Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
znate kaj, nama koji smo išli u zgb-u u srednju je malo i teško pomoći i savjetovati klincima jer imamo neke averzije prema nekim školama još iz našeg doba. To je tak i ništa se tu ne može. I ja sam čula da je III odlična pogotovo taj matematički razred koji navodno radi po istom programu kao MIOC, ali kad se sjetim te škole iz svog doba....
Sličan osjećaj imam i prema X.toj iako i nju hvale i to baš još iz mog doba kad je moj prof hrvatskog tam postavljen za ravnatelja
Onda si misli koliko je moje opterećenje spoznajama o gimnazijama još iz poslijeratnog doba (mislim na doba poslije 2. svj. rata!). Po zg gimnazijama su mi radili deda, baka, bakina sestra i mama Slušam o tim školama otkako znam za sebe.
Mama se tek odlaskom u penziju distancirala malo od svojih spoznaja o školama i priznaje da je "sad vjerojatno drugačije". A i ja sam nedavno osvijestila da moji kriteriji od prije 20 godina nisu kriteriji današnje djece, ma kako odlični učenici bili. Pa sam smanjila pokušaje da utječem na djetetov izbor.