-
Hipogamaglobulinemija
Molim roditelje da mi pomognu svojim iskustvom vezanim uz ovu dijagnozu, a o kojoj nisam uspijela ništa pronaći na ovom forumu. Imam 8-mjesečnog sina kojemu je s 2 mj. kada je obolio od bronhitisa pronađena smanjena količina imunoglobulina G (IgG). Ta je vrijednost pračena i kada je pala na 2.2 primio je protutjela (sa 3 mj starosti). Dobivena protutjela su se u organizmu nakon 1,5 mj razgradila a njegov organizam i dalje ne stvara svoja. Sada je vrijednost IgG ponovo 2,2, i mi smo odbili da primi protutjela. U velikom smmo strahu zbog mogućih nuspojava kod primitka protutjela, a s druge strane postoju mogućnost da s ovako niskom razinom protutjela dobije neku opasnu bolest. Inače, isključivo dojen do 6 mj. a i dalje uz kašice. U panici smo i molimo roditelje koji imaju iskustva u vezi ovoga da nam pomognu. Hvala.
-
nemam nikakvu korisnu informaciju, ali vama i vašem malom mišu želim puno sreće
-
Mamamz, dojenje može pomoći protiv probavnih zaraza, možda i respiratornih, ali manjak imunoglobulina je opasna stvar i dijete lako završi u sepsi. Ne možete držati dijete pod staklenim zvonom, prije ili kasnije će se suočiti s nekim uzročnikom koji neće moći svladati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma