Pokazuje rezultate 1 do 50 od 111

Tema: Pranje kuhinjskih krpa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam shvatila u čemu je problem - moja mama ne pere krpe s ostalom robom pa joj treba mjesec dana da skupi punu mašinu samo krpa, a do tada se sve mrlje zapeku i nemoguće ih je oprati.

Mene baš puno ne uzrujava poneki flek iako gledam da baš nisu jako grozne. Kad flekovi prerastu granicu mog dobrog ukusa, krpe se sele u ormarić na balkon za pranje poda i takve stvari.

Perem krpe sa bijelim vešom, ali nekako pazim da za jako gadne stvari (voćna zimnica, masno) ipak koristim papirnate ručnike. I ne žalim baciti krpe ako su baš jako flekave ili imaju rupe (zna mi se dogoditi da ih procvikam kad brišem noževe).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam shvatila u čemu je problem - moja mama ne pere krpe s ostalom robom pa joj treba mjesec dana da skupi punu mašinu samo krpa, a do tada se sve mrlje zapeku i nemoguće ih je oprati.

Mene baš puno ne uzrujava poneki flek iako gledam da baš nisu jako grozne. Kad flekovi prerastu granicu mog dobrog ukusa, krpe se sele u ormarić na balkon za pranje poda i takve stvari.

Perem krpe sa bijelim vešom, ali nekako pazim da za jako gadne stvari (voćna zimnica, masno) ipak koristim papirnate ručnike. I ne žalim baciti krpe ako su baš jako flekave ili imaju rupe (zna mi se dogoditi da ih procvikam kad brišem noževe).
    Peterlin, ti sve znaš! Meni prljave krpe stoje u košari u kuhinji i istina je da mi treba neko vrijeme da ih nakupim za pranje. Mi zapravo nemamo bijele robe, pa ih nemam s cim prati. Al probat cu ih odmah ubacivati u masinu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, ti sve znaš! Meni prljave krpe stoje u košari u kuhinji i istina je da mi treba neko vrijeme da ih nakupim za pranje. Mi zapravo nemamo bijele robe, pa ih nemam s cim prati. Al probat cu ih odmah ubacivati u masinu.
    To ti je uvijek kalkulacija dobiti i gubitka. Nije loše krpe prati odvojeno. Netko od cura je rekao da koristi sprej protiv mrlja. Možda bi ti bilo dovoljno mrlje (masne, voćne) špricnuti tako nečim (iako ja baš nekoristim puno kemikalija). Možda bi bilo dovoljno samo malo nakapati flekove običnim sredstvom za pranje suđa da se ne zapeku, pa u košaru kao i do sada... Probaj pa dojavi.

Ja nisam baš presretna s tim svojim pranjem krpa s ostalom robom (obično ih perem s dječjom posteljinom) tako da i sama razmišljam da iskoristim dobre strane maminog sistema, a zaobiđem loše...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jesu li ti potpuno suhe u toj košari?
    Ako su vlažne, ne valja, neće se oprati.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Krpe perem s ručnicima, potkošuljama i eventualno plahtama na 95. Toga uvijek ima.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Krpe perem s ručnicima, potkošuljama i eventualno plahtama na 95. Toga uvijek ima.
    Imam 3 potkosulje od mikrofibre. Ručnici su mi svi u boji, osim jednog ili dva. Muz ima potkošulje u boji. Kod mene neeeeema bijelog rublja. I plahte su mi u boji.
    Posljednje uređivanje od marta : 07.06.2013. at 09:24

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Jesu li ti potpuno suhe u toj košari?
    Ako su vlažne, ne valja, neće se oprati.
    Potpuno suhe, al dugo stoje dok ne dodju na pranje. Imam masinu za 7 kg rublja i treba to skupiti.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Potpuno suhe, al dugo stoje dok ne dodju na pranje. Imam masinu za 7 kg rublja i treba to skupiti.
    Tebi se zbilja isplati sve te krpe frknuti u veliki lonac i lagano na iskuhavanje. Nema sreće s odstajalim flekama, još od ajvara...

kroki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ja svoje perem u kombinaciji s rucnicima i podmetacima za jesti - sve sarene boje i nikada nikakvih problema - na 70C. stavim prasak (frosh ili persil) + soda za pranje + ocat umjesto omeksivaca

ima koja mrlja, ali nista zabrinjavajuce

za izbjeljivanje preporuka: namociti u lavor sa sodom za pranje (washing soda, ima u mulleru, pol kg cca 7kn) da bijelo ostane bijelo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •