A da li trebam prije podoja malo izdojiti tog vodenastog mlijeka, da bi više pio onog masnijeg. I ako treba, koliko je to malo izdojiti. Sada ima 2ili 3 pjenušave, ali žute stolice dnevno. Kada nakon komresija više neće prvu dojku, zaspi na njoj, podrigne i čini mi se zadovoljan i ponudim mu drugu dojku. Tada, na drugoj, pojede samo mlijeka dok traje let down. Dakle, čini mi se da je mlijeka sada puno više, da mu nekada, posebno noću, ova druga i ne treba, nekada je ne želi sisati. Prema tome, mislim da više nije problem u količini, da mlijeka ima dovoljno, nego da ga natjeram da popije više onog masnijeg. Kako to činim, pored kompresija, šta još da radim? Koliko dugo kompresije treba da radim?
Ja ga razbuđujem dok je još na dojki, a kada se pobuni, umirim ga i opet istu ponudim, pa tako nekoliko puta. Kada baš nikako ne mogu da ga smirim na toj prvoj, ponudim mu drugu i onaj prvi dotok mlijeka ga umiri. To popije i više ne želi sisati. Ovakvi podoji većinom traju oko pola sata, ali nekada i duže, zavisi od njega, koliko želi sisati.