-
Zaista smo postali baš pravi početnički par, opet se tek uhodavamo, a mene je strah je li to zbog grčeva ili zbog promjene, smanjenja dohrane ili gladi. Možda sam se previše brzo odvažila na smanjenje AD? To me je zabrinulo. Mada kada sam pogledala svoje zapisivanje nikada i nije bilo 10puta po 60ml, maksimalno 8puta po 60ml. Sa tim da sam nekada petjerivala i dodavala i 90ml, ali se konačni dnevni rezultat nije mijenjao jer bi to samo produžilo spavanje a time i smanjlo jedan obrok. Dakle, smanjivao je obroke 30ml na svaka 3-4 dana i tako smo došli do 3puta po 60ml i jedan izdojen čija se količina povećavala (od 40ml do 90ml dnevno- zavisi koliko prikupim). Prvi dan sa većim grčevima je bilo je previše dohrane iz straha da je u pitanju glad,to više neću raditi. Uh. Danas je baš bio vatren dan da se moje drugo dijete se unervozilo, plakao je dosta danas. Ali imao je pune pelene od mokrenja poslije svakog podoja, i opet jednu obilnu stolicu koju sam čekala sa zebnjom. Pored toga podoji su bili česti i skoro svaki sa jako puno mlijeka, osjetila bih baš lijepo LD. Dobio je do sada 2puta po 60ml dohrane AD i 30ml mog mlijeka. To sam nakupila u tako malim količinama nakon podoja jer je često sisao a opet se nije smirivao. Znači veliki je halapljivac koji jede čak i koliko mu ne treba. Od umora preskočila sam jedno izdajanje, nadam se da to neće mnogo uticati, a zaboravila sam pitati je li potrebno da se izdajam svaki put noću na dva sata. Do sada nisam svaki put jer zaspim pa kasnije i zaboravim da li jesam ustajala ili nisam. Prije je bilo tri sata spavanja, a nekada mi se činilo da bi i duže ali sam ga budila. Sada ima spavanje od tri sata samo nakon kupanja, bez obzira bilo dohrane ili ne. Danas je spavao jedva tri puta po jedan sat, ali isprekidano sa plačem i evo sada tek spava mirno nakon dohrane u 18h.
Čvorići nisu uvijek na istom mjestu ali kada ih se riješim odmah osjetim da nam sve ide bolje. Mijenjam stalno položaje ne bi li oh se riješila. Mislim da su najviše tu kada ga dojim u položaju ležećem na boku. Gledala sam kompresije na snimku, baš onako izgleda moj maleni kada radim kompresije. Sada sam vidjela da ja kombinujem obe vrste ali su mi efikasnije one kada tražim grudvice. A to s četvoronožnim položajem i spuštanjem dojke ka dole dok dojim radim još od početka i efikasno je isto. Čak i ono naginjanje ka unazad kada LD krene u prevelikom mlazu.
Znači preostaje mi da pratim pelene i bebača i da ponovo ustabilim redovan ritam dohrane koji sam poremetila u posljednja 4 dana. Mada mi je to jako teško zbog pojedinih podoja na sat vremena. Sada kada pogledam opet svoje zapisivanje izgleda da su ti česti podoji sada baš u vrijeme kada je prije 5 dana dobijao 60ml AD dohrane. Samo sada u tom periodu mlijeka baš ima i čujem kako lijepo guta i osjetim kako izvlači mlijeko iz začepljenih mliječnih kanala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma