Prvo da vas sve pozdravim u nadi da ćete mi pomoći s mojim problemom. Želkm isključivo dojiti svoju bebu ali jednostavno ne ide. U bolnici mi je lijepo nadošlo mlijeko i dojila sam ga ali su me zadržali u bolnici 5 dana jer moj sin nje dobijao na težini. Na moju veliku žalost pedijatri su zaključili da trebam dohranjivati da bi moja beba dobijala n težini. Nikakav drugi savjet nisam dobila a mene je strah da će dohranom mlijeka biti sve manje i da nikako neću uspjeti u potpunosti izbaciti dohranu. Još uvijek i nakon 20 dana kako se maeni rodio stalno ga poslije podoja dohranjujem na flašicu jer su mi tako savjetovali u bolnici i zato što nekada mlijeka ne bude dovovljn. To zaključujem po bebi koja nikako da se smiri i kada je hranim na zahtjev, a to je u tim trenucima non-stop. Kada mlijeko nadođe onda lijepo čujem gutljaje ali opet nakon takvog podoja dajem Ad u strahu da gubi na težini. Mada, voljela bih izbaciti flašicu i isključivo dojiti.Izdajam se nakon svakog pooja, dakle na tri sata do posljednje kapi ne bi li pojačala dotok mlijeka, pijem dosta tečnosti i trudim se da što češće dojim, čak i nakon dohrane ako uspijem još podojim. Molim vas za savjet. Čitala sam dosta o ovakvim problemima na ovoj stranici dosta mi je sve to pomoglo kada sam sa prvom bebom imala isti problem. Samo mi se sada čini da nikako da se pojača dotok mlijeka, bez obzira na sav trud. Zbog toga ovdje pišem, očajna što kod nas pedijatri nemaju adekvatne savjete, samo preporuče dohranu kda beba ne dobija dovoljno na težini, a ja nikako ne želim odustati od dojenja.