-
A gle, zato i jest preporuka da se dijete sto duze vozi u smjeru suprotnom od smjera voznje. Skandinavci ih tako voze do cetvrte godine pa imaju najmanje stope ozljeda.
Mislim da je najbitnije da se dijete prerano ne premjesta u AS u smijer voznje, kao sto neki cine sa 6 mj ili cim beba krene da sijedi. Kad je dijete napunilo barem godinu dana i samostalno hoda, vrat i kraljeznica su daleko cvrsci nego prije tog doba. Naravno da nisu cvrsti kao i kod odraslih osoba, ali trebali bi bez trajnih posljedica izdrzati nagla kocenja, pa i sudare (sad ovisi kakve).
Ne znam koliko ti razlike u trzaju cini cinjenica da li dijete spava ili ne, ali pri naglom kocenju ili sudaru glava leti naprijed spavalo dijete ili ne. Tesko da ce se "pripremiti" na sudar ako je budno.
Ako je dijete u odgovarajucoj sjedalici koja je pravilno pricvrsena, ako vozite po pravilima- mislim da je svako daljnje zabrinjavanje nepotrebno u smislu "sto ako"...
Eventualno, ako ti financije dopustaju - mozes razmisliti o nabavci sjedalice u kojoj je dijete do 18 kg okrenuto u suprotan smijer voznje.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma