Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: žganci/noklice za gulaš

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno žganci/noklice za gulaš

skuhala sam odličan vinski gulaš i sad sam sjetila da bi u njega mogla i te noklice/žgance. njih sam mislila posebno skuhati, pošto je gulaš već gotov, pa ih ubaciti naknadno. ali, izgleda da ja to ne znam napraviti. ovako sam i nije dobro, rasipava se -

u zdjelu sam stavila kukuruzno brašno, sol i vodu, probala zamijesiti i ne prima se. onda sam dodala palentu, opet ništa, pa pola jajeta i ništa, skroz se rasipava. ima li za ovo nade ili da bacim? ili da dodam mlijeka pa napravim zlevanku? ne bi baš bacila ako se da spasiti

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U nikakve noklice ne stavljam vodu.
    Znači radim npr. jaje, malo mlijeka, malo ulja, malo soli i griz (obično bijeli), ali vjerujem da će i kukuruzni biti ok.
    Mada jednostavnije da zasebno skuhaš žgance.

Edit i ne mijesim ništa, izmiješam pjenjačom, pustim da malo odstoji i žlicom ih stavljam u vruču vodu. Žlicu prethodno uroniti u tu istu vodu.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 06.06.2013. at 14:37

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

znači ništa od ove moje smjese? bar što se noklica tiče

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

za griz noklice - jedno vece jaje i 7 do 9 malih zlicica griza. ostaviti barem 20 minuta. soli po zelji.
    ne razumijem kakve noklice zelis napraviti.
    umjesto griza (psenicne krupice) mozes staviti i kukuruznu krupicu, u istom omjeru

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Daš recept za gulaš?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a nije recept neka mudrost, luk i mrkvu nasitno, pa propirjati na ulju, dodam junetinu, kad pusti sok dodam krumpir na kockice, začine sol, biber, dvije žlice ajvara, paradajz onako 'prošaram' po svemu tome, kuham, na sredini kuhanja dodam oko pola dcl crnog vina i još oko pola dcl pred kraj, možda i manje od te količine. dosta dugo kuham jer mi volimo da kockice krumpira postanu kružići i samim time naprave zapršku jer nju ne radim. eto, nije ništa spešl, ali nama prefin

ja u biti nisam do sad još radila noklice ni za juhu ni gulaš pa sam zato s vodom. tek mi je sad palo na pamet da smjesa ide kao za rezance, dakle bez vode.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

noklice radim tako da razmutim jaje, stavim kap ulja, brasno i vodu. smjesa treba biti gusta, no ne pregusta.
    kuham u prokljucaloj vodi, zlica kojom ubacujem mora biti mokra da se za nju ne lijepi i samo ju uronim u vodu/juhu/ gulas ako je dovoljno rijedak i ona otpadne.
    uvijek budu super.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

griz knedle radim da izmutim bjelanjke u pjenu, lagano umutim zumanjke i dodajem griz. griz ce nabubriti pa ne treba pretjerati. mjesam njezno da bjelanjci ne padnu.

s palentom nisam nikad radila :/

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala cure, sad znam, trebala sam proguglat, no dobro.

i da, gulaš njupamo s 'apricot srami se' kruhom, miješanim bijelo-kukuruzno brašno 2:1

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni takav gulaš u koji ide krumpir ne traži prilog.

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Meni takav gulaš u koji ide krumpir ne traži prilog.
    X
    mi samo malo kruha i davimo se u tome!

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tnx

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Vilicom izmutim jaje, dodam sol i 3 žlice griza (ako je jaje veće, onda 4). Ostavim u frižideru 10 minuta. Nekad se zaigram pa dodam razne začine (papar, kurkumu, curry, chilli…).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uz tako fini vinski gulaš meni najbolje idu njoke.
    Griz knedle stavljam u juhu, žganci se kuhaju posebno, ali ja ih ne volim, pa ih ni ne kuham!
    Inače sa čistim kuruznim brašnom ne možeš ništa pametno, mrvi se i ne može se iumjesiti, moraš pomješati s oštrim brašnom da bi nešto mogla napraviti.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nokle za gulaš stavljam kada nema krumpira i to tako da izmješam jedno jaje, malo ulja( maslaca/masti) soli i na to dodam cca 1,5 dl vode i onda dodajem brašno dok ne bude dovoljno gusto za kuhanje bez rasipavanja, od kukuruznog brašna ih nikada nisam radila, ako radi prilog kao žličnjake onda skuham žgance na gusto i na namašteni pleh redam izvađene žlice žganaca a na kraju ih malo pošpricam s mas uljem i naribam po njima parmezana i zapečem.
    Za bistru juhu radim noklece od griza tako da izmutim jaje, dodam malo soli, najsjeckanog peršina, i griza i odmah stavljam u vruću juhu da se kuha.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni su griz noklice (s malo parmezana njam) samo za juficu
    u gulaš napravim od polubijelog brašna, onda su baš njam

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i ja isto kriz knedle stavljam samo u juhu i to bistru.
    noklice stavljam u paradajz juhu i gulase.
    palenta zna biti prilog uz gulase, al ko palenta, onako, sa strane. zapecena ili ne.
    njoke idu ko prilog.
    nekad i tjestenina.

ako ide krumpir idu mi noklice, ali ne i palenta ili njoke ili tjestenina.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji klinci vole noklice, pa najćešće radim od jetrica s mješavinom rižinog i prosenog brašna.

sad me zanima jel tko radio noklice od mrkve , ali bez jaja?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Noklice za gulaš ja radim obično s jajetom (ako ne stavljam krumpir, u krumpir-gulaš ih ne stavljam)

1 jaje
    1 žlica ulja
    na vrh noža soli
    po želji - prstohvat sušenog peršina ili kopra
    3 žlice oštrog brašna (možda malo manje, možda malo više, ovisno o veličini jajeta - mora biti štajaznam kao puding dok se zamiješa, a samo od sebe se brzo zgusne)

Sve zamiješati i ostaviti 10-15 minuta da se škrob napuhne i gluten umreži. Ne stavljam vodu jer su tada žilave. Zakuham u vrući gulaš kad je meso već mekano. Gotove su kad isplivaju na površinu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •