Podižem temu samo da vas upozorim na to da je streptokok jako opasan ne za djecu nego za nas odrasle. Naime ja sam prije 2 godine na kraju završila na operaciji mandula. Prije toga sam konstantno sa svojim sinom "razmjenjivala streptokok", a moja doktorica me je neadekvatno liječila (5 dana Klavocina, umjesto 10). Onda mi je opet dala Klavocin koji više nije djelovao. Onda mi je dala Amoksil koji uoće nije djelovao, potom sam pila Silapen od kojeg sam užasno povraćala. Uglavnom moje "liječenje" je trajalo 3 mjeseca tijekom kojih sam popila 96 kom. antibiotika i primila 10 penicilinskih injekcija koje me nisu izlječile. Tko zna koliko bi to još trajalo da nisam iščašila stopalo, a da uopće nisam to ni osjetila do drugi dan. Onda se doca uplašila da nisam dobila reumatsku groznicu i poslala na obradu u Zaraznu bolnicu. Tamo su ustanovili da mi još jedino može pomoći Klimicin koji sam morala piti 13 dana svakih 6 sati. I to me izlječilo, a potom sam morala operirati ostatke svojih mandula. I to je uvjerljivo najgora operacija na kojoj sam bila, radije bih još 3 puta rodila. Naime kad se operiraju odrasli to zacjeljivanje jako boli.
Nemojte podcijeniti važnost preventivnog antibiotskog liječenja svih u obitelji, ako vaše dijete ima streptokok. Kod starijih od 18 godina on može izazvati reumatsku groznicu ili oboljenje srca. Moj kolega s posla nikad nije imao nikakve simptome, a ima 3 sina koji su stalno imali angine. Uglavnom završio je na opraciji srca s 35 godina zbog dotičnog streptokoka i ugrađen mu je pacemaker !