I ja da se javim kao ponosna držateljica kozica, koka, kunića, pajceka, pasa, mačaka i ostalih. Imam kozu od godinu dana i na jesen ide na parenje, nekoliko kozlića od kojih će jadna ženkica ostati za pripust, kunića ima sada već dosta iako sam nedavno krenula sa time ( u studenom prošle godine), i to Novozelandski crveni i Kalifornijski kunići, te nešto patuljastih ( ako je tko zainteresiran imam nekoliko patuljaka za udomiti, 3 curke od cca 3 mj), koke 3 nesilice, ne nesu baš su koma, pa prelazim na obične domaće koke, kokota i 5 koka patuljastih, dvadesetak pilića domaćih šarenih starih oko 2 mj ( nesti će pred zimu po mojoj procjeni), 10 iz mojega inkubatora koji su sada 2 tj stare, čekam leženje susjedovih u inkubatoru, u planu još nešto jaja Rhode island red kokica da imam za nasaditi, sviđaju mi se i dobro nesu jaja. Tu su i dvije prasičke kao pripomoć za pojesti višak skuhanog u kućanstvu, 4 odrasla psa, dvije mačke, papiga nimfa.Vrt je posađen, malo u korovu jer je dugo bila kiša pa nisam mogla plijeviti ( kao za inat kada je lijepo vrijeme svekrva izmisli neki svetak da taj dan ne smijem u vrt), bacam se navećer na posao pomalo dok je god moja najmlađa mirna u kolicima ili vrtiću sa strane u hladu. Tu ima luka, graška koji već cvate, tikvice, krastavci, cikla, špinat, neki čudan matovilac, mahune žute olovke, grah trebljenec, zelena salata - kristalka i hrastov list za sada, moram posijati još nešto sjemena što imam plamen, lollo rosso i četiri god. doba. U pokusnom vrtu pod steljom je paradajz, presadnice zelja, cvjetaće, kelja, blitva i još mlade salate iz mojeg lanjskog sjemena. Jednostavno uživam u vrtu i životinjama, jedino se plašim kako će biti kada ću opet početi raditi. Ja bi rado još ostala doma na porodiljnom i gnjavila djecu. Zbilja bi trebali izmisliti neku mirovinu za majke recimo troje, četvoro ili više djece, kako bi majka mogla imati izbor biti doma ili raditi, ali imati neki prihod da se neživi od jedne plaće.
Budem sve poslikala pa stavila da vidite moje carstvo.
Još samo moram ograditi jedan dio dvorišta iza prema vrtu, stara je ograda propala, pa da iza mogu bez brige pustiti koze, koke, buduće guske, patke i tko zna što sadda kada imam inkubator mi padne na pamet izleći u njemu. To je u planu uskoro, časti nas moja Westy terijerka kada prodamo štence, biti će i njoj više mjesta za trčkaranje.