-
Svaki savjet dobrodošao, molim bez osuda :)
Pozdrav svima!
Majka sam dvoje prekrasne dječice-dječaka koji ima 21mj, i djevojčice stare 5 tjedana.
Prvo dijete nisam dojila, imala sam mlijeka ali nisam bila dovoljno informirana, težak porod i ozljeda mog sina na porodu rezultirale su postporođajnom depresijom koja se pogoršala kad me okolina nagovarala da se raspitam i odnesem svoje mlijeko na analizu da bi vidjeli da li je moje mlijeko dovoljno dobro za moje dijete..
U drugoj trudnoći sam imala od početka zaista jaku želju za dojenjem, nažalost, nakon poroda moja je djevojčica prebačena na intenzivnu njegu te nije tolerirala hranjenje na flašicu, a kamo li dojenje.. Ja sam si svejedno dala truda, uzela izdajalicu i mahnito se izdajala da bi navukla što više mlijeka jer sam bila uvjerena da će joj moje mlijeko biti najbolji lijek. Nakon početne upale jer sam svo mlijeko sabila u areolu, molila sam sesetre i doktore da me puste mojoj djevojčici da ju dojim.. Nakon 6 dana prvi put sam ju stavila na prsa i prihvatila je dojku, iako teže.
Sad kad sam Vam napisala uvod, nadam se da rezumijete zašto je meni neobično važno da uspijem u dojenju.
Dakle, 8 dana je hranjena na bočicu, ja sam se izdajala po 400ml mlijeka dnevno i nosila sestrama da ju hrane.
Doma smo, danas mjesec dana. Problem je njen prirast na težini koji je 31.4. bio 500grama, pedijatar nije zadovoljan i predložio bi AD da ga ja nisam odmah lijepo pogledala i objasnila da ne želim AD pored potoka mlijeka koje imam. Drugi problem su ultra kratki podoji, taman se počelo stabilizirati i podoji su počeli trajati po 10min, a ja bi guštala u tim minutama i molila Boga da doji što duže jer mi je sre bilo k'o katedrala veliko kad bi tako mirno papala na svojoj mami. Unazad 4 dana doji po 2 min. Kad joj izvadim cicku iz usta mlijeko šprica na sve strane, izdajati se moram jer su mi cice stalno prepune pa izdojeno mlijeko dam sinu ili spremim u škrinju da imam za nju. Nakon 2 minute na cicku nerijetko počne plakati, prduckati i grčiti se. I onda za pola sata ja opet nudim cicku, ona opet povuče svega 5 puta i puusti. Počela je coktati dok doji unazad dva dana, nema znakova soora ali ja povremeno imam bol kakva je karakteristična za soor (iako se ta bol javi samo 1x dnevno).. Brine me da je gladna pa se izdojim dok spava i u snu joj dajem moje mlijeko, počela sam joj davati dudu jer se na cicki samo igra i tješi pa sam mislila dati joj dudu dok ne ogladni i ne isprazni cicku. Jako sam zabrinuta, mokrih i pokakanih pelena ima dovoljno, kaka često a stolica je boje senfa i rijetka je, nekad s malim primjesama sluzi.
Molim Vas, ne osuđujte me zbog dude. I ne osuđujte me zbog flašice dok spava-kad je budna nudim joj stalno cicku. Spremna sam sve napraviti da produžim podoje, da se kvalitetno najede i dođe do masnijeg mlijeka i napreduje bolje na težini. Toliko sam zabrinuta da nemam mira ni minute. Kad je budna, i kad nema grčeva, ona je sretna beba koja se smije i guguče i uljepšava moj život skupa sa svojim bratom. Ona je moj mali borac, pa Vas molim, pomozite mi da se izborim i da ju dojim i dalje samo kvalitetnije i duže.
Svi savjeti su dobrodošli, a moja želja za dojenjem je zaista jako.
Unaprijed zahvaljujem i ispričavam se na podužem postu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma