Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: retencija vode

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    wild rose avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno retencija vode

Da li neko ima iskustva sa otokom/nepovlacenjam otoka nakon poroda? Gdje je bio problem i sta je na kraju pomoglo? Je li ista pomoglo?

Evo danima planiram da posjetim doktoricu i uradim neke osnovne nalaze, ali dok to ne uradim zanimaju me iskustva drugih, nekako se nadam da ovo bas nece biti "medicinski" problem...

U trudnoci sam se udebljala oko 13 kg, s obzirom da sam puno povracala, i zaista unosila malo hrane mislila sam da je to uglavnom posljedica zadrzavanja vode (oticala jesam a otok se znao malo povuci nakon dugotrajnih povracanja kada bih bas dehidrirala)i da ce poslije poroda dosta toga otici, i onda se sokirala kada sam nakon poroda izgubila jedva tri kilograma, i u naredna tri mjeseca nista vise. Sada je bebi skoro pet mjeseci, uspjela sam skinuti jos dvije kile tako sto se trudim da izbacim slatko, jedem integralni hljeb koji sama pravim, krompir, rizu i tjestenine skoro i ne jedem. Ukoliko se krvotok u trudnoci poveca za 30% znaci li to da je u mom organizmu jos uvijek ostao taj visak i kako da ga se rijesim? Ovo naticanje me stvarno vec po malo izbacuje iz takta, dovoljno je da ne rucam kuci (gotovo da i ne solim hranu jer je od soli situacija gora)nego npr. kod mame ili svekrve (ni jedna ne soli previse, ali sole malo vise nego ja) i da se u par sati "udebljam" i do dvije kile, i napusem kao balon, i sva sam sebi nekako odbojna kad sam takva. Ne smeta mi debjina kao debljina, s tim bi nekako izasla na kraj, ali sva sam nekako deformisana...kada samo malo spadne otok puno se bolje osjecam i fizicki i psihicki... Izbacivanje soli samo malo popravi situaciju, ali je ne rijesi, ponekad oteknem i kada nisam jela nista slano... Zapravo otok samo ponekad nakratko spadne, vecinu vremena sam otecena...
    Posljednje uređivanje od wild rose : 09.06.2013. at 22:15

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •