Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 122 od 122

Tema: Poseljavanje - razmjena iskustava

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Poslikam kasnije pa stavim tu da ih vidite.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj zibba prvotno napisa Vidi poruku
    Poslikam kasnije pa stavim tu da ih vidite.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ključic kaj je to na špagi grašak?
    da

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj kavofob prvotno napisa Vidi poruku
    Kljucic, možda je zbog vrućine?

A vrt, ajme, ogroman! Ja planiram početi s nečim malim iduće godine, nema iskustva pa se bojim da mi ne zašikari.
    bit će da su koke uzele pauzu
    a da, dosta je velik vrt. zasadili smo valjda preko 20 vrsti povrća i cvijeća
    ali ništa to ja ne lickam. korov čupam gdje mi smeta i kad već dobrano naraste
    a isto nam je prva godina

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

upadam kao padobranac, što ću kad sam dijete sa sela
    htjela sam reći kljucic da susjedi kod mame kokoši isto ne nose ovih dana, mamine još da. valjda je faza.
    još sam htjela reći da ću jednog dana doći do komadića zemlje i uživati raditi na njemu. već sam izabrala lokaciju, samo mi pare fale

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo za one znatiželjne moje prinove, postaje gužva tu kod nas na asfaltu. Za sada 44 kom, još 5 jaja pijuče u inkubatoru, tako da krajnji rezultat bude između 45-50 komada. Točan broj pojedinih ću znati kada se svi polegu. Znam da se od 9 patuljastih kokica 9 i izleglo. Ostali nisu bili tako dobri, bilo je dosta neoplođenih, ali evo rezultati su tu i jako mi se sviđaju.

http://s178.photobucket.com/user/zib...29791996045784

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo dodala sam još fotki pilića, baš da ih vidite kako su super.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jao, tek sad vidim fotke

Ajme, kak su preslatki, a znaju i pozirati

Zibba, ti imaš cijelu farmu Koliko ćeš si kozica ostaviti?

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Od koza ostaje Bjanka, sada je tu još i Rogo jer čekamo da se Bjanka počne tjerati pa da dečec obavi posao a onda ide u škrinju. Malena curka je završila u škrinji jer se je počela čudno ponašati, nekako postala našušurene dlake i radije sam ju spremila nego da moram opet imati pogreb kao za ove dvije prije jer ih je klepio toplotni udar.
    Koke su mi baš fora, u gajbici je gužva, ovaj mali sivi me stalno napada kada dajem vodu i klopu pa pretpostavljam da je pijetlić ha ha ha.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nemoj zezati da su dva jareta uginula, baš mi je žao nisam znala da ih hoće toplotni udar. Moji su preživjeli one strašne vrućine, držali su se normalno osim što su pili hektolitre vode. Nadam se da će do kraja ljeta biti ok.

Sad moram u potragu za jarcem, mogle bi se uskoro mrkati.

Koke su super

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je, ni ja ne bi vjerovala da mi nije vet rekao. Kaže da su koze "glupe" po tim pitanjima, paše im da im je toplo i stoje na suncu te ih klepi sunčanica i toplotni udar. Ove dvije su samo pale, rashlađivala sam ih, polijevala čak po savjetu vet-a, davala im rehidromiks na silu špricom, ali su na kraju ipak uginule.
    Ja imam ovog mladog jarića koji sada ima oko 4 mj i nadam se da će uspjeti obaviti posao, ne znam da li se ova moja tjera ili ne ali jučer sam ga uhvatila kako skakuče po njoj. Da li je igra ili on vježba u pubertetu to je pitanje.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Valjda ja onda imam sreće, moje dosta izbjegavaju sunce, najviše vole pod drvećem pasti. Dobro da si mi rekla, da ubuduće pripazim na jarad.

Mislim da se još ne bi trebala tjerati. Rano tjeranje je početkom 8. mjeseca pa skroz do kraja 11. Kad ti se prošle godine tjerala?

Ovo naskakivanje je vjerojatno samo igra. Moji muški su na sve koze skakali, a i jedan na drugoga već su im i pišonje izlazili. Mislim da nisu bili daleko od spolne zrelosti s 4 mjeseca. Pitanje je samo hoće uspjeti obaviti posao. Ako ne, mogu ti ja posuditi jarca, kad ga kupim, ofkors

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jučer me dočekalo iznenađenje kada sam ušla u svoju štalu. Moj prirodni inkubator je od 14 jaja na koliko je patuljasta kokinkina sjedila, izlegla 14 pilića, baš mi je fora kako ih skriva pod krilima. Imam još jednu patuljastu kvočkicu koja sjedi na jajima, 12 kom. Biti će Jureka i Kata kao u priči.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Wow! Mali piceki i to od jureka i katica. To bih voljela vidjeti

Ja sam konačno kupila još jedan kavez za kuniće, ima prostora za 2 ženke s kotilicama i 2 mužjaka, ali sam odlučila pričekati s proširivanjem da se prvo ovi uspješno spare... a nemam ideju jesu li na pravom putu ili ne. Ženke uglavnom obje odbijaju mužjaka, a on hvata i ne bira gdje će...na glavu, po strane, po repu. Ne znam je li ijednom pogodio gdje treba...

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

kavofob, kad se gospon zec nakon obavljenog posla baci na leđa onda znaš da je pogodil i obavil svoj dio posla.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    kavofob, kad se gospon zec nakon obavljenog posla baci na leđa onda znaš da je pogodil i obavil svoj dio posla.
    Tnx, to se dogodilo sa svakom ženkom samo 1x, ostalo sve gađa na prazno.

Pretpostavljam da i ako pogodi na pravo mjesto to ne znači da je došlo do oplodnje? Mogu li to ikako znati... ne znam da li da ih i dalje stavljam kod mužjaka ili ne. Ako da, do kada? Eto, sva sam zbunjena oko svojih kunića... vidim da sam mužjaku sve draža, ali me ženke počele izbjegavati otkad ih silim na druženje

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kada je bilo to 1x kada se dečec prevalio. Kunić nosi 31 dan u principu, pa ako je to bilo nedavno onda čekaj, ali ako je prošlo preko 2 tj od toga onda se palpacijom trbuha može osjetiti malce, u početku kao zrna graha a kasnije se i bolje osjete.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Mi probamo nakon 3 dana stavit natrag zečicu k zecu i ako dama ne dozvoljava gosponu intimna druženja to je to, a ako mu da da hopsa po njoj onda nije došlo do oplodnje i onda opet čekaš da se gopson odvali na leđa i tako dok ona ne odbije druženja

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

S damom broj 1 zec je pao na leđa 10.8.

11.8. je puštala te neke čudne zvukove i nije mu dala blizu. Probala sam opet danas, 13., ali ni ona ni on nisu bili zainteresirani; on ju je njuškao i lizao uši, a ona je grickala sijeno.

Dama broj 2 se isto podružila s mužjakom 10., ali je ona stalno na njega naskakivala. 11.8. sam ju opet stavila i zaskočio ju je čim je ušla u kavez i pao na leđa, nakon toga je pokušavao na sve strane, ali mu nije dala.

Mislim da ću probati još jedan put za 2 dana pa ako ne bude akcije, to je valjda to

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Dama broj 1- trudnica

dama broj 2- pusti ju još jednom za 2 dana pa budeš vidla

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Sad ćemo imati i odbrojavanje za zecove.
    Napeto pratim!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    Dama broj 1- trudnica

dama broj 2- pusti ju još jednom za 2 dana pa budeš vidla

Moje prve trudnice

(Nemrem vjerovati da to tako kod njih ide, jedva da su imali kontakta )

Mojca LOL

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •