Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Crkveni vjeronauk u župi kojoj dijete ne pripada

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Crkveni vjeronauk u župi kojoj dijete ne pripada

Molim vas, ako netko ima slično iskustvo i nekakvu informaciju, dakle, da li dijete može ići na crkveni vjeronauk i prvu pričest u župu kojoj ne pripada s obzirom na mjesto stanovanja?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Može, samo treba potvrda župnika iz župe kojoj dijete pripada da se slaže da dijete ide na prvu pričest u drugu župu. i naravno potvrda da je kršten. Informacija je iz prve ruke. Mi pripadamo po stanovanju i dijete je kršeno u jednoj župi, a ove godine je išao na prvu pričest u drugu župu, kojoj pripada škola u koju ide.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I moj sin je isao na vjeronauk u drugu zupu.ja nisam donijela potvrdu jer nam ju zupnik u zupi kojoj pripadamo nije dao.jer nas nikada nije vidio u svojoj zupi.kako su mi sva djeca krstena u istoj zupi i moj sin je bez problema isao tamo na vjeronauk i na pricest.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mona, ali nije isto ako ti je dijete kršetno u župi u koju pripada onda treba potvrda, a ako je kršetno u župi u koju ide na vjeronauk onda nema problema i ne treba potvrda.

oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Hvala puno, malena je jučer došla iz škole ukomirana jer je vjeroučiteljica rekla kako ne može ići s razredom na prvu pričest jer ne stanuje tu.
    I ja sam ostala zatečena jer na misu idemo redovito ne u "našu" crkvu već tu drugu, a osim toga ona od prvog razreda pjeva u crkvenom zboru i nikada nitko nije spomenuo da to nije u redu.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Mona, ali nije isto ako ti je dijete kršetno u župi u koju pripada onda treba potvrda, a ako je kršetno u župi u koju ide na vjeronauk onda nema problema i ne treba potvrda.
    Nas su trazili potvrdu ali kako ju nismo dobili isla sam ja kod zupnika i rekla da nek se oni dogovore kuda pripadamo.nije prvi put da me šeću. U jednu zupu pripadamo stanovanjem a u drugu idemo.kada hoce mogu oni to zakomplicirati

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Da Mona,to je problem. Ja sam kod svog župnika došla i rekla da mi pripadamo u tu župu, i da je dijete tu kršteno, ali da bi on htio ić na prvu pričest sa svojim prijateljima iz razreda, i da u ovoj župi nikoga ne poznaje i nije bilo problema.

Oriel, naši su na početku župnog vjeronauka (priprema za prvu sv. pričest) dobili od vjeroučiteljice obavijest na kojoj je pisalo da djeca koja su krštena u drugim župama donesu potvrdu o krštenju, a djeca koja po stanovanju pripadaju u drugu župu i potvrdu o krštenju i suglasnost župnika da ide u drugu župu na prvu pričest (mislim da kod većine župnika nema problema).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Da Mona,to je problem. Ja sam kod svog župnika došla i rekla da mi pripadamo u tu župu, i da je dijete tu kršteno, ali da bi on htio ić na prvu pričest sa svojim prijateljima iz razreda, i da u ovoj župi nikoga ne poznaje i nije bilo problema.

Oriel, naši su na početku župnog vjeronauka (priprema za prvu sv. pričest) dobili od vjeroučiteljice obavijest na kojoj je pisalo da djeca koja su krštena u drugim župama donesu potvrdu o krštenju, a djeca koja po stanovanju pripadaju u drugu župu i potvrdu o krštenju i suglasnost župnika da ide u drugu župu na prvu pričest (mislim da kod većine župnika nema problema).
    Dosta djece koja idu s mojim sinovima u školu su to isto ovako riješili - neki su išli u svoje župe, a drugi su išli s kolegama iz razreda. Nije bilo problema, samo je trebalo objasniti o čemu se radi. Imali su razumijevanja.

oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Roko_mama, ovo mi izgleda jako obećavajuće, nadam se da nam neće nešto iskomplicirati .
    Pokušat ću to riješiti čim prije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

škola u koju sam ja išla ko klinka još i danas je podjeljena na 3 župe, i jednu podžupu, tako da je moj sused išao na prvu pričest sa svojima iz župe, onaj pol kilometra dalje u svoju i tako redom, ovdje u "gradu" vidim da se više mobiliziraju po školama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •