-
Spori refleksi očiju
Zanima me da li je normalno kod malih beba oko mjesec dana i malo više da imaju spore reflekse očiju.
Naša curica ima nešto više od mejsec dana i primjetila sam da joj se često jedno oko zaustavi i naknadno "poprati drugo" u kretanju. Tako da nekada ostane smiješna s očima u križ, a nekada se blago rastave. Sve je to samo u situacijama kad se nešto novo događa oko nje i imam osjećaj da pokuša naglim pokretom popratiti, ali oči ne stignu reagirati tako brzo kako bi ona htjela.
-
To je imalo moje dijete. Pedijatrica nas je uvjeravala da to nije ništa, a zaista se kod velikog broja djece to stanje popravi do prve godine. Kod našeg sina se nije popravilo, pa je poslije išao na ortooptičke vježbe (da ojača mišiće oka koje je "bježalo" prema van) pa se s vremenom popravilo. On i danas nosi naočale, ali ne zbog toga, naslijedio je problematičan vid od mm-a i mene. Oko mu pobjegne vrlo rijetko kad je jako umoran i zapravo se ne sjećam da sam to uopće vidjela zadnjih godinu dana.
Ako se kod tvoje curice ne bi popravilo samo od sebe, to se može riješiti, ali o tome ćemo pisati kad bude malo veća.
Za sada joj je dovoljna vježba da prati tvoje lice i igračku. Uživajte!
-
Kod moje je bilo isto tako, ali se samo ispravilo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma