Molim da ga tu zalijepi![]()
Molim da ga tu zalijepi![]()
PotpisujemAmalthea prvotno napisa
Stize:
PON 3. 4. - riza s povrcem (mrkva, tikvica, patlidzan, paprika) i popecci od tikvica
UTO 4. 4. - okruglice od mljevenog u umaku od rajcica, zapecene s mozzarellom (J. Oliver), Bob de bouwer tjestenina
SRI 5. 4. - slanutak
CET 6. 4. - dinstano kiselo zelje, palenta i pohani pureci file
PET 7. 4. - brokoli s krumpirom na leso i listovi na pari
SUB 8. 4. - MM slavi rodjendan od utorka, idemo van
NED 9. 4. - spinat, pire, jaja na oko
PON 10. 4. - krpice sa zeljem
UTO 11. 4. - chilli con carne, palenta
SRI 12. 4. - leca
CET 13. 4. - pire (stampot) s andivijom, teleci snicli
PET 14. 4. - idemo kod Simonisa na kibbeling (vec tradicija za Veliki petak)
SUB 15. 4. - izlet - pecivo punjeno povrcem, sirom i piletinom
NED 16. 4. - Uskrsnji dorucak (sunka u kruhu, francuska, mladi luk, kuhana jaja); rucak - govedska juha, mesna struca, peceni krumpir s povrcem, neka torta
PON 17. 4. - ostaci od jucer
UTO 18. 4. - tjestenina s tikvicama
SRI 19. 4. - grah s povrcem
CET 20. 4. - kineska piletina, riza
PET 21. 4. - kus-kus sa tunom, kukuruzom, lukom i kaparima
SUB 22. 4. - karfiola s krumpirom na leso
NED 23. 4. - lasagne
PON 24. 4. - patlidzani na juhu
UTO 25. 4. - tjestenina s umakom od incuna, maslina i rajcica
SRI 26. 4. - mahune s krumpirom na leso i pileci file na grill tavi
CET 27. 4. - rizoto s raznim gljivama (za djecu rizibizi i omlet sa sirom)
PET 28. 4. - krumpir-rukola salata i male frigane ribice
SUB 29. 4. - pizza
NED 30. 4. - Kraljicin dan; idemo van
Ovo je sve okvirno... nisu ukljucene juhe, salate i deserti - to ionako podlijeze trenutnoj inspiraciji...
dille, majstorice! :D
Popečci od tikvica....pliz molim recept...netko je negdje napisao, ali....![]()
Naribas dvije tikvice, dodas jedan rezanj cesnjaka (sitno narezan), nasjeckani persin, malo masl. ulja, 2-3 jaja (nekad sam radila samo s jednim, ali bilo je pretvrdo), malo parmezana, malo Vegete i brasna toliko da se sve zgusne i peces (ne u dubokom ulju, nego tek toliko da malo pokrije dno, a da nije premalo).
dille prvotno napisa
ožobavam te, i jedva čekam predljetnu kavicu... :D
od mljevenog ČEGA?UTO 4. 4. - okruglice od mljevenog ???? u umaku od rajcica, zapecene s mozzarellom (J. Oliver), Bob de bouwer tjestenina
btw. cestitam dille... koja organizacija
da sam bar ja tak organizirana
ja dok ne dodjem doma ne znam kaj cu kuhat![]()
:?
Pa... mesa...
Tu fali neki omlet ili nesto drugo s jajima...SUB 22. 4. - karfiola s krumpirom na leso
ček, ček, a juhica od patliđana :? kako to radiš?
Zvjer od žene!!! Divim se takvima! Ja čak ni navečer ne smišljam ručak, nego isti dan![]()
Narezes patlidzane na vece komade, stavis u vecu rajnglu, dodas nasjeckanog persina i cesnjaka, 3-4 zlice prezla, naravno Vegetu i zalijes vodom, tek toliko da pokrije povrce (patlidzani isplivaju na povrsinu, nek vas to ne zbuni - nemojte staviti previse vode, ali opet - ni premalopinocchio prvotno napisa
) i polako kuhas, dok fino ne omeksaju (i ako se pocnu raspadati - nema veze, meni su tako jos i finiji). Kad su gotovi zalijes maslinovim uljem. Koji put dodam i krumpir narezan na sitne kockice...
stvarno neiscrpan izvor ideja![]()
jel chilli con carne isto od j.olivera?Uvijek govorim da cu probati pa nikad.
dille, jelda da ti u Zagrebu imaš jaaaako velike lonce?
:trep, trep okicama i napućene usne:
Ne znam kakav je njegov, ali nije to neka velika mudrost, ako imas dobre zacine... Na luku izdinstas papriku, dodas mljeveno (meso :namigirenas prvotno napisa
, dodas zacine, zalijes passatom i kad je pri kraju dodas grah (ili prije skuhani ili iz staklenke - ne volim konzerve; po mogucnosti black kidney) i ako volis - kukuruz, ali nije obavezan. Kad je gotovo zasipas puno svjezeg korijandra. Ako hoces bas jako ljuto prije luka na ulju preprzi koju suhu chilli papricicu (u komadu, ne mljevenu; ako hoces manje ljuto, makni sjemenke iz nje, ali obavezno oprezno rukuj s njom/njima, po mogucnosti u rukavicama).
Bas planiram investirati u jedan set AMC-a... Ukomiralo ono o teflonu... :/apricot prvotno napisa
Ne znam samo kako cu se odreci grill tave...
Što o teflonu? :?
Opet kasnim...
dille prvotno napisa
Mislim, gdje ti je riba :?
Vidi petkove...![]()
Ovo je kibbeling.
dille prvotno napisa
nesto masno izgleda :?
dille, ludilo
nego, odakle ti tikvice i patlidjani u ovo doba?
Snorki, izgleda masnije nego sto zapravo je. Podnosljivo je masno i jako, jako, jako fino.
Zrinka, ja zivim u NL. Ovdje je apsolutno SVO povrce iz staklenika (i eko i ne-eko) i dostupno je cijele godine, a u okusu nema bas nikakve razlike izmedju tikvica u 3. mjesecu i onih sezonskih. Jednako su plasticne i bezukusne i jedne i druge... :/
dille, svaka čast.
Ja se već mjesecima spremam napraviti takve jelovnike pa nikako.
Stvarno, što o teflonu?
Ja pokušavam sebi i Lei uvoditi ribu 2-3 puta tjedno. Ne znam što ću s MMom. On jede samo tunu iz konzerve. inače, sad je na nekom režimu pravilne prehrane s manje masnoće, ali vidjet ćemo koliko će izdurati
Po kojem principu kupuješ namirnice?
Dan za danom, tjedno ili mjesečno?
( I ti to sve sama sa 3 djece?!?!?! svaki dan?!?! u vlastitoj kuhinji bez pomoći?!?!?)
Vrijeska, ja sam sve više uvjerena da je s dvoje, troje djece sve lakše nego s jednim djetetom.
Vidim to kad nam dođe nećakinja i njih dvije se zaigraju i ja mogu napraviti što hoću u kuhinji.
A danas mi je bio pravi izazov završiti ručak
ok za kuhanje, ali nije samo kuhanje u pitanju
treba oprati, spremiti, poslužiti, ako ništa drugo onda jedan hoće vode, drugome se kaka, treće bi van itd.
Ovdje ima jedan zgodan tekstic o teflonu, a o njemu se raspravljalo tu.
Vrijeska, nemam neko striktno pravilo kupovanja.Kad potrosim, kupim novo. Koji put idem svaki dan u ducan, a koji put kupim dosta toga za par dana... kuham iskljucivo dok djeca spavaju (Marko je u skoli do 15.30h) i svako malo refresham nove postove
i postam s nogu. Pomoc imam u obliku susjede cija jedna kcer ide s Markom u razred, a druga s Lenom u igraonicu, pa se izmjenjujemo u razvazanju djece.
I da, sve kuham u svojoj kuhinji. I ne, niti u najludjem ludilu (da me ono kojim slucajem uhvati i da pocnem mahnito rifljati) moja kuhinja ne moze izgledati kao marelicina...
Branka1, pricekaj do ljeta... :namig:
naravno da ne može kad ja imam jedno dijete, kad MM ne izbiva iz kuće osim kad ide na posao ili navečer na trening i kad se sva moja jela kuhaju u jednom loncu.
a kako bi spremila "mahune s krumpirom na leso i pileci file" ili "govedska juha, mesna struca, peceni krumpir s povrcem, neka torta"?apricot prvotno napisa
pa nikako!
kod mene u jednom ručku gotovo da i ne postoje dva jela. samo jedno.
ako si gladan, pojedi dva tanjura, a ne "i ovo, i još ovo, pa još ono"...
danas bacam na tavu kockice pilećeg filea, kad se to propži ubacim i tikvice i na kraju kukuruz.
sve iz jedne tave: i meso i prilog.
vidjela ja u jednom postu da netko kuha "ajngemaht".
Što pak je sad to, pitam se ja... :?
amalthea, danas nije tvoj dan!![]()
apri - to samo pržiš i zaliješ soja-sosom? ostane suho?
nije, nije, priznajem.
aaaa.. ajvica, ti si to bila - sigurno.
Umjesto da me zekaš, ajd mi reci nešto o tom ajngemahtecu.![]()
nisam ja... da nije andrea? :smajli pada s lopte:
ozbiljno, ne sjećam se da sam vidjela recept...
ajngemahtec - moja verzija:
izdinstas luk (na ulju, po mogucnosti), dodas mrkvicu, grasak, korabicu, moze i piletinu, a i ne mora, malo podlijes vodom, tek toliko da pokrije, dodas Vegetu, stavis malo crvene paprike; kad je pri kraju zalijes vrhnjem za kuhanje i ukuhas noklice.
Amalthea, ukucaj u pretražnik, već smo to imali!
(stvarno ćemo se nas dvije tući)![]()
hajvi, ja meso cijeli dan držim u pacu soja-sosa, malo maslinovog ulja, kima, mljevenih sezamovih i lanenih sjemenki.
onda ću to meso baciti na tavu, a tikvice i kuruza će pustiti svoj sok.
kad se propži, poklopim i onda sve podivlja puštajući tekućinu.
ne znam hoće li biti suho... misliš da sam to ikada radila.
ja jelovnik smišljam dok idem od računala prema kuhinji, a finiširam kad otvorim hladnjak/ormar/ladicu.
kužim - znam kaj će ispasti, mislila sam da to zaliješ vodom/paradajzom i usaftaš.
Fora mi je kombinacija soja sos+maslinovo ulje. Ne mogu si uopce zamisliti kakv bi to okus bio, ali jaaaaako primamljivo zvuci...
mrzim ovaj spori Internet na poslu ....grrrr....
dok ja pretražujem, aprikota me već špota!
našla
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...maht&start=100
i još je apricot dala recept, a ostale su raspravljale o tome je li to zaprška ili jelo...
boks!![]()
javit ću vam večeras što je bilo...
ma mora biti fino!
buaaaaaa, i ja sam pronašla taj link!
i prisjetila se starih dana..
šmrc!
pogledajte kako smo snorki učile kako se priprema bilo što iz mora!
a danas pita dille gdje joj je riba na jelovniku...
buaaaaa![]()
Umrijet cuuuuuuu!andrea prvotno napisa
x10000000000000000000
Mi velimo "pošrekane".
jaooooo, valjam se ispod stola!
pa i taj topic je završio na burekuuuuu!!!!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa![]()