Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: kako uz malu bebu doma čuvati trudnoću i mirovati??

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno kako uz malu bebu doma čuvati trudnoću i mirovati??

Neznam da li je ok što sam otvorila novu temu, ali vidjela sam postove o mirovanju, ali ne specifično o ovome.
    Uglavnom, trudna sam 26.tjedan, uloživa za vršak prsta, cerviks I članak, tvrd, no zabrinjavajuće je V oblik ušća maternice, zbog čega moram mirovati, ne strogo, ali ništa dizati, saginjati se...a doma imam malo zlato od 9 i pol mjeseci i nemam baka ili sličan servis, muž radi.Jednostavno neznam kako da to izvedem??? pa molim ako ima tko kakav savjet?da li je moguće spriječiti daljnje otvaranje nekim preparatima ili nešto...HVALA SVIMA!!!!

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

pa nisam,valjda, jedina u ovakvoj situaciji????

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nema nikakvih preparata. Kad možeš miruj, kad ne možeš, a onda nećeš mirovati. Tvoja beba još ni ne hoda i potpuno je ovisna o tebi. Na žalost, jedino bi ti prisustvo nekoga moglo pomoći. Ovako kako je, morat ćeš se prilagoditi.
    Igrajte se na bračnom krevetu, dovoljno je prostora. Zagradi da ne može pasti i probaj animirati dijete a da se što manje mičeš. Voli li gledati slikice? Kupi ili posudi u knjžnici slikovnice, pa pokušaj.

Želim ti svu sreću.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 13.06.2013. at 17:22

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam ležala veći dio druge trudnoće na Sv.duhu na preparu, a doma je mm bio sa starijim sinom (tada u dobi od godinu dana). Malo na bolovanju, malo je baka uskakala i nekako su izgurali. Nije bilo ni lako ni ugodno, ali je za dobru svrhu.

Eh, da -prije nego sam morala u bolnicu imala sam jednu gospođu koja mi je dolazila doma pomagati i to je funkcioniralo dobro. Možda je to rješenje. Koštala je kao teta čuvalica.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.06.2013. at 17:49

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nema nikakvih preparata. Kad možeš miruj, kad ne možeš, a onda nećeš mirovati. Tvoja beba još ni ne hoda i potpuno je ovisna o tebi. Na žalost, jedino bi ti prisustvo nekoga moglo pomoći. Ovako kako je, morat ćeš se prilagoditi.
    Igrajte se na bračnom krevetu, dovoljno je prostora. Zagradi da ne može pasti i probaj animirati dijete a da se što manje mičeš. Voli li gledati slikice? Kupi ili posudi u knjžnici slikovnice, pa pokušaj.

Želim ti svu sreću.
    Hvala puno na odgovoru.Da, beba je sada u naponu snaga što se tiče puzanja, kotrljanja. Napravili smo u dn.boravku prostor na podu za takve aktivnosti,ali to mu je postalo premalo pa puže i dalje,. Tu mogu malo sjesti, leći..najgora su dizanja iz/u stolice za jelo, na presvlačenje...Uf,samo da bude sve u redu... Čitala sam o onom pojasu za trudnice, i ovdje na forumu, neznam da li bi mi to malo pomoglo da oslobodi pritisak na trbuh, dok moram dizati....kupit ću pa ću vidjeti..

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam ležala veći dio druge trudnoće na Sv.duhu na preparu, a doma je mm bio sa starijim sinom (tada u dobi od godinu dana). Malo na bolovanju, malo je baka uskakala i nekako su izgurali. Nije bilo ni lako ni ugodno, ali je za dobru svrhu.

Eh, da -prije nego sam morala u bolnicu imala sam jednu gospođu koja mi je dolazila doma pomagati i to je funkcioniralo dobro. Možda je to rješenje. Koštala je kao teta čuvalica.
    Hvala na odgovoru.A što je ta teta radila?nekak neznam što bi joj rekla da mi pomaže, osim da diže bebu.a između prazan hod pa bi sjedile i gledale se.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

čuvalica bi mogla uzeti dijete na da sata van, a da ti za to vrijeme legneš na bok i odmaraš /recimo, svaki dan preuzme dijete od 9 - 12 h/

ako trebaš zaista čuvati trudnoću onda sjedenje nije dobro, nego treba biti ležanje na boku, čim više

inače, općenito možeš nastojati čim više ležati na nekoj prostirci na podu dok beba gmiže oko tebe, pa se tu i prevlačite i ostalo. samo čim manje onih dizanja i spuštanja

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa Vidi poruku
    čuvalica bi mogla uzeti dijete na da sata van, a da ti za to vrijeme legneš na bok i odmaraš /recimo, svaki dan preuzme dijete od 9 - 12 h/

ako trebaš zaista čuvati trudnoću onda sjedenje nije dobro, nego treba biti ležanje na boku, čim više

inače, općenito možeš nastojati čim više ležati na nekoj prostirci na podu dok beba gmiže oko tebe, pa se tu i prevlačite i ostalo. samo čim manje onih dizanja i spuštanja
    Hvala! morat ću nekoga uzeti, iako iskreno bih radije da je to netko koga znamo, jer beba je premala i vezani smo jaako on i ja,
    znam da je lijevi bok najpreporučljiviji,probat ću bar par sati ležati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj monti prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na odgovoru.A što je ta teta radila?nekak neznam što bi joj rekla da mi pomaže, osim da diže bebu.a između prazan hod pa bi sjedile i gledale se.
    Moja je bila na 6 sati dnevno, čistila je po kući (bila je preko preporuke, poznata osoba): usisavanje po potrebi, tresenje tepiha, vješanje veša... Radila je sve što ja nisam smjela ili trebala, nosila dijete i kolica nizbrdo (po stepenicama), išla s njim u šetnje jer ja se nisam usudila i tak... više se ni ne sjećam. Ipak, ništa nije spasilo situaciju - ja sam na kraju ipak završila u bolnici. Dobra stvar u cijeloj priči - preživjeli smo. Jedino što je stradalo bilo je dojenje starijeg sina - nikad nismo imali tandem, ali drugo je sve bilo ok.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.06.2013. at 12:06

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moja je bila na 6 sati dnevno, čistila je po kući (bila je preko preporuke, poznata osoba): usisavanje po potrebi, tresenje tepiha, vješanje veša... Radila je sve što ja nisam smjela ili trebala, nosila dijete i kolica nizbrdo (po stepenicama), išla s njim u šetnje jer ja se nisam usudila i tak... više se ni ne sjećam. Ipak, ništa nije spasilo situaciju - ja sam na kraju ipak završila u bolnici. Dobra stvar u cijeloj priči - preživjeli smo. Jedino što je stradalo bilo je dojenje starijeg sina - nikad nismo imali tandem, ali drugo je sve bilo ok.
    na bolnicu nesmijem ni pomisliti!!! to sa sobom nosi sto stvari.o tome ću ako baš bude nužno!! al super da je na koncu sve ispalo super-tako i treba!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sad završava škola pa ako imaš kakvu nećakinju sestričnu, susjedu nekog tko bi ti uskakakao pomoć oko bebe, pa daš za džeparac. Ja sam tak prije xy g. po ljeti pomagala susjedi kojoj su klinci 11 mjeseci razlike, a s drugim je bila na cerklaži (mislim da se tak kaže, ak sam fulala ne zamjeri) i nije smjela dizat bebača. Ja sam ga preslačila, hranila, šetala, sve kaj je trebalo.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja nemam savjet niti iskustva s takvom situacijom samo sam se dosla diviti! Bas slatko dve bebe, joj sto ce njima biti lijepo kad malo porastu!
    Sretno vam!

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Sad završava škola pa ako imaš kakvu nećakinju sestričnu, susjedu nekog tko bi ti uskakakao pomoć oko bebe, pa daš za džeparac. Ja sam tak prije xy g. po ljeti pomagala susjedi kojoj su klinci 11 mjeseci razlike, a s drugim je bila na cerklaži (mislim da se tak kaže, ak sam fulala ne zamjeri) i nije smjela dizat bebača. Ja sam ga preslačila, hranila, šetala, sve kaj je trebalo.
    Dobra ideja! Trenutno mi nitko ne pada na pamet, al super ideja! Ma baš ste mi sve tu cure super drage!!hvala!!

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nemam savjet niti iskustva s takvom situacijom samo sam se dosla diviti! Bas slatko dve bebe, joj sto ce njima biti lijepo kad malo porastu!
    Sretno vam!
    Moji dečki će biti razlika 13 mjeseci i bit će im super kad malo porastu!!Samo da sve bude dobro!!!Ja se trenutno baš loše osjećam, što nije dobro za niti jednu bebu, a ni mene. al me ovaj post baš malo digao!hvaala!!

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

predlažem da bebu ne presvlačiš na komodi nego na krevetu ili podu,što ti je lakše. sretno

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj anika2 prvotno napisa Vidi poruku
    predlažem da bebu ne presvlačiš na komodi nego na krevetu ili podu,što ti je lakše. sretno
    HVALA! Ne čistitm stan, velika spremanja, ne idem u dućan, ne hodam po vani, nastoijm se ne saginjati, idem leći kada beba po danu ide spavati.Pokušavam... Samo da se rodi u terminu, zdrav i živ!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj monti prvotno napisa Vidi poruku
    Moji dečki će biti razlika 13 mjeseci i bit će im super kad malo porastu!!Samo da sve bude dobro!!!Ja se trenutno baš loše osjećam, što nije dobro za niti jednu bebu, a ni mene. al me ovaj post baš malo digao!hvaala!!
    moji su dečki razlika 14,5mj i trudnoće mi nisu bile "rizične" ali sam u ovoj zadnjoj uzela pomoć (dadilju)

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

monti kupi u biljnoj ljekarni čaj vrkuta od Subana i pij 3 šalice dnevno. Malo je gorko dok ne navikneš na okus. Preporuča se za jačanje stjenki maternice do 8 mj T, a onda prestaneš i uzmi čaj lista maline da se polako ušće počne omekšavati i pripremati. Dobro je i piti vrkutu prvih 10-15 dana nakon poroda jer se maternica lakše oporavlja i manja su krvarenja. Ja sam uzimala nakon missed ab-a u 16 tt i curkala samo 5 dana. Nakon mjesec dana maternica je na uzv bila normalne veličine, a vidiš moj potpis
    Sretno!

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj carmina burana prvotno napisa Vidi poruku
    monti kupi u biljnoj ljekarni čaj vrkuta od Subana i pij 3 šalice dnevno. Malo je gorko dok ne navikneš na okus. Preporuča se za jačanje stjenki maternice do 8 mj T, a onda prestaneš i uzmi čaj lista maline da se polako ušće počne omekšavati i pripremati. Dobro je i piti vrkutu prvih 10-15 dana nakon poroda jer se maternica lakše oporavlja i manja su krvarenja. Ja sam uzimala nakon missed ab-a u 16 tt i curkala samo 5 dana. Nakon mjesec dana maternica je na uzv bila normalne veličine, a vidiš moj potpis
    Sretno!
    Zanima me jesi ti pila ovaj čaj od lista maline? Čitala sam da je to za pred porod i ja bi ga pila jer ću sad 38tt.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Draga monti, sada si u 27. TT ako se ne varam. Dakle, još 10 tjedana trebaš izgurati što nije tako puno.
    No, ja ti ne bi preporučila da nosaš bebača, presvlačiš ga, sjediš ni išta slično. Ušće u obliku V znači da se otvara iznutra i trebala bi mirovati maksimalno. Što znači, ako ti nema ko obiteljski pomoći, nađi ispomoć,
    doma si, bit će sve pod kontrolom i ako to nije neka poznata osoba. To je samo dva ipo mjeseca, ako treba platiti i nisi na to računala, bolje i tako nego da se situacija pogorša.
    Ja sam preležala doslovno od 20 tjedna do kraja trudnoće, moja mama se iz drugog grada za to vrijeme preselila k nama, muž je hendlao stariju kćer, no ja zaista nisam smjela iz kreveta osim nužne higijene.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Nisam jer nisam za to znala, ali sam rekla frendici koja je nedavno rodila. S prvim je bila zabetonirana i teško se otvarala. Drugo je rodila nakon 8 godina, zadnjih mjesec dana T pila malinu i rodila 3 sata od prvog truda. Očito ima nešto u tome! Navodno pomaže i majčina dušica. Obavezno svi čajevi moraju biti u rinfuzi, a ne iz filter vrećice!

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj carmina burana prvotno napisa Vidi poruku
    Sretno!
    Oba čaja su pravi ženski čajevi, praktički ženske panacee!!! Ja sam pila vrkutu kada sam prvi puta željela zatrudniti, prije trudnoće i pomogla je, a čaj od lista maline nakon poroda za dovođenje maternice na svoje mjesto, ali i jedno i drugo me je strah piti u trudnoći-vrkutu, jer je kontraindicirana sa zgrušavanjem,tj.djeluje na zgrušavanje krvi,a i ako se preporučava, preporučava se do 6.mj. trudnoće-tako pročitala, a malina se ne preporučuje,ako je u prethodnoj trudnoći bio pobačaj ili ako su trudovi trajali manje od 3 sata..e sad...neznam je li to 100% točno,ali čim vidim ograde se ne usudim, inače obožavam čajeve i dok nisam trudna ili dojim, ih fuul konzumiram, za dojilje npr.off topic je odlična i kopriva za proizvodnju mlijeka, i npr.matičnjak za dojilje koje su depresivnije..
    hvala!!!volim ovakve savjete!
    Posljednje uređivanje od monti : 02.07.2013. at 22:58

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga monti, sada si u 27. TT ako se ne varam. Dakle, još 10 tjedana trebaš izgurati što nije tako puno.
    No, ja ti ne bi preporučila da nosaš bebača, presvlačiš ga, sjediš ni išta slično. Ušće u obliku V znači da se otvara iznutra i trebala bi mirovati maksimalno. Što znači, ako ti nema ko obiteljski pomoći, nađi ispomoć,
    doma si, bit će sve pod kontrolom i ako to nije neka poznata osoba. To je samo dva ipo mjeseca, ako treba platiti i nisi na to računala, bolje i tako nego da se situacija pogorša.
    Ja sam preležala doslovno od 20 tjedna do kraja trudnoće, moja mama se iz drugog grada za to vrijeme preselila k nama, muž je hendlao stariju kćer, no ja zaista nisam smjela iz kreveta osim nužne higijene.
    jooj,ja se držim (jer nemam druge), uz ogromni optimizam, što mi je dr.rekla da nemoram strogo mirovati,, iako znam da bi bilo najbolje da većinom ležim.

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

evo za sve žene sličnih iskustava da javim da je i trudnoća i porod prošao savršeno!!!!!i da sam ponosna majka sada-dva mala zlata!!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

čestitam!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •