Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: dillein Jelovnik za travanj

  1. #1

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno dillein Jelovnik za travanj

    Molim da ga tu zalijepi

  2. #2

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    696

    Početno Re: dillein Jelovnik za travanj

    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Molim da ga tu zalijepi
    Potpisujem

  3. #3
    pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,057

    Početno

    stojim u redu i čekam

  4. #4
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    Citiraj pinocchio prvotno napisa
    stojim u redu i čekam
    i ja isto!!

  5. #5

    Početno

    Stize :

    PON 3. 4. - riza s povrcem (mrkva, tikvica, patlidzan, paprika) i popecci od tikvica
    UTO 4. 4. - okruglice od mljevenog u umaku od rajcica, zapecene s mozzarellom (J. Oliver), Bob de bouwer tjestenina
    SRI 5. 4. - slanutak
    CET 6. 4. - dinstano kiselo zelje, palenta i pohani pureci file
    PET 7. 4. - brokoli s krumpirom na leso i listovi na pari
    SUB 8. 4. - MM slavi rodjendan od utorka, idemo van
    NED 9. 4. - spinat, pire, jaja na oko

    PON 10. 4. - krpice sa zeljem
    UTO 11. 4. - chilli con carne, palenta
    SRI 12. 4. - leca
    CET 13. 4. - pire (stampot) s andivijom, teleci snicli
    PET 14. 4. - idemo kod Simonisa na kibbeling (vec tradicija za Veliki petak)
    SUB 15. 4. - izlet - pecivo punjeno povrcem, sirom i piletinom
    NED 16. 4. - Uskrsnji dorucak (sunka u kruhu, francuska, mladi luk, kuhana jaja); rucak - govedska juha, mesna struca, peceni krumpir s povrcem, neka torta

    PON 17. 4. - ostaci od jucer
    UTO 18. 4. - tjestenina s tikvicama
    SRI 19. 4. - grah s povrcem
    CET 20. 4. - kineska piletina, riza
    PET 21. 4. - kus-kus sa tunom, kukuruzom, lukom i kaparima
    SUB 22. 4. - karfiola s krumpirom na leso
    NED 23. 4. - lasagne

    PON 24. 4. - patlidzani na juhu
    UTO 25. 4. - tjestenina s umakom od incuna, maslina i rajcica
    SRI 26. 4. - mahune s krumpirom na leso i pileci file na grill tavi
    CET 27. 4. - rizoto s raznim gljivama (za djecu rizibizi i omlet sa sirom)
    PET 28. 4. - krumpir-rukola salata i male frigane ribice
    SUB 29. 4. - pizza
    NED 30. 4. - Kraljicin dan; idemo van


    Ovo je sve okvirno... nisu ukljucene juhe, salate i deserti - to ionako podlijeze trenutnoj inspiraciji...

  6. #6

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    696

    Početno


  7. #7

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    dille, majstorice! :D

  8. #8
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    Popečci od tikvica....pliz molim recept...netko je negdje napisao, ali....

  9. #9

    Početno

    Naribas dvije tikvice, dodas jedan rezanj cesnjaka (sitno narezan), nasjeckani persin, malo masl. ulja, 2-3 jaja (nekad sam radila samo s jednim, ali bilo je pretvrdo), malo parmezana, malo Vegete i brasna toliko da se sve zgusne i peces (ne u dubokom ulju, nego tek toliko da malo pokrije dno, a da nije premalo).

  10. #10
    Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    10,959

    Početno

    Citiraj dille prvotno napisa
    Naribas dvije tikvice, dodas jedan rezanj cesnjaka (sitno narezan), nasjeckani persin, malo masl. ulja, 2-3 jaja (nekad sam radila samo s jednim, ali bilo je pretvrdo), malo parmezana, malo Vegete i brasna toliko da se sve zgusne i peces (ne u dubokom ulju, nego tek toliko da malo pokrije dno, a da nije premalo).
    ožobavam te, i jedva čekam predljetnu kavicu... :D

  11. #11
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    UTO 4. 4. - okruglice od mljevenog ???? u umaku od rajcica, zapecene s mozzarellom (J. Oliver), Bob de bouwer tjestenina
    od mljevenog ČEGA?

  12. #12
    Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Bestovje
    Postovi
    6,890

    Početno

    btw. cestitam dille... koja organizacija
    da sam bar ja tak organizirana
    ja dok ne dodjem doma ne znam kaj cu kuhat

  13. #13

    Početno

    :?
    Pa... mesa...



    SUB 22. 4. - karfiola s krumpirom na leso
    Tu fali neki omlet ili nesto drugo s jajima...

  14. #14
    pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,057

    Početno

    ček, ček, a juhica od patliđana :? kako to radiš?

  15. #15
    cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    Karaula na granici s Mađom
    Postovi
    2,424

    Početno

    Zvjer od žene!!! Divim se takvima! Ja čak ni navečer ne smišljam ručak, nego isti dan

  16. #16

    Početno

    Citiraj pinocchio prvotno napisa
    ček, ček, a juhica od patliđana :? kako to radiš?
    Narezes patlidzane na vece komade, stavis u vecu rajnglu, dodas nasjeckanog persina i cesnjaka, 3-4 zlice prezla, naravno Vegetu i zalijes vodom, tek toliko da pokrije povrce (patlidzani isplivaju na povrsinu, nek vas to ne zbuni - nemojte staviti previse vode, ali opet - ni premalo ) i polako kuhas, dok fino ne omeksaju (i ako se pocnu raspadati - nema veze, meni su tako jos i finiji). Kad su gotovi zalijes maslinovim uljem. Koji put dodam i krumpir narezan na sitne kockice...

  17. #17

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    stvarno neiscrpan izvor ideja

  18. #18

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    980

    Početno

    jel chilli con carne isto od j.olivera?Uvijek govorim da cu probati pa nikad.

  19. #19
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    dille, jelda da ti u Zagrebu imaš jaaaako velike lonce?
    :trep, trep okicama i napućene usne:

  20. #20

    Početno

    Citiraj irenas prvotno napisa
    jel chilli con carne isto od j.olivera?Uvijek govorim da cu probati pa nikad.
    Ne znam kakav je njegov, ali nije to neka velika mudrost, ako imas dobre zacine... Na luku izdinstas papriku, dodas mljeveno (meso :namig, dodas zacine, zalijes passatom i kad je pri kraju dodas grah (ili prije skuhani ili iz staklenke - ne volim konzerve; po mogucnosti black kidney) i ako volis - kukuruz, ali nije obavezan. Kad je gotovo zasipas puno svjezeg korijandra. Ako hoces bas jako ljuto prije luka na ulju preprzi koju suhu chilli papricicu (u komadu, ne mljevenu; ako hoces manje ljuto, makni sjemenke iz nje, ali obavezno oprezno rukuj s njom/njima, po mogucnosti u rukavicama).

  21. #21

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    dille, jelda da ti u Zagrebu imaš jaaaako velike lonce?
    :trep, trep okicama i napućene usne:
    Bas planiram investirati u jedan set AMC-a... Ukomiralo ono o teflonu... :/
    Ne znam samo kako cu se odreci grill tave...

  22. #22

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    Što o teflonu? :?
    Opet kasnim...

  23. #23

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj dille prvotno napisa
    Stize :

    PON 3. 4. - riza s povrcem (mrkva, tikvica, patlidzan, paprika) i popecci od tikvica
    UTO 4. 4. - okruglice od mljevenog u umaku od rajcica, zapecene s mozzarellom (J. Oliver), Bob de bouwer tjestenina
    SRI 5. 4. - slanutak
    CET 6. 4. - dinstano kiselo zelje, palenta i pohani pureci file
    PET 7. 4. - brokoli s krumpirom na leso i listovi na pari
    SUB 8. 4. - MM slavi rodjendan od utorka, idemo van
    NED 9. 4. - spinat, pire, jaja na oko

    PON 10. 4. - krpice sa zeljem
    UTO 11. 4. - chilli con carne, palenta
    SRI 12. 4. - leca


    Gdje ti je riba :?
    CET 13. 4. - pire (stampot) s andivijom, teleci snicli
    PET 14. 4. - idemo kod Simonisa na kibbeling (vec tradicija za Veliki petak)
    SUB 15. 4. - izlet - pecivo punjeno povrcem, sirom i piletinom
    NED 16. 4. - Uskrsnji dorucak (sunka u kruhu, francuska, mladi luk, kuhana jaja); rucak - govedska juha, mesna struca, peceni krumpir s povrcem, neka torta

    PON 17. 4. - ostaci od jucer
    UTO 18. 4. - tjestenina s tikvicama
    SRI 19. 4. - grah s povrcem
    CET 20. 4. - kineska piletina, riza
    PET 21. 4. - kus-kus sa tunom, kukuruzom, lukom i kaparima
    SUB 22. 4. - karfiola s krumpirom na leso
    NED 23. 4. - lasagne

    PON 24. 4. - patlidzani na juhu
    UTO 25. 4. - tjestenina s umakom od incuna, maslina i rajcica
    SRI 26. 4. - mahune s krumpirom na leso i pileci file na grill tavi
    CET 27. 4. - rizoto s raznim gljivama (za djecu rizibizi i omlet sa sirom)
    PET 28. 4. - krumpir-rukola salata i male frigane ribice
    SUB 29. 4. - pizza
    NED 30. 4. - Kraljicin dan; idemo van


    Ovo je sve okvirno... nisu ukljucene juhe, salate i deserti - to ionako podlijeze trenutnoj inspiraciji...

  24. #24

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Mislim, gdje ti je riba :?

  25. #25

    Početno

    Vidi petkove...

  26. #26

    Početno

    Ovo je kibbeling.

  27. #27

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    2,765

    Početno

    Citiraj dille prvotno napisa
    Ovo je kibbeling.

    nesto masno izgleda :?

  28. #28
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    dille, ludilo

    nego, odakle ti tikvice i patlidjani u ovo doba?

  29. #29

    Početno

    Snorki, izgleda masnije nego sto zapravo je. Podnosljivo je masno i jako, jako, jako fino.

    Zrinka, ja zivim u NL. Ovdje je apsolutno SVO povrce iz staklenika (i eko i ne-eko) i dostupno je cijele godine, a u okusu nema bas nikakve razlike izmedju tikvica u 3. mjesecu i onih sezonskih. Jednako su plasticne i bezukusne i jedne i druge... :/

  30. #30

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    dille, svaka čast.
    Ja se već mjesecima spremam napraviti takve jelovnike pa nikako.

    Stvarno, što o teflonu?

    Ja pokušavam sebi i Lei uvoditi ribu 2-3 puta tjedno. Ne znam što ću s MMom. On jede samo tunu iz konzerve. inače, sad je na nekom režimu pravilne prehrane s manje masnoće, ali vidjet ćemo koliko će izdurati

  31. #31

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,769

    Početno

    Po kojem principu kupuješ namirnice?
    Dan za danom, tjedno ili mjesečno?


    ( I ti to sve sama sa 3 djece?!?!?! svaki dan?!?! u vlastitoj kuhinji bez pomoći?!?!?)

  32. #32

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Vrijeska, ja sam sve više uvjerena da je s dvoje, troje djece sve lakše nego s jednim djetetom.
    Vidim to kad nam dođe nećakinja i njih dvije se zaigraju i ja mogu napraviti što hoću u kuhinji.
    A danas mi je bio pravi izazov završiti ručak

  33. #33

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,769

    Početno

    ok za kuhanje, ali nije samo kuhanje u pitanju

    treba oprati, spremiti, poslužiti, ako ništa drugo onda jedan hoće vode, drugome se kaka, treće bi van itd.

  34. #34

    Početno

    Ovdje ima jedan zgodan tekstic o teflonu, a o njemu se raspravljalo tu.

    Vrijeska, nemam neko striktno pravilo kupovanja. Kad potrosim, kupim novo. Koji put idem svaki dan u ducan, a koji put kupim dosta toga za par dana... kuham iskljucivo dok djeca spavaju (Marko je u skoli do 15.30h) i svako malo refresham nove postove i postam s nogu. Pomoc imam u obliku susjede cija jedna kcer ide s Markom u razred, a druga s Lenom u igraonicu, pa se izmjenjujemo u razvazanju djece.

    I da, sve kuham u svojoj kuhinji. I ne, niti u najludjem ludilu (da me ono kojim slucajem uhvati i da pocnem mahnito rifljati) moja kuhinja ne moze izgledati kao marelicina...

    Branka1, pricekaj do ljeta... :namig:

  35. #35
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    naravno da ne može kad ja imam jedno dijete, kad MM ne izbiva iz kuće osim kad ide na posao ili navečer na trening i kad se sva moja jela kuhaju u jednom loncu.

  36. #36

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,769

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    kad se sva moja jela kuhaju u jednom loncu.
    a kako bi spremila "mahune s krumpirom na leso i pileci file" ili "govedska juha, mesna struca, peceni krumpir s povrcem, neka torta"?

  37. #37
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa nikako!
    kod mene u jednom ručku gotovo da i ne postoje dva jela. samo jedno.
    ako si gladan, pojedi dva tanjura, a ne "i ovo, i još ovo, pa još ono"...

    danas bacam na tavu kockice pilećeg filea, kad se to propži ubacim i tikvice i na kraju kukuruz.
    sve iz jedne tave: i meso i prilog.

  38. #38

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    vidjela ja u jednom postu da netko kuha "ajngemaht".

    Što pak je sad to, pitam se ja... :?

  39. #39
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    amalthea, danas nije tvoj dan!

    apri - to samo pržiš i zaliješ soja-sosom? ostane suho?

  40. #40

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    nije, nije, priznajem.

    aaaa.. ajvica, ti si to bila - sigurno.

    Umjesto da me zekaš, ajd mi reci nešto o tom ajngemahtecu.

  41. #41
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    nisam ja... da nije andrea? :smajli pada s lopte:

    ozbiljno, ne sjećam se da sam vidjela recept...

  42. #42

    Početno

    ajngemahtec - moja verzija:
    izdinstas luk (na ulju, po mogucnosti), dodas mrkvicu, grasak, korabicu, moze i piletinu, a i ne mora, malo podlijes vodom, tek toliko da pokrije, dodas Vegetu, stavis malo crvene paprike; kad je pri kraju zalijes vrhnjem za kuhanje i ukuhas noklice.

  43. #43
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Amalthea, ukucaj u pretražnik, već smo to imali!
    (stvarno ćemo se nas dvije tući)

    hajvi, ja meso cijeli dan držim u pacu soja-sosa, malo maslinovog ulja, kima, mljevenih sezamovih i lanenih sjemenki.
    onda ću to meso baciti na tavu, a tikvice i kuruza će pustiti svoj sok.
    kad se propži, poklopim i onda sve podivlja puštajući tekućinu.
    ne znam hoće li biti suho... misliš da sam to ikada radila.
    ja jelovnik smišljam dok idem od računala prema kuhinji, a finiširam kad otvorim hladnjak/ormar/ladicu.

  44. #44
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    kužim - znam kaj će ispasti , mislila sam da to zaliješ vodom/paradajzom i usaftaš.

  45. #45

    Početno

    Fora mi je kombinacija soja sos+maslinovo ulje. Ne mogu si uopce zamisliti kakv bi to okus bio, ali jaaaaako primamljivo zvuci...

  46. #46

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Lokacija
    Iza kapaka
    Postovi
    5,351

    Početno

    mrzim ovaj spori Internet na poslu ....grrrr....

    dok ja pretražujem, aprikota me već špota!

    našla
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...maht&start=100

    i još je apricot dala recept, a ostale su raspravljale o tome je li to zaprška ili jelo...

    boks!

  47. #47
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    javit ću vam večeras što je bilo...
    ma mora biti fino!

  48. #48
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    buaaaaaa, i ja sam pronašla taj link!
    i prisjetila se starih dana..
    šmrc!
    pogledajte kako smo snorki učile kako se priprema bilo što iz mora!
    a danas pita dille gdje joj je riba na jelovniku...
    buaaaaa

  49. #49

    Početno

    Citiraj andrea prvotno napisa
    Kad sam ja za te pošrikane mahune MM prvi put rekla, on me je sav u čudu pitao: Jel imaš doma tog "ŠRIKA" ?!
    Umrijet cuuuuuuu! x10000000000000000000

    Mi velimo "pošrekane".

  50. #50
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    jaooooo, valjam se ispod stola!
    pa i taj topic je završio na burekuuuuu!!!!
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •