Većinu života sam maštala o seoskom načinu življenja, ne baš životu poljoprivrednika/stočara, ali o jednom samoodrživom seoskom imanju s lijepim vrtekom i puuuno životinja. Najljepša ljeta, koja pamtim i danas, su mi bila kod bake na selu, a najdraža destinacija, umjesto fensi ljetovanja, bakini zečinjaci, svinjci i kokošinjci
Kroz godine života "na betonu" isparili su moji snovi, sve dok mi nedavno nije dozlogrdilo kupovati mlijeko koje kravu nije vidjelo i meso životinja šopanih hormonima i antibioticima.
Od ideje do realizacije nije prošlo dugo; moj život su prvo oplemenile kozice; trenutno imam 3 odrasle ženke i 3 jareta, od kojih ću zadržati dvije i žensko jare. U jesen namjeravam kozju obitelj proširiti za još 2 kozice...bit će mlijeka i sira kao u priči...
Nabavka kozica je bila jedna od najboljih životnih odluka; osim što su blagotvorno utjecale na moje psihičko zdravlje, klinci ih obožavaju i jedva ih istjeram iz štale. Kad vidim svoju curku kako dijeli pravdu među jarićima, vidim sliku sebe u bakinom dvorištu, obavezno s mačkom, psom i 3 koke za petama
Idućeg tjedna mi stiže kunićnjak, a nadam se uskoro i kunići
Osim koka i ostale peradi čiju nastambu nisam uspjela isfinancirati ovo proljeće, u planu je konjčeko, a možda i koja ovčica i magare.
Toliko od mene za sada, nadam se da ćete se raspisati o svojim životinjama i staviti i pokoju fotkicu...
Ako nas tko poželi posjetiti i pomaziti kozice, dobrodošli ste![]()