Većinu života sam maštala o seoskom načinu življenja, ne baš životu poljoprivrednika/stočara, ali o jednom samoodrživom seoskom imanju s lijepim vrtekom i puuuno životinja. Najljepša ljeta, koja pamtim i danas, su mi bila kod bake na selu, a najdraža destinacija, umjesto fensi ljetovanja, bakini zečinjaci, svinjci i kokošinjci
Kroz godine života "na betonu" isparili su moji snovi, sve dok mi nedavno nije dozlogrdilo kupovati mlijeko koje kravu nije vidjelo i meso životinja šopanih hormonima i antibioticima.
Od ideje do realizacije nije prošlo dugo; moj život su prvo oplemenile kozice; trenutno imam 3 odrasle ženke i 3 jareta, od kojih ću zadržati dvije i žensko jare. U jesen namjeravam kozju obitelj proširiti za još 2 kozice...bit će mlijeka i sira kao u priči...
Nabavka kozica je bila jedna od najboljih životnih odluka; osim što su blagotvorno utjecale na moje psihičko zdravlje, klinci ih obožavaju i jedva ih istjeram iz štale. Kad vidim svoju curku kako dijeli pravdu među jarićima, vidim sliku sebe u bakinom dvorištu, obavezno s mačkom, psom i 3 koke za petama
Idućeg tjedna mi stiže kunićnjak, a nadam se uskoro i kunići
Osim koka i ostale peradi čiju nastambu nisam uspjela isfinancirati ovo proljeće, u planu je konjčeko, a možda i koja ovčica i magare.
Toliko od mene za sada, nadam se da ćete se raspisati o svojim životinjama i staviti i pokoju fotkicu...
Ako nas tko poželi posjetiti i pomaziti kozice, dobrodošli ste![]()

Odgovori s citatom
Užasno su smiješne, sa svojim karikiranim pokretima kao iz crtića
Gotovo bilo gdje da pogrebem po dvorištu naiđem na zakopane lješnjake koje su zaboravile. A moja bebica je neki dan imala tu sreću da s nepunih osam mjeseci u šumi gleda dvije male lisice kako jedu. Od domaćih živina u planu su prvo koke i patke za jaja, onda pčele. Kozad i magarad su mi eventualno možda nekad negdje daleko u budućnosti. Obožavam ih, ali htjeli bi još malo putovati kad se naša životinjica osovi na noge. Moram priznati da me privlače jako jersey kravice, ali ne znam hoćemo li se ikada odlučiti stvarno ih nabaviti. Za sada sir i maslac radimo od susjedovog mlijeka.
).

, pa razlike u mentalitetu, mi vegetarijanci 
) ali prijavljujem da pratim topic,
svim novopečenim seljacima!

Kaže da ne radi link.