Ovo moram s vama podijeliti, jer imam potrebu svima reći koliko sam sretna!!!!
Dakle, evo kako ide priča:
Jučer kad je Viki došao iz škole, nazvao me je na telefon i rekao:
"Mama, u školi se dogodilo nešto strašno." Ja pitam:"Što?"
On nastavi:"Pisali smo diktat iz matematike i tamo gdje nisam znao, sam ostavio prazan kvadratić, a kad samo si međusobno ispravljali, frend D. mi je upisao točne odgovore i ja sam dobio 5, a trebao sam dobiti 3. Ja sam danas učiteljicu PREVARIO!"
Ja kažem:"Uf sinek, nije ti to baš fora, ali daj budemo doma razgovarali o tome".
Dođem doma i nađem ga totalno u bedu. Sjednemo razgovarati, on mi ponovno ispriča cijelu priču, i ja mu kažem kako to nije O.K. jer je to ipak varanje, ali sad šta je-tu je, da to više ne radi i da bolje uči, pa neće za time imati potrebu. Ali, u stilu, nije bad, jer sve je o.k. kad se prizna i shvati poanta.
Istovremeno sam bila ponosna, jer je sam shvatio da to i nije fora, ali kaj sad.
Kako je popodne odmicalo i približavala se noć, on je sve više bio u komi, svako se malo vraćao na tu temu, bio plačljiv i razdražljiv, muvao se polumrtav po kući....dok na kraju nije rekao:"Mama, ja mislim da bi to morali reći učiteljici!"
Opet ja sjednem razgovarati s njim i dogovorimo se kako ćemo ujutro prije škole otići do učiteljice i sve joj reći, zajedno u tandemu.
Cijelu noć nismo spavali. Čistilište i 9.krug su dječje igralište kroz šta je on prolazio.On od straha što će mu se dogoditi i ljutnje na sebe u šta ga je uvalila želja za 5icom, a ja od ponosa, ali istovremeno od straha od te najcjenjenije ljudske vrline-iskrenosti. Cijelu sam noć razmišljala o njegovom životu i o tome da sam se i sama posvjedočila kako prolaze oni koji su iskreni i pošteni...
I svane jutro.
On u komi, a ja velika i ponosna i spremna da njegovu odluku objavim čitavom svijetu.
Odemo kod učiteljice, i ona nas primi.
Viki se odmah rasplakao, tako da sam ja morala ispričati situaciju. Tokom moje priče učiteljici krenu suze na oči i kaže:
ja sam u šoku, ovo mi se nikada nije dogodilo. Viktore, ne da ti neću dati nikakvu kaznu, jer mislim da si sam shvatio bit cijele priče, nego ću ti ostaviti 5 jer mislim da si zaslužio i više od toga. Ti si hrabar i pošten dječak i ponosna sam što sam tvoja učiteljica!!!
VOLIM GA NAJVIŠE NA SVIJETU!!!