Ovisi u kojem smislu, ma nema frke ako ništa drugo nareže se malo špekeca domaćeg, vegeterijance pošaljem u vrt da obrste što im paše ili izvadim pečenu papriku iz škrinje, uz malo češnjaka i ulja i to je to.imaš li kaj i za obrstiti brke?
Šalu na stranu, imali smo 26.05. Prvu pričest i 10. godišnjicu braka, naravno da je jedan jarić završio na ringišpilu, zeko je sa teletinom dan prije namariniran u začinima, ulju, vinu ... i sakriven pod peku ( bilo je fuuuuj i nije se moglo jesti pa je sve nestalo po "džepovima" ha ha). Imam od te ture još 3 zvekana u škrinji, čekaju da im se smilujem i smislim kako da ih skuham, to mi je prva tura kunića nakon 10 godina pa moraju biti nešto extra.
Salata je sada taman za branje i u njoj uživam sa velikim guštom, pogotovo u starom hrastu ( rečeno mi je da ako trgam vanjske velike listove, ona će ponovo potjerati u sredini, pa ću joj produljiti vijek trajanja, tj branja, prije nego ode u kop. Tako da ove godine imam pokus sa hrastom, javim kako je prošlo, a barem jedna glava će se pustiti u sjeme da imam svoje za slijedeću godinu, jer kristalku imam sjeme od lani i zaista je lijepo niknula i evo presađena prije tjedan dana. Rajčice kupovne ne smijem ni pogledati, a obožavam ih jesti, tako da se radujem svjojima. Blitve svake godine imam na bacanje, pa dobiju i koze, kokice, susjedstvo, familija i još bude viška. Još da ne vodim rat sa korovom bilo bi super, ali ove kiše me dotukoše.