Dakle, ova dva dana da mu dajem jednaku količinu dohrane, a pelene da su mi pokazatelj a ne plač i njegova uznemirenost. Često se budi sam, a ako mu dam dohranu od AD mlijeka, moram ga i buditi. Kada ga samo podojim, bez dohrane često ni ne zaspe tako čvrsto. Moram ga duže uspavljivati i umirivati vraćanjem na pdoj ili na druge načine. Mada, kako su krenuli grčevi, još od prošle sedmice, mislila sam da je gladan jer ne može da se smiri, pa sam mu zato češće davala dohranu. Sada se evo smirio na rukama nakon jednog baš lijepog podoja. Mlijeka je bilo na pretek, samo je teklo, da je čak poslije podoja izbacio dosta. Problem je što on rijetko kada ne traži da sisa. On izgleda lijepo zadovoljno, osim kada se grči i osjetim da mu radi stomačić i da je zato uznemiren. Čisti podoji su često na dva sata ili kraće, sa tim da u tih dva sata računam i početak podoja. Jutros se probudio u 5.30 i ja sam ga dojila sat vremena ( sa tim da je dvadeset minuta bilo efikasno sisanje kada sam vidjela da guta mlijeko), umirivala sam ga do 6.30 kada je zaspao. Probudio se za dojenje i to je ovaj put bilo 3 sata po mom proračnu. Sada sam ga dojila pola sata na obe dojke sa kompresijama na kraju. Miran je za sada ali čekam još vraćanje, inače po još dva puta na svaku.
Radim kompresije ali može dodatno objašnjenje. Radim ih slično kao kada se izdajam, tražim čvoriće koji mi se često stvaraju pa ih razbijam masiranjem dok ne popuste. Mislim da je kod mene stvaranje tih čvorića problem zbog koga mlijeko teže izlazi. Ima mijeka samo treba prethodno razbiti čvoriće. Eh, šta je uzrok njihovom stvaranju to ne znam. Razbijam ih pored izdajanja, masaže, pritiska i toplim oblogama ili tuširanjem u toploj vodi, topli napici pomažu a imoja smirenost. Sve to utiče na moj dotok mlijeka. Toliko sam sretna što vidim da su sve veće šanse da ću moći isključivo dojiti. Hvala vam još jednom na ovako iscrpnim odgovorima, na vašoj odgovornosti, strpljenju i volji da prenesete svoje znanje. Mnogo mi pomažete jer je u mojoj okolini toliko različitih oprečnih savjeta da ponekad poludim od njih. Volim savjete, uvijek ih sve saslušam pa procjenim, nisam isključiva, pa u glavi često imam milion zapamćenih informacija. Vaši savjeti su mi izvodljivi, realni i istiniti. Pratim i javljam konačan rezultat za danas i još dva dana.