Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: ukrasni slak

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno ukrasni slak

Danas sam posijala ukrasni slak, zabola onako nasumično dvije kartice toga, po par sjemenki pa 15,20 cm razmaka. Obožavam tu biljku i stvarno bi volila da izraste ali tek sad mi palo napamet da vidim kako se to uopće treba raditi. Ubacivala sam u zemlju, neke jako plitko, neke dublje..svakako. da očekujem išta ili? Tko ima iskustva nek piše jer planiram nasaditi toga još more sinje

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Trina taj ukrasni slak doslovno raste kao korov. Mislim da ne možeš pogriješiti. Neka ima vlage i to je to. Kasnije kad poraste osiguraj mu da se ima po čemu penjati.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam da raste ko korov, kad se primi. Ali, u skladu sa svojim vrtlarskim sposobnostima, nisam sigurna da će imati šansu

Inače, za one koji ne znaju, to je ovo:

http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...QEwAw&dur=2449

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma sigurno će uspjeti.
    Obavezno na jesen pokupi sjemenke ima ih strašno puno, da ih se više ne možeš riješiti.
    Mi znamo na jesen samo rasipati sjemeke, pa tu u proljeće nikne, pa djeca kao siju, pa mi nešto ciljano posijemo, pa pas raznosi u posudici,... uglavnom sve iznikne i raste i namjerno i nenamjerno posijano.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam to lani posijala, niklo je, pa odustalo, ali ne znam u čemu sam pogriješila :/

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam to jedne godine posijala ( čitaj prosipala vrečicu sjemena bez ikakve druge radnje) kraj ograde i niklo je, evo već jedno 6 ili više godina ima od toga, svake zime skidam vitice sa ograde da se novi ima kuda penjati i to je to. Od prve godine niče sam, čak mi ga bude i previše, psi mu ne smetaju iako hodaju uz cijelu ogradu, ali ga ne zagaze. A zaista mi ga je lijepo vidjeti kada procvijeta, pogotovo onako raznih boja.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A di se kupuje to sjeme, ne sjećam se da sam ga vidjela

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam kupila u kauflandu vrećica 4,5kn

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Obično ima i u Konzumu, ali naravno i u svim poljoapotekama.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

imam i ja taj slak.. u stvari samonikao je oko nase kuce., pokusala sam ga posaditi tamo gdje ga JA zelim, ali on sam odluci gdje hoce, a gdje nece rasti, tako da sam odustala od sijanja.. raste jedne godine na jednom, druge na drugom mjestu. ne odgovara mu ni previse vlage niti prebogata zemlja, najbolje izraste u nekom polu divljem terenu, gdje nema previse vode, između kamenja., ili pored neke druge biljke pa se po njoj onda penje..
    inace i meni je divan! puno mi je ljepsi ujutro i dok na njega jos ne ide sunce jer je onda intenzivno plave boje, a na suncu pređe u rozu

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E sad, još jedno pitanje. Koliko tom čudu treba da počne rasti?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj slak je niknuo, mislim da je iz svake sjemenke koju sam ubacila, izašla biljčica! Sad sam išla gledati datum kad sam sijala, danas je 17. dan a biljčice su nekih 5,6 cm!

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Moj slak je niknuo, mislim da je iz svake sjemenke koju sam ubacila, izašla biljčica! Sad sam išla gledati datum kad sam sijala, danas je 17. dan a biljčice su nekih 5,6 cm!
    e baš me to zanimalo. ja svoj tek jučer posijala. zaboravila sam nakon koliko dana je prošlih godina niknuo. Trina si ga posijala odma na mjesto gdje će i ostati? Ja sam svoje u tegle pa ću ih premjestiti (valjda budu preživjeli) čini mi se da ne vole baš presađivanje.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jesam,tik uz ogradu. Mislim da ce mi susjeda popizditi kad nam to cudo navali na ogradu koja nas dijeli jer je ona, danas sam vidjela, posadila rve neka egzoticna i skupocjena drvca. Moj slak ce ih sve popapati, ubit ce me

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Može li se taj slak saditi i u cvjetne posude na balkonu? Imamo balkon kojeg cijeli dan prži sunce, je li slak za to ili da ipak sijemo nešto drugo? Dragoljub?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne voli on baš da ga prži sunce. Jedino ako će posude uvijek biti mokre. Voli sunce, ali ne voli osušenu zemlju, odmah mu se listovi objese. Ne bih ga preporučila za balkon. No, ako ti se sviđa, posij ga uz nešto drugo, pa ćeš vidjeti kako mu je na tvom balkonu.
    A ako ne bude dobro, rast će ono drugo.
    Moj ukus je uvijek raznoliko cvijeće, nikako ne samo jedna vrsta, biljke vole šaroliko društvo

Danas sam kupila jednu vrećicu nekog meksičkog slaka i posijala. Baš me zanima kakav će ispasti.
    http://www.semenarna.si/podrobnosti-...ng-call-ipomea

Usput sam i ovo posijala
    http://www.semenarna.si/podrobnosti-...alvia-horminum

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Može li se taj slak saditi i u cvjetne posude na balkonu? Imamo balkon kojeg cijeli dan prži sunce, je li slak za to ili da ipak sijemo nešto drugo? Dragoljub?
    Ja sam ga u djetinjstvu uvijek imala na balkonu i bio je super, odrzao se doslovce godinama, ali nije bio cijeli dan na suncu, tek popodne (balkon gledao na zapad).

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Suzizana,kako napreduje tvoj slak? Ovaj moj raste sporo za nepovjerovati. Ja sam mislila da ce to dosad biti vec bogato i da ce brze ici ali vjerojatno to ide sporo u pocetku,kasnije bukne.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Suzizana,kako napreduje tvoj slak? Ovaj moj raste sporo za nepovjerovati. Ja sam mislila da ce to dosad biti vec bogato i da ce brze ici ali vjerojatno to ide sporo u pocetku,kasnije bukne.
    baš si i ja mislim svaki dan o tome. moj je tak neki gingav, najveći imaju 4 listića. znam da inače raste ko lud. kolki je tvoj sad?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možda samo koji cm veći od zadnji put kad sam pisala,samo što si listići veći i više ih je. Ali sporo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda bi ipak bilo bolje da si zasadila mahune ili brajdu

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

moj slak je posađen ima možda mjesec dana
    ima male listiće ali tak odnekidan, nakon puuuuuno kiše
    baš me zanima koliko brzo će se probijati...

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja sam svoj posijala početkom 4. mjeseca, sad mi je negdje do koljena, ima hrpu listova i počeli su prvi cvjetovi - plavi
    problem je jedino što sam ih posijala pregusto u red, ispod loze, i sad to izgleda poprilično neuredno. još sam stavila jedan red nevena koji je isto tako gusto niknuo, isto je počeo cvasti, i sad to sve skupa izgleda kao mini prašuma.
    nadam se da će biti ljepše kad bude puno cvjetova...

za slak sam mislila da će se dignuti visoko na ogradu iza (1-1,5 m), neven nisko naprijed, loza gore kao brajda, ali prije će mi udaviti 2 male loze, nego napraviti ogradu prema susjedima neprozirnom

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kayyya bude se slak pružio pričekaj još malo. meni je pretprošle godine narasel preko 2,5 metra. i ja sam svoj pregusto posadila, al to je najmanji problem (prorijedi ga). moj je još uvijek mali, valjda bu konačno svanulo to sunce da se malo pruži dobije cvijetove!

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

tek sad vidla da sam napisala cvijetove, umjesto cvjetove

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

krenuli cvjetići juhuuu, malo sam ih prorijedila jel su bili jedan na drugome (mislim na biljke, ne na cvjetiće)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •