-
Ma Domagoj, ako ti ne postaneš Rodman ( ne košarkaš nego član Rode
) , onda ne znam tko će...
Na temu klistiranja, mogu reći da sam ga na 1. porodu dobila i nije mi ostao u nimalo ugodnom sjećanju, naprotiv kao nešto nasilno.
Drugi put sam ga , izgleda pukom srećom, izbjegla. Pukom srećom, jer sam poslije čula da je za porod u vodi kod nas obavezan. A ja iz auta praktički u kadu... :D
Ali ipak su me malo "dotjerali" što se brijanja tiče, za to se našlo vremena :? . To sam im dozvolila, (drugi put ne bi
) jer sam si mislila kad sam krenem zahtijevat no drip, no epi, no..., ajd bar da im to pustim, to me nije tolko briga, da ne postanemo odmah neprijatelji.
Da se vratim na to 2. neklistiranje. Nisam primijetila nikakve nečistoće po vodi, sve je bilo savršeno OK i bez klistira i to u vodi.
Sestra koja živi u Londonu mi kaže da oni tamo po bolnicama uopće ne briju niti klistiraju, oni uopće tokom trudnoće ne idu ginekologu, nego tzv. general practitioneru , a giniću idu samo ako postoje problemi, infekcije, itd., naravno, nema ni vaginalnih pregleda :shock: . Ko ovaj smajlić je meni bila faca kad mi je to sestra rekla. ali to nešto isto govori- da su neke stvari stvarno samo stvar rutine i tradicije, jer da su univerzalno dobre, valjda bi ih i ovi na zapadu prakticirali.
bdw, ultrazvuk u skandinavskim zemljama i americi za nerizične trudnice sad preporučuju max 3 puta ...
tak da su sve ove priče naših docova jaaako relativne.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma