjem, da on voljno sise, radis mu kompresije, nekad cak i tijekom cijelog podoja i da je problem sto on, usprkos takvom dojenju (u kojem on dobiva masno mlijeko! ako radis kompresije) ne napreduje.
    Rezimom dojenja u kojem on dovrsi (uz kompresije) jednu dojku i onda ga stavis na drugu, on ce dobiti jaci mlaz mlijeka, koji ce ga motivirati da dalje sise (jer dobiva mlijeko), u let downu ce dobiti i masno mlijeko (odnosno, mlijeko koje ima obje komponente zajedno, vodenu i masnu), a kompresijama ces mu pomoci da izvuce maksimalno tog masnog mlijeka (to je u biti - mlijeko, nema dvije vrste mlijeka u dojci, malo kasnije cu objasniti).
    Kad ga tad vratis na prvu dojku, iz nje ce odmah ici "dvokomponentno" mlijeko. I malac ce sisajuci dobivati mlijeko lakse nego prvi put, bit ce motiviran za sisanje, pred kraj ces ga opet pomoci kompresijama... mnoga djeca u tom trenutku ni ne traze drugu dojku, drugi put, ali neka da (moj je nekad znao mijenjati obje dojke i vise od 3x).

U dojkama postoji jedno mlijeko, u zrelom je mlijeku do nekih 4,5-5% masnoca.
    Kad mlijeko stoji u dojci (izmedju podoja), masnoca se zalijepi za stijenke mlijecnih zlijezda i kanalice. Zato je prvo mlijeko vodenasto, voda i laktoza. Kad sisanjem dijete uzrokuje otpustanje mlijeka, mlaz mlijeka "otrgne" masnocu sa stijenki i pocne izlaziti "normalno" mlijeko, sa svim sastojcima koje inace ima.
    Ako izmedju dva podoja (kao ovdje kad nudis vise puta obje dojke u istom podoju) nema razmaka, vremenskog, svaki slijedeci put kad dijete sise, dobiva odmah sve komponente mlijeka zajedno.
    A ja vjerujem da bi to vama pomoglo da se debljate i bez adaptiranog. I utjecalo bi na kolicinu mlijeka koja se proizvodi u dojkama.

Medjutim, kako sam te krivo shvatila koji je tocno problem, molim te da ga ponovis, da ga probamo rijesiti.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Lijepo si to sve objasnila, hvala puno!
    U prvom postu sam napisala ( izmedju ostalog- kad sam napisala svasta puno i previse ) da on ne zeli sisati .
    I to vec 4.dan
    Kad je vrijeme jela, okrece glavicu, trazi dojku i kad ju stavi u usta, sisa par minuta i to je to.
    Vise mi se ni LD ne otpusta kao prije jer on samo drzi dojku u ustima i dudla ju lagano ili spava.
    Pocela sam dojiti kako si mi savjetovala, al mu dojke mjenjam 3x svaku po podoju. Dojimo sat vremena i od toga mi LD krene svega nekoliko puta ( znam po tome jer vidim kad jace guta ), dok mi je prije LD isao svako malo, pa se opet nije debljao..

Dojke mi jesu mekane nakon podoja ( nisu prazne ) i uopce me i cudi kako mogu biti mekane a on jako slabo sisa - celjust mu se pomakne 3-4 puta, pa jednom proguta i tako stalno.
    Kad krene LD, to guta, al kazem- Broj LD-a mi se znatno smanjio.
    I prije je spavao na dojci ali barem je sisao (LD mi je u 5 min isao od 6-7 puta - brojila sam svaki put dok je poceo jace sisati ).
    Sad tog nema..

I danas mi je nakon takvog naizmjenicnog podoja popio 90 ml adaptiranog

Ako se vec radi o konfuziji bradavica, kako je moguce da je sad doslo do toga, nakon skoro 3 mj?
    S tim da on ne place na dojci niti ju odbija, samo jako slabo vuce

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Prikljucujem se temi jer imam skoro pa jednaki situaciju. Drugo dijete. Prvo nisam uspjela dojiti i bila sam sigurna i oucna da ce ovaj put ici jer su mi se bocice zamjerile nevideno. Rodena sa 3580, orpustena sa 3250. Nakon mjesec dana donitak 500 g, tjedan masnije dobitak 80g, tjedan kasnoje donitak 0g. Do tada iskljucivo dojenq na sahtjev na svako kme, molrih pelena svaki dan, stolica barem 3 svaki dan onilnih, dobre volje, besela, reagira, mase rukamq, nogama, ali tezina nikako. I sad smo na dohrani poslje svakog dojenja. Probati cu ovo mijenjanje dojki koje ste spominjali. U ponedjeljak ponovno na vaganje. E, moja cura jedino nije imala zdravstvenih problema. Eto, da sam se malo pojadala...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moguće je da su informacije o sustavu kojim mu daješ nadohranu ipak prenapuhane i da on lakše siše dohranu i moguće je da je onda nestrpljiv kad je na dojci jer sisanje na dojci zahtijeva više snage i truda.

Što se tiče dojki, ne mora značiti da je manje mlijeka nego su se dojke prilagodile proizvodnji i više ne ne prepunjavaju pa imaš osjećaj da su ispuhane (a u stvari one više nisu prenapuhane). Isto je i s LD-om. Moguće je i da se smanjio i da se osjet prilagodio i više ga ne osjećaš jednako intenzivno. Probaj pratiti kako malac siše, guta li i kad.

Za slabo sisanje, pomozi mu kompresijama (znaš li kako, ako treba, da opišem).

Moguće je da bi vam pomoglo kad bi dohranu dobivao uz pomoć SNS-a. Tada bi svu hranu dobivao sisanjem, više i češće bi stimulirao dojke na produkciju i moguće je da bi se stanje dosta poboljšalo.
    Drži se, ne odustaj. Probaj par dana dojiti tako s obje dojke naizmjenično, uz kompresije pa ćemo vidjeti kako će biti.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Sto se tice dojki.. Napisala sam da su mekane nakon podoja, a ne ovako, tokom dana.
    I da me cudi kako budu mekane dok on slabo sisa.
    Tokom dana mi budu tvrde, jos uvijek se pune mlijekom, a nakon podoja mekane, iako nisu prazne..
    Za ovu uspostavu ponuda- potraznja sve znam..
    Dojila sam prvog pa sam upoznata sa svim carima dojenja.

Samo, stvarno mi se cini da se blizimo kraju- on vise nece sisati niti preko noci. Drzi dojku u ustima, povuce par puta i tako spava.
    Znaci, uopce ne jede. A s obzirom na nase nedobivanje tezine, morat cu mu dati adaptirano i preko noci
    Prije je bar sisao prije spavanja i nocu kako treba, sad niti to

Pojest cu se ziva . Zivci su mi vec na rubu, i nikako se pomiriti s tim da nam dojenje jednostavno ne ide.
    Nego su nam u zadnje vrijeme svi pokusaji dojenja- pravo mucenje, i mene, a i malenog

unadomina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Damolina, ubacujem se samo da ti kažem BRAVO za sav trud i volju! Ne gubi živce, znaš da je djetetu potrebna smirena i sretna majka,a on osjeća da se trudiš i da mu želiš sve najbolje! Koliko god možeš napraviti u dobrobit dojenja, napravi, ali nemoj se mučiti!
    Prošla sam loše iskustvo s dojenjem, krenulo je super, a onda deseti dan ustanove da baš ne dobiva na težini, da treba uvesti adaptirano itd... + moje neznanje, zabrinutost...i krenulo sve u krivom pravcu... Dojila sam je (uz adaptirano) do neka 3 mjeseca, pošto je nosila Pavlikove remenčiće za kukove sve teže nam je bilo namjestiti se udobno za dojenje, više nisam znala šta raditi... Kad je imala 4 mjeseca,htjela sam vratiti dojenje, iako je tada skroz odbijala dojku, stalno sam joj je nudila... Tad sam se prvi puta obratila Rodinim savjetnicama i svim majkama ovdje i dobila super savjete i podršku, ali jednostavno nije išlo...
    Dugo sam se mučila; krivila samu sebe, propitkivala se šta sam mogla bolje iako sam uvijek znala da radim najbolje i dajem sve od sebe! Užasno mi je bilo krivo što se nisam odmah obratila Rodi ili sličnoj udruzi... Ali eto...
    Nakon nekog vremena, izbacila sam negativne emocije, prihvatila da jednostavno nije išlo, odlučila svaki dan uživati maksimalno sa svojim djetetom, dolaze nove brige i treba se riješiti onih starih! Znam da je svaki dan nepotrebnog mučenja i živciranja - izgubljen dan!
    Danas moja curica ima 8 i pol mjeseci, zdrava je, vesela, lijepo napreduje u svakom pogledu... Ima 4 zubića i neki dan sam joj baš probala dati dojku, i ona zgrabi, samo da nešto zagrize i smije se, a ja skupa s njom...
    Da mogu vratiti vrijeme, neke bi stvari napravila drugačije i dala sve od sebe za uspješno dojenje, ali iskreno, više ne žalim! Shvatila sam da prihvaćanjem vlastitih pogrešaka kao majka, najviše učim iz istih i da je mom djetetu zaista najpotrebnija moja ljubav, smirenost, zagrljaj, poljubac...
    Želim ti strpljenja i sreće

unadomina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

...i još jednom, bravo za sav trud!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Damolina, meni se cini da se nesto dogadja, da si preuzrujana mozda, napeta oko dojenja pa da mozda ne sljaka kako treba otpustanje mlijeka.
    Probaj dojiti dok gledas nesto zanimljivo na TV-u ili dok citas ili ako mozes pozvati neku frendicu da ti pravi drustvo... u situacijama u kojima je tvoja paznja usmjerena na nesto drugo, a ne na dojenje, opustenija si i mozda se stvar poboljsa.

Govorim ti ovo jer vidim da vam se stanje rapidno (prema tvom opisu) pogorsava u vrlo kratkom roku. Dojenje ne prestaje tako naglo, tijelo se ne moze upaliti-ugasiti, jedan dan proizvoditi odlicno, drugi dan nista ili duplo manje.
    Vrlo je moguce da si nervozna i napeta i da ta napetost koci oksitocin koji je regulira otpustanje mlijeka. Ako je on blokiran nervozom i zabrinutoscu, moguce je bas ovo sto vam se dogadja.

Nemoj se toliko zderati, biti tuzna... radis najbolje sto znas i mozes u odredjenom trenutku, trazis pomoc, vise od toga ne mozes ni napraviti. Ja se za razliku od prethodne forumasice ne slazem da se ne treba pomuciti, jer iskreno vjerujem da je dojenje vrijedno i truda i muke i suza (a vjeruj mi, znam iz svog iskustva sto znaci plakati od muke jer NISTA ne funkcionira i ne poboljsava situaciju), ali nemoj trositi vrijeme i energiju na preispitivanja i zalovanje... u prvom postu, meni se cinilo da dojenje vama jako dobro ide i da ces uz malo truda uspjeti srediti situaciju.
    Zato ne odustaj.

Kako je dijete?
    Da nije mozda bolestan, prehladjen?
    Jesi ga probala dojiti u zamracenoj prostoriji, bez drugih ukucana blizu, u tisini? U hodu? Mijenjati polozaje?
    Ako imate kadu, napuni vodu ugodno toplu, uvalite se zajedno unutra i priblizi ga k sebi, mnoga djeca u takvom okruzenju hoce poceti sisati.
    Probaj izdojiti par kapi mlijeka na bradavicu da mu zamirise.
    Nahrani ga kako god, vazno da dobije hranu, da bude snazan i zainteresiran za sisanje, ali nemoj odustati.
    I nemoj se gristi i analizirati u nedogled vasu situaciju, idite polako, podoj po podoj, dan po dan, svaki uspjeh neka bude mala pobjeda. Polako.

(((hug)))

unadomina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Žao mi je ako sam krivo shvaćena, jer sam htjela izraziti podršku i ohrabrenje! Naravno da se vrijedi pomučiti oko dojenja,ali ne pretjerano mučiti samu sebe i dijete! Svi mi manje više govorimo iz vlastitog iskustva i znamo da živciranje i napetost ne vode nigdje! I stvarno se onda i energija i vrijeme uzalud troše.
    Znam da je teško,ali treba se što više smiriti i opustiti. Nisam savjetnica za dojenje ni stručna osoba,ali to je savjet koji bi dala svakoj majci sa sličnim problemom. Puno truda, strpljenja, smirenosti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Unadomina, ma sve ok.
    Ja izbjegavam zenama savjetovati da se opuste jer je mene taj savjet uvijek jos vise izbacivao iz takta.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

busybee, Moram reći da ste divni sa ovim savjetima i iskreno se nadam da ćete i meni odgovoriti na moju temu koju sam večeras započela, samo čekam da se odobri. Damolina, budi sretna što imaš ovakvu podršku i pomoći odlično je što si ovdje došla po pomoć. Sve što radiš odlično je samo istrajno dalje. Želim ti puno sreće i uspjeha.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Unadomina, hvala puno na postu podrske!

BusyBee, problem je u tome svemu sto nama dojenje ne ide glatko jer on ne zeli sisati. Uhvati dojku i zaspi.
    Bolestan nije, potpuno je zdrav. Cak mu ni nosic nije zacepljen.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Damolina, jesi li probala s kompresijama?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Laumi, jesam. Radim ih prakticki od pocetka podoja. I on to proguta i to je to, ali da bi sam vukao mlijeko, nema sanse

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Oprosti, nisam stigla pročitati cijeli topik, sad sam ga iščitala i vidjela da si radila kompresije.
    Bi li ti bilo izvedivo da intenziviraš tjelesni kontakt s djetetom, da čim više vremena provedete u kontaktu koža-na-kožu? A ostatak vremena da ga nosiš u marami ili slingu, tako da se može sam poslužiti?
    Kao što je Busy Bee napisala, i zajedničko kupanje pomaže mnogim mamama, tj. kombinacija tople vode (za bolje otpuštanje mlijeka) i tjelesnog kontakta (koji može potaknuti bebe na sisanje).

Što si sve pokušala za razbuđivanje?
    Pomaže presvlačenje bebe (mijenjanje pelene) tijekom podoja, kad počne dremuckati. Ili nježno posjedanje u krilu, dizanje u okomit položaj, vlaženje čela i obraza gazom namočenom u hladnu vodu, pričanje/pjevanje djetetu, pokušati uspostaviti kontakt očima, nježno puhanje u lice,...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jesi možda probala dojiti u položaju nogometne lopte? pogledaj na ovom linku.
    ovo je odličan položaj za uspavanu bebu.

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Meni je šokantno,da kad me neke poznanice sretnu,vele bok,i prvo pitanje je jer djete na prsima,jel cica.Pa daj me pitaj koliko je star,kako je,jel zdrav?Ovo dojenje je postalo modni trend.Rode volim vas i nemam namjeru biti zločesta,ali pa kaj je to došlo,svi bruje jer djete cica ili ne,kad velim da dojim imam osjećaj "a super,prava mama",ma to nije normalno,ima bezbroj problema i dojenje je kadkad otežano,nejde i nejde zato ću draga Damolina reći da će tvoje djete jednako tebe voljeti bilo na prsima ili ne,ti nečeš biti manja majka od onih koje doje,cica nikako nije nadomjestak za pažnju i ljubav,dijete se može staviti nagolo tijelo i mirisati mamu ako i ne cicka.
    Neka tvoj mali raste živ i zdrav,i neka ti nebude teško,neka cicka koliko cicka.
    Kad sam operirala dojku,imala otvorenu ranu duboku kao prst,tak mi je bilo svejedno hoću li dojiti,samo sam željela čim prije da to zaraste i da mogu uživati u svojoj dječici,i prisloniti ih uz sebe!

BusyBee lijepo si napisala "malo po malo,neka svaki mali napredak bude pobjeda"
    Posljednje uređivanje od Nitenaja : 09.06.2013. at 14:44

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne razumijem svrhu prvog dijela posta na temi na kojoj mama, motivirana da doji svoje dijete, trazi podrsku i pomoc kako bi u tome i uspjeli?!

Dojenje je vec desetljecima stigmatizirano i zanemareno. Na zene koje doje svoju djecu (pred ocima drugih) se gleda sa skrivenim prezirom i, ukoliko je sad dojenje postalo trend, ja takav "trend" pozdravljam od srca!

Nitko ne tvrdi da ce djetetu nesto ozbiljno faliti ako nije dojeno, ali mislim da se slazemo da je dojenje najzdraviji, najjednostavniji i najjeftiniji izbor za majku i dijete i da ga kao takvog treba podrzavati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razumijem osjecaj nemoci i panike i ljutnje kad nista sto ti drugi savjetuju da napravis, ne urodi plodom.
    Na zalost, rijetko se dogodi da jedan postupak, kao prekidac za svjetlo, promijeni situaciju.
    Svaki podoj, svaki put kad nudis dojku, trebas isprobati nesto ili vise stvari koje smo ti spomenule.
    I mic po mic, doci ce do poboljsanja.

Ako imas koga da ti provjeri hvat dojke, bilo bi odlicno jer pravilan hvat zna biti presudan u tome hoce li dijete ostati na dojci dulje ili prekratko.
    Dakle, uvjeri se da je hvat uredan (ako trebas opis, kazi ovdje), razbudjuj ga, potici kompresijama sisanje, ako place, umiri ga i vrati na dojku i tako strpljivo, stalno.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Anaperica, oprosti, tvoj post sam previdjela.
    Javi sutra obavezno koliko ste dobili na vaganju.

Laumi, polozaj nogometne lopte nam nikako ne ide. Imam jako mala prsa i nikako ga ne mogu sloziti.
    Razbudjivanje- probala sam apsolutno sve sto si napisala, al njemu kad se nece vuci ( a to je jako brzo ) samo zaspi i ako ga se vec razbudi, ne vuce, drzi dojku u ustima i opet zaspi.

Mislim da nam je hvat saavim ok..

I kaze mi muz da kad je isao spavati ove noci( ide spavat jako kasno ), maleni vukao da je sve pucalo.
    Ja sam spavala pa nisam ni osjetila.
    Ujutro dojke bile mekane, a pelena ful zapisana.

A danas mi je svaki put bljucnuo nakon dodatka adaptiranog. Mozda mu je previse s obzirom na ovaj nacin dojenja??
    Iako, svejedno mi dojke ne isprazni-zaspi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Daj malo ovo elaboriraj:
    svejedno mi dojke ne isprazni-zaspi
    Ako dojis tako da mu vise puta ponudis i jednu i drugu, zbog cega zakljucujes da ne isprazni dojke?

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

niti meni beba nikad nije uspjela ispraznit dojku sve dok nije napunila 3 mjeseca....i do tad smo imale 2-3 obroka na jednoj pa prebaci na drugu isto tako
    uglavnom sad lijevu pojede za obrok,dok desnu ne može pojest za dva

mislim da se netreba toliko opterećivati time,neka me savjetnice isprave ako griješim,cicka nikad nije skroz prazna...
    recimo ja sam imala hiperprodukciju i beba je dobivala minimalno mjesečno i tek se sad izregulirala ponuda i potražnja ,možda je tako i kod tebe Damolina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zato sto dojka nikad nije potpuno prazna, zato i inzistiram da malo Damolina napise koji je tocno razlog da tako misli.
    Sto se tice produkcije, ne mislim da Damolina ima problema sa hiperprodukcijom, tj. jos uvijek nemam razloga misliti da je to u pitanju.
    Ali se nadam da cemo uskoro uperiti prstom u problem da ga mozemo rijesiti (tj. Damolina, uz nasu podrsku).

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Joj, BusyBee, sto bih sve dala da mozemo zajedno rjesiti moj problem :/
    Zasto mislim da nisu prazne dojke? Znam da prazne nisu nikada, ali moraju biti mekane nakon podoja.
    Ja bas osjetim kad su mekane/posisane, a kad nisu do kraja.
    Recimo, kad su posisane, onda su, ajmo reci-ispuhane,mlohave..
    A kad nisu, kao kod mene, onda nisu tvrde kao na pocetku podoja, nego su nesto izmedju tvrdog i ispuhanog.
    Teske su i dalje, bas osjecam kao kanalice iz kojih mlijeko nije posisano..
    Ne znam kako da bolje opisem..

Nego, mi jucer bili na vaganju.
    Malac je dobio 330 g u tjedan dana i to od kad sam pocela dodavati nesretno adaptirano.
    Prije toga mi je u 2 tjedna stajao s tezinom..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kuzim sto pises.

Kako sad dojis?
    Nudis li mu u svakom podoju obje dojke? Kada sise, ima li perioda u kojima cujes ili vidis da guta (vidis li da radi pauze i da mu se izduzuje vilica u pauzi)?
    Kad se pocne buniti, pocnes li raditi kompresije (nema potrebe da ih radis cijelo vrijeme) i kako se on tad ponasa, zeli li jos neko vrijeme sisati? Guta li tad?
    Koliko imate podoja u danu? Koliko traju?
    Ovo sto ti je muz rekao je tocno potvrda onoga sto ja sumnjam da je dijelom problem - nocu ste oboje opusteni, nema razmisljanja, straha i ocekivanja neuspjeha i malac sise bez frke i mlijeko tece. To je odlicno!

Dio problema je u nacinu na koji dobiva dohranu. Ja zaista ne vjerujem reklamama koje kazu da je nesto kao dojenje i da nece izazvati konfuziju i nestrpljivost i nervozu na dojci (jer se na dojci treba potruditi sisati) na kojoj je teze.
    Vjerujem da radis najbolje sto mozes, izdrzi ovu igru zivaca, ustraj u stavljanju na dojku, digni ga kad protestira, umiri i vrati na dojku, inzistiraj da sise na istoj dojci dok bar jednom ne vidis da ima period jaceg gutanja, pomozi mu kompresijama, stavi ga na drugu dojku... budi tvrdoglavija od njega.

Odlicno je da je dobio na tezini. Time si sigurna da ima energije i snage s tobom rijesiti problem nesisanja dovoljno na dojci.

moraju biti mekane nakon podoja
    Gle, ja nisam nigdje naisla na podatak koji ovo gore tvrdi.
    Voljela bih kad bi ti mogla dobaciti malo samopouzdanja da, kad provjeris i zakljucis da radis do sada sve ok, prestanes analizirati i dojke i ostalo sto te uznemirava.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Damolina, probaj prije podoja istuširati se toplom vodom ili stavljati tople obloge na dojke, da se mliječni kanalići rašire. Možda je malenome teško izvući mlijeko, možda mu se ne da vući nakon prvih nekoliko minuta, kad mlijeko više ne ide onako jako kao na početku podoja.
    U svemu ostalome, potpisujem Busy Bee.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

BusyBee, radim dojim onako kako si rekla- svaki podoj obje dojke x2.
    Dojim ga na svaka 3-3.5 h jer ga ovo nesretno adaptirano zabetonira pa ni ne moze cesce jesti.
    Kad je na dojci, na pocetku krene sisati brzo, otpusti se LD, to posisa pa stane. Onda je pocnem s kompresijama da posisa malo vise.
    On se NIKADA, ali bas nikada nije i ne buni na dojci.
    On jednostavno zaspi.
    Ne najede se dovoljno, ali jednostavno zaspi i uopce ne trazi sisati.
    Pocne plakati samo kad ga odvojim od dojke da ga razbudim- cim ga vratim na nju, on zaspi.
    Sta se tice bocice- ni ja ne vjerujem u te reklame-dojka je dojka.
    Ali je cinjenica da je iz te bocice uzasno tesko vuci.
    On mora napraviti vakum, dobro povlaciti i tek onda mlijeko ide iz bocice.
    Znam x djece koja od rodjenja imaju recimo dudu, pa nikad nikakve konfuzije.
    A mi smo s dudom na vi, pa se svejedno dogodilo
    I ja sam isto pocela razmisljati da sam nocu opustena/pospana, pa malac lakse sisa.
    Isto tako sam primjetila da mu odgovara kad krene LD gdje se ne mora muciti s izvlacenjem mlijeka.

Luami, probat cu s oblozima.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Sad sam se sjetila, pa da nastavim..
    To sto sam napisala u prethodnom postu da se on nikad ne buni na dojci je ono sto me najvise od svega iznenadjuje.
    Ja sam bila uvjerena da sve radim kako treba i mislila bi i dalje da je on sit, da vaga nije pocela polazivati nedobitak.
    On NIKAD nije pokazivao ni jedan simptom gladi- nikad nije niti plakao zbog gladi sto je meni neshvatljivo.
    Zato sam i bila uvjerena da ce dobivat ma tezini, a kad ono.. Corak.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Damolina, ako se dobro sjećam gladne bebe često mogu biti letargične i uspavane, dakle ne mora značiti da je sit ako spava ! Htjela sam podijeliti s tobom svoje iskustvo koje sam prošla sa starijim sinom. Carski rez, bebu nisu donosili na podoj dok sam bila na intezivnoj, hranili su je bočicom unatoč mom inzistiranju da mi donesu bebu i tu je počelo. Imao je još i snižen mišićni tonus (što može otežati sisanje) i kad su mi 3. dan donijeli bebu, izgledalo je kao da naše dojenje neće niti početi. Beba bi počela sisati, povukla bi 2 - 3 puta i onda kraj. Izdajala sam se, radila kompresije, stavljala tople obloge, ali ništa nije pomagalo. Ne moram ti ni pisati kako sam se osjećala. Kao šlag na tortu, ozlijedili su mi dijete u bolnici i rekli mi da nije prošao test sluha, sestre su imale užasan, odvratan odnos prema rodiljama... Ja očajna, nervozna, uplakana... Živi užas. Ništa nije krenulo kako treba. Onda su nas zbog ozljede premjestili na neonatologiju. Prije nego što su nas premjestili, rekli su mi da je prošao ponovljeni test sluha. Kad sam došla na neonatologiju, sestre su me pazile kao vlastitu kćer. Osjećala sam takvo ogromno, neizmjerno olakšanje zbog uspješnog ponovljenog testa na sluh i pozitivne promjene okoline da na dojenje nisam više ni mislila. Kao da mi je sav teret pao s leđa. Došla je sestra i objasnila sam joj da maleni ne želi dojiti i zamolila sam je da ga nahrani s malo adaptiranog na žličicu (da ne bude pregladan i nervozan na početku dojenja), a ona mi je rekla : ja ga mogu nahraniti u svako doba, ali ti si mu majka i ti ćeš ga nahraniti. Rekla mi je to takvim poticajnim tonom, samo sam uzela dijete i ono je počelo sisati. Što reći, dojili smo skoro godinu dana. Sada kad se okrenem unatrag, svjesna sam da je moja nervoza i očaj bila presudan momenat u našoj priči oko dojenja. Mlađeg sina nisam uspjela dojiti zbog drugih razloga (nanio mi je grozne ozljede na bradavicama, cjelodnevni bolovi, skoro otkinuta bradavica, roba mi je urastala u ozljede...) i to nikada neću prežaliti. Dojenje se ne može usporediti s bočicom. Toliko je zdravije, ljepše, ekonomičnije i lakše da poželim da mi je otpala bradavica, a da sam ga nastavila dojiti. Ovim ti samo želim dati poticaj da ne odustaneš. Imam osjećaj da ste tako blizu uspješnom dojenju, da bi bila šteta da odustaneš. Poslušaj savjete koje su ti dale savjetnice (pogotovo ove s toplim oblozima, kompresijama, malo izdajanja prije početka dojenja i tvojim opuštanjem), nastavi i vjeruj mi da se isplati, nećeš požaliti !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci, svaka 3-3.5 sata mu dajes i dohranu. Koliko dohrane u ml?
    Pitam te za ml jer bi bilo odlicno kad bi mu mogla dohranu rasporediti u vise manjih obroka, da "nastimas" da doji svaka 2,5h, maksimalno 3 (najbolje bi bilo 2-2,5h).
    Imas li ikakve mogucnosti nabaviti SNS sustav za davanje dohrane (sustav s cjevcicama koje se zalijepe uz bradavicu pa dijete jede dohranu stimulirajuci dojku na produkciju + dijete istovremeno sise i svo mlijeko koje postoji u dojci)?

Znam da ce ti biti muka procitati (meni je bilo muka slusati taj savjet), ali jednostavno ga moras buditi, inzistirati da sise, makar ga razgolitila do kraja i mocila mokrom gazom, samo da mu ne das da spava. Moras biti tvrdoglavija i upornija od njega.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mi popodne idemo na vaganje. Javim rezultate. U meduvremenu pratim i primjenjujem dane savjete. Iako frustracija raste. Moje su sise stalno mekane. Ona primi sisu, bila nam savjetnica za dojenje pa znam da su polozaj i hvat u redu. Sise brzo dok mlijeko ne krene (bol i trnce od LD ne osjetim, ali ako izvadim sisu vidim da tece mlijeko- par kanalica i tanki mlaz ali tece) ona ritmicno i lijepo sise valjda minutu i onda staje. Ne zaspi nego cuva sisu i lijepo me gleda. Ja pocinjem sa kompresijama i kak ja stsnem to proguta ali sama ni makac dalje. Ne isprazni sisu jer kad je izvadim uvijek ima jos za istisnuti, samo oma ne zeli povuci posteno. Dobila sam savjet i da joj ne dam jesti jedno 4 sata pa vidim kak bude onda povukla... Ne znam, nemam ideje - kompresije, mijenjanje dojki, topli oblozi... Tako blizu uspjesnog dojenja a tako daleko. Najvise me mici sto su sad sve boli u bradavicama prosle, znam je lijepo namjestit... A nis. Kako sam napisala prvu nisam dojila jer sam se vratila u bolnicu nakon sto smo doma dosli i nakon sto sam doma dosla nismo se uspjele dogovoriti. Te bocice i sterilizacija me izluduju. I sad sa bocicama u zacaranom krugu...

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Samo da nadodam. Bocicu dobije jedno 5 puta na dan. Dok danas ne dodemo sa vaganja ( da se potvrdi manjak hrane). A dojim je kad god zakmeci , ja sisu. Tako da je ima svakih sat i pol do dva. Ne znam...

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Nitenaja prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je šokantno,da kad me neke poznanice sretnu,vele bok,i prvo pitanje je jer djete na prsima,jel cica.Pa daj me pitaj koliko je star,kako je,jel zdrav?Ovo dojenje je postalo modni trend.Rode volim vas i nemam namjeru biti zločesta,ali pa kaj je to došlo,svi bruje jer djete cica ili ne,kad velim da dojim imam osjećaj "a super,prava mama",ma to nije normalno,ima bezbroj problema i dojenje je kadkad otežano,nejde i nejde zato ću draga Damolina reći da će tvoje djete jednako tebe voljeti bilo na prsima ili ne,ti nečeš biti manja majka od onih koje doje,cica nikako nije nadomjestak za pažnju i ljubav,dijete se može staviti nagolo tijelo i mirisati mamu ako i ne cicka.
    Neka tvoj mali raste živ i zdrav,i neka ti nebude teško,neka cicka koliko cicka.
    Kad sam operirala dojku,imala otvorenu ranu duboku kao prst,tak mi je bilo svejedno hoću li dojiti,samo sam željela čim prije da to zaraste i da mogu uživati u svojoj dječici,i prisloniti ih uz sebe!

BusyBee lijepo si napisala "malo po malo,neka svaki mali napredak bude pobjeda"
    Sorry, ali dojenje definitivno nije postalo modni trend, barem ne kod nas. Pa i nedavno su bili izneseni podaci koliko je jadan i malen postotak žena koje doje svoju djecu na našim prostorima. A zašto - zato što smo sa svih strana bombardirani reklamama AD mlijeka (u apotekama, u domovima zdravlja, pedijatrijskim čekaonicama...), a da ne govorim o našim mamama i bakama kojima su njihova unučad uvijek premršava i premalena i kojima bi najradije odmah po porodu umjesto sise uvalile sarmu u usta.

Postoji totalna dezinformiranost o dojenju. Prije nego što sam rodila svoje prvo dijete, nije mi na pamet padalo dojenje - mislila sam, uvali mu bocu i miruj. E onda sam naletjela na Rodine stranice, dojila svoje prvo dijete godinu dana i mislila da sada znam sve o dojenju. Ali, kako se pripremam za drugo dijete, vidim da je još puno puno toga što ne znam, samo zato što je meni prvo dojenje išlo manje više bez problema i nisam imala potrebu još više se informirati.

Zato mi je drago što se sve više priča o dojenju, što me pitaju "jesi dojila? hoćeš li dojiti?", i dobro je da postaje nekakav trend. Da se što više žena može informirati i uspješno dojiti.

Ovdje ne govorimo o natjecanju mama. Na kraju krajeva, uvijek će te netko zbog nekog razloga proglasiti nemajkom, mislim da smo to sve prošle. I žena koja doji apsolutno ne znači da je bolja majka ili da dijete ne osjeća ljubav majke koja ne doji. Što kad prođe dojenje? Onda ćeš biti nemajka jer si se brzo vratila na posao. Jer ne daješ svome djetetu slatkiše, grickalice i čokolino. Jer ga ne oblačiš kao Eskima na +40 stupnjeva. Jer si ga ostavila bakama i dedama na jedan dan i otišla s mužem na plažu, za svoj gušt. Itd itd. Uvijek će se naći netko tko proziva, zato nema smisla obazirati se na te priče. Svaka od nas zna koliko voli svoje dijete i koliki trud ulaže oko njega.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Ajme, anaperica, pa vi ste u identicnoj situaciji kao i mi .
    Koliko vi adaptiranog popijete kroz 24 h??
    Javi se obavezno nakon vaganja.

BusyBee, na tvoj post cu se osvrnuti malo kasnije,pa cu i odgovoriti, sad nemam vremena ( citaj-nismo doma )

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma kazem, ista identicna situacija. Nakon svih pocetnih boli i suza oko sisa kad je drzanje curke na sisi postao uzitak- bum- nije dobro, ne dobiva na tezini!!! Pa od cetvrtka je , da ne kazem, sopam da nam vaga danas pokaze pomak jer inace pedijatar kaze idemo prem klinickoj obradi i gastro analizi. Tako da dobiva do 300-400 ml dnevno. Kako koji dan pojede. A vi?

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Anaperica, sta kaze vaga?

BusyBee, adaptiranog kroz dan popije 3 bocice po 60 ml, znaci sveukupno 180 ml kroz 24 h.
    Probala sam mu razrezati obroke kao sto si napisala, znaci nakon dojenja mu dati ne 60 ml, nego 30 ml. To je bilo prosla 2 tjedna i rezultat je bio nedobivanje na tezini.
    Jednostavno mi nije jasno i vjerojatno ni nece biti.
    On si je ocito tako poslozio, 60 ml je njegova mjera i cao.
    Mislim, bezveze.
    Kad sam mu prepolovila obroke AD, sisao je na svaka 2-2.5-3 h, ali je stajao s tezinom.

Koliko djece znam, ali za ovakvo nesto sto se kod bas dogadja, nikad nisam cula a ni upoznala nekog s slicnom ili istom situacijom.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Prirast na tezini: +400g od cetvrtka. Za ne povjerovat. Pa mogu zakljuciti- ona sna sisati jer ispocetka sisa, samo je lije a jer cim ne tece neda joj se vuci. Ona zadovoljnija, sa 7 tjedana se danas okrenula na trbuh-dobila snage. Nama sutra dolazi savjetnica za dojenje pa cu od nje iznajmiti izdajalicu dvostruku elektricnu. Plan je povecati produkciju, prisiljavati je dojiti, i nekako postupno smanjivati bocicu. Ak nikako ne uspije onda se nadam imati dovoljno snage izdajati jos mjesec i pol- dva da dobije stogod imuniteta. Jer sam vise bez drugih ideja. Jedino se nisam u kadu s njom legla, al mislim da to nebi ni imalo smisla jer ona zna sisati...

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Anaperica, super za tezinu. AD radi svoje..
    Jel ima koja sansa da se ti i ja cujemo nekako drugacije da ne skrecemo s teme? Imas mail, fejs? Jer ja jos uvijek ne mogu poslati nikome privatnu poruku.

Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Da, ne mogu ni ja slati privatne poruke. Moj mail: ana.merkas et gmail.com
    Pa tamo mozemo onda i na telefon...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Damolina, ima i puno gorih slucajeva, vjeruj mi, iako to nije nikakva utjeha.
    Ali kuzim da je tesko i cini se najgorim, ono sto se tebi dogadja (tako je i meni).

Probala sam mu razrezati obroke kao sto si napisala, znaci nakon dojenja mu dati ne 60 ml, nego 30 ml. To je bilo prosla 2 tjedna i rezultat je bio nedobivanje na tezini.
    Dala si mu 6 obroka po 30 ml?
    Koliko se meni cini, nisi pisala ovdje prije 2 tjedna pa malo me zbunjuju info i tesko mi je povezati sto je kad bilo.

U redu je davati mu 3x60ml ako ti se cini da njemu tako vise pase (iako ako je sve ostalo isto - dajes mu obje dojke vise puta, radis kompresije, inzistiras da "dovrsi" svaku dojku, trebalo je dati jednak rezultat).
    Super sto ti dolazi savjetnica.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

BusyBee, savjetnica dolazi anaperici, ne meni, na zalost.
    Ja zivim u mjestu gdje na zalost, nemamo mogucnosti za savjetnice..
    Pisala sam ovdje na forum, al prije 4 god kad sam imala probleme kod dojenja sa sinkom, al pod drugim nickom kojeg sam zaboravila.
    A s ovim maleckim sam se sad javila jer koliko god se pokusavam pomiriti s nasom situacijom, toliko jos uvijek trazim izlaz i rjesenje .
    Da, kao sto sam napisala, kad sam mu davala 30 ml umjesto 60 ml AD i cesce je sisao, nije uopce dobivao na tezini i to je ono sto me cudilo i jos uvijek cudi u tome svemu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •