Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Povišena temperatura u trudnoći

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno Povišena temperatura u trudnoći

Molim admine ako postoji tema da me spoje ja je nisam mogla naći... Ovako, krenulo je s bolovima u donjem dijelu trbuha i vrtoglavicom. Otišla sam na pregled jjučer i dobila neke tablete u čijim uputstvima piše-ako ste trudni nemojte piti :/ i naravno- nisam pila. Doktorica mi je rekla da mirujem da se to počelo pripremat (kaj god to značilo) i dođem doma i za 5 sati evo i temperature. Kad je došla do 38,3 sam popila lupocet i stavila obloge i pala mi je temp. U noći opet temp i opet popila lupocet i pala je i sad sam opet "zakurila"... Ići ću k doktoru kad dođe suprug s posla, samo me zanima dal pričekam opet temp pa odem ili da ne čekam...Ne bi da odem pa da me vrate zato kad nema temp, a ja se i ovak općenito dosta loše osijećam, loše mi je i slaba sam i vrti mi se, a tlak je ok 100/70

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Koje tablete si dobila?

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Diazepam jadran piše jošda prolazi kroz posteljicu i da može uzrokovati depresiju disanja novorođenčeta i pad tlaka i simptome sustezanja.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

To ti je Normabal/Apaurin. Dr je možda mislila da se porod počeo pripremati, ali ne znam što bi ti tu diazepam pomogao.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Znači smijem? Bojim se uopće uzimat kad i ovak sam slaba i srce mi lupa ko ludo i bez toga (a piše da uzrokuje ubrzan rad srca) i baš me strah da još kaj ne zeznem s tim

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kresencija, da li si bila kod dr. opće prakse ili ginekologa? Otiđi kod ginekologa.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    Znači smijem? Bojim se uopće uzimat kad i ovak sam slaba i srce mi lupa ko ludo i bez toga (a piše da uzrokuje ubrzan rad srca) i baš me strah da još kaj ne zeznem s tim
    Ja ne znam zbog čega si ga uopće dobila. Ne bih ga pila dok se ne uvjerim da mi zaista treba.

Jesi bila danas kod liječnika?

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Bila sam jučer kod ginekologa i ostala pomalo razočarana jer me nije slala ni vadit krv ni urin ni ništa, a i u prve dvije trudnoće sam imala pred kraj problema sličnih ovima...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Onda odi općoj praksi ako možeš i probaj to s njom dogovoriti.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Idem poslije 3 k doktoru opće prakse. Tu imam super doktoricu koja je jako oprezna po pitanju trudnica pa ako ništadrugo barem me bude slala na hrpu pretraga. Da odem prije ne znači mi ništa jer mi ujutro radi ginekolog i budu me poslali tamo, a tamo sam već bila..

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

I evo me.. Onaj dan me doktorica poslala na hitnu i tamo su mi skinuli temp koja je bila 38,3 i dali injekciju protiv bolova i dvije boce infuzije i kad je temp pala i bol prestala stigel je nalaz i od krvi i urina koji su bili ok i htjeli su me pustit doma, al je zvala iz mikrobiološkog neka me pošalju ipak na ginekološki odjel. Tamo me gin pregledala i upisala u bolnicu pod uroinfekt. Drugo jutro BATB urina koji je bio sterilan, nakon tri dana temperature kreće liječenje antibioticima. Napravljen mi je UZV bubrega i slezene-slezena blago uvečana, a desni bubreg uvečani mokračni kanali i blago povečanje bubrega koje može biti posljedica pritiska ploda, ali nije isključena ni mogučnost upale. Uglavnom liječili smo nešto... Tri puta vađena krv i svi nalazi ok... Pustili me u subotu doma jer sam se ja osijećala super, a eto jučer opet dobila temperaturu i danas već 2. puta zakurila... U glavi mi je jako slabo, na momente mi se gubi sluh i vid... vrti mi se... ne znam -ludiim Još uvijek sam na antibioticima, ne znam... ima li netko slično iskustvo?? Kaj bi to moglo bit? Koje pretrage da sutra tražim od svog gina?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    I evo me.. Onaj dan me doktorica poslala na hitnu i tamo su mi skinuli temp koja je bila 38,3 i dali injekciju protiv bolova i dvije boce infuzije i kad je temp pala i bol prestala stigel je nalaz i od krvi i urina koji su bili ok i htjeli su me pustit doma, al je zvala iz mikrobiološkog neka me pošalju ipak na ginekološki odjel. Tamo me gin pregledala i upisala u bolnicu pod uroinfekt. Drugo jutro BATB urina koji je bio sterilan, nakon tri dana temperature kreće liječenje antibioticima. Napravljen mi je UZV bubrega i slezene-slezena blago uvečana, a desni bubreg uvečani mokračni kanali i blago povečanje bubrega koje može biti posljedica pritiska ploda, ali nije isključena ni mogučnost upale. Uglavnom liječili smo nešto... Tri puta vađena krv i svi nalazi ok... Pustili me u subotu doma jer sam se ja osijećala super, a eto jučer opet dobila temperaturu i danas već 2. puta zakurila... U glavi mi je jako slabo, na momente mi se gubi sluh i vid... vrti mi se... ne znam -ludiim Još uvijek sam na antibioticima, ne znam... ima li netko slično iskustvo?? Kaj bi to moglo bit? Koje pretrage da sutra tražim od svog gina?

A joooj , jesi saznala što ti je? nemam pojma kaj bi ti rekla, nadam se da je sve OK. Javi nam što je...

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Evo ko što se iz potpisa vidi imam anđelicu. Natrag su me hospitalizirali, svi nalazi savršeni i urin i krvne slike i UZV bebice i protoci- sve apsolutno savršeno... U suboti 29.6. je temperatura prestala rast, a u nedjelju je stalo srčeko. Odakle temperatura ne zna se jer nalazi nisu pokazivali nikakvu upalu ni ništa. Začepljenje mokračnih kanala je posljedica pritiska bebica-vratio se u normalu bubreg... Eto... ne znam kako i zašto temperatura... Nalazi obdukcije su pokazali da je posteljica zakazala, tj. nije bila dobro razvijena i nije opskrbljivala bebicu kisikom dovoljno, a bebica savršena- bez deformacija ili bilo kakvog oštečenja

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Draga Krescenija, ovo je jako tužna vijest...jako mi je žao za vaš gubitak... .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •