Jako sam ljuta.
Suprug mi je inače jedina podrška i oslonac u svakom smislu u ovim danima nakon poroda. Nemam mamu, sestru, ili nekog trećeg bliskog sa nekim iskustvom tko bi mi uskakao u pomoć.
Muž se vratio na posao ovaj tjedan tako da sam sada sama sa bebačem od 6 ujutro do 6 naveče. Svekrva mi pomaže utoliko što kupi stariju kćer iz vrtića i dovede k meni doma. Inače jedva čekam da se muž vrati s posla da provedem malo vremena s njim i uvelike mi pomaže oko hendlanja sa starijom curkom i kućanskim poslovima. Na kraju dana se oboje strovalimo u krevet, naravno.
i sad dolazimo do problema. Moji svekiji smatraju sasvim normalnim tražiti mog muža koji je već ionako totalno opterećen i iscrpljen da ide s njima pomagati im nositi neke ormare iz dućana, pa šogorici montirat nova stakla, a sad u subotu bi da pokreće zidove u kući.
Mene jako smeta što ne uzimaju u obzir da osim što muž radi a ja rodila prije 2 tjedna da imam potrebu da mi je muž doma i da imamo dvoje djece, kućanske poslove i druge obaveze.
Bi li i vas to ljutilo i bili vi rekli da vas puste na miru prvih mjesec dva da budemo obitelj, da se oporavljamo, prilagođavamo, družimo, odmaramo...