Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Carina za kupovinu preko e baya

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Carina za kupovinu preko e baya

Molim za pomoć. Klinac bi htio neku igračku koje nema kod nas za kupit, i našli je na e bayu cijena joj je 50 USD. I već sam htjela naručit, no upozorili su me da provjerim dal ću trebat platit carinu. Pa me zanima dal ima tko iskustva, dal se plaća carina na igračke, i na koji iznos. Hvala.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Koliko znam iz iskustva sve je stvar sreće. Ukoliko je paket veći moguće da će ga pregledati i cariniti mada je i to relativno. Ja sam dobivala i veće i manje pakete i još do sad nisam platila carinu

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Paket će bit malo veći tak da me zato i muči problem carine.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Najgora varijanta ti je dodatnih 40-ak% troška (na cijenu igračke i poštarine).

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Do 160 kn se ne carini.
    Ako ti šalju običnom poštom, moguće je da izbjegneš carinjenje. Ako šalju DHL-om sigurno će cariniti.
    Ovo iz osobnog iskustva.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

I moje je iskustvo loše. Platila sam carinu. Vrijednost je bila 70 USD. U Rijeci sve carine. To ovisi o ljudima koji rade tamo.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam nedavno naručila odjeću iz Engleske (Asos). Dva dijela za nekih 100 Euro mislim da je bilo. Carina mi je stigla u iznosu od 220 Kn...
    A tri puta sam već iz Amerike dobila ljekove tj. supplements a da ništa nisam morala dodatno plačati (možda zato jer u paketiću na računu nije stajao iznos vrijednosti).

Pogledaj da li možeš tu igraču naći unutar EU-a (o kojoj se radi ako smijem pitati?) pa je naruči poslje 01.07.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    Do 160 kn se ne carini.
    Ako ti šalju običnom poštom, moguće je da izbjegneš carinjenje. Ako šalju DHL-om sigurno će cariniti.
    Ovo iz osobnog iskustva.
    Sad vidim cijeli naslov, pa da nadodam da ovo za što smo platili carinu nije bilo s ebaya.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj deeeyoo prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nedavno naručila odjeću iz Engleske (Asos). Dva dijela za nekih 100 Euro mislim da je bilo. Carina mi je stigla u iznosu od 220 Kn...
    A tri puta sam već iz Amerike dobila ljekove tj. supplements a da ništa nisam morala dodatno plačati (možda zato jer u paketiću na računu nije stajao iznos vrijednosti).

Pogledaj da li možeš tu igraču naći unutar EU-a (o kojoj se radi ako smijem pitati?) pa je naruči poslje 01.07.
    Konkretno se radi o yugi-oh disku za dvoboj, i nisam ga uspjela nigdje drugdje nać a klinac je obožavatelj Yugioh-a i k tome mu je ročkas za 2 tjedna, i odlikaš je pa smo ga htjeli nagradit.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ne stignem sve čitati, ali zamoliš sellera da ti napiše da je to gift!! i stvar riješena:D
    Posljednje uređivanje od kudri : 13.06.2013. at 15:44

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kako pobogu?! Moj paket su vratili selleru i dobila sam pismo iz Carine ( i to su mi zaracunali 10kn) da se po čl. tom i tom u RH ne smiju slati lijekovi, dodaci prehrani i još nešto... Ja sam naručila neke ayurvedske tablete, čiste biljke, samo u tableticama, iz Indije

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam platila na 170 kuna cca 80 kuna carinskih troškova

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    ne stignem sve čitati, ali zamoliš sellera da ti napiše da je to gift!! i stvar riješena:D
    baš i nije, ne padaju više na te fore. traže račun.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    Kako pobogu?! Moj paket su vratili selleru i dobila sam pismo iz Carine ( i to su mi zaracunali 10kn) da se po čl. tom i tom u RH ne smiju slati lijekovi, dodaci prehrani i još nešto... Ja sam naručila neke ayurvedske tablete, čiste biljke, samo u tableticama, iz Indije
    Naručivala sam za djecu proizvode Childlife-a (vitamini, riblje ulje, itd.), onda homeopatske pripravke, vitamin D u visokoj dozi, .... Jednoj ženi sam naručila neke stvari za podizanje imuniteta, jer je oboljela od raka... Sve to kod iherb.com. I stvarno nikad ništa nisu tražili.

Sjetila sam se da sam jednom i iz Austrije naručila homeopatske pelete. I one su prošle bez problema.
    Posljednje uređivanje od deeeyoo : 13.06.2013. at 18:47

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Konkretno se radi o yugi-oh disku za dvoboj, i nisam ga uspjela nigdje drugdje nać a klinac je obožavatelj Yugioh-a i k tome mu je ročkas za 2 tjedna, i odlikaš je pa smo ga htjeli nagradit.
    Ne znam šta bi ti rekla. Imat će te sreće ako stigne do njegovog rođendana (ovisno kako šalje). A na naplatu carine svakako računaj. Na 50 $ bi to moglo biti nekih 80ak kuna.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    a kolika je poštarina? i na nju se plaća carina

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Naručivala sam za djecu proizvode Childlife-a (vitamini, riblje ulje, itd.), onda homeopatske pripravke, vitamin D u visokoj dozi, .... Jednoj ženi sam naručila neke stvari za podizanje imuniteta, jer je oboljela od raka... Sve to kod iherb.com. I stvarno nikad ništa nisu tražili.

Sjetila sam se da sam jednom i iz Austrije naručila homeopatske pelete. I one su prošle bez problema.
    To ne bi smjelo proci carinu.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam uzela dodatke prehrani preko ebaya, nisam platila carinu, jučer digla u pošti :D

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Dakle, pravilo je da nema pravila.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Očito, da..
    Moguče, da će s ulaskom u EU postrožit. Znam da npr. ovo što sam ja naručila kod iherb iz Amerike u Njemačku uopće ne šalju, jer nije dozvoljeno. Isto tako ova austrijska firma ne šalje u Njemačku homeopatske proizvode.

Childlife proizvode sam iz Amerike dobila skoro sve pa 50 % jeftinije nego ovdje.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Childlife proizvode sam iz Amerike dobila skoro sve pa 50 % jeftinije nego ovdje.
    Može link?

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nema pravila
    pitanje sreće
    nekad bi mi paket prošao bez carine, a drugi put takav isti proizvod (i veličina paketa) uz istu cijenu bi se ocarinila...

ako se šalje i kao gift, mora se navesti vrijednost pošiljke i na tu vrijednost se carini
    osim ukoliko takav novi proizvod prema cijenama na web-u, njihovim tarifama nema veću vrijednost pa te onda mogu odrati i više
    i tako...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

meni je stiglo postom, ceh 300kn, 2 torbe, torba za gablec u skoli i ona boca za vodu, nije bilo carine.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Očito, da..
    Moguče, da će s ulaskom u EU postrožit. Znam da npr. ovo što sam ja naručila kod iherb iz Amerike u Njemačku uopće ne šalju, jer nije dozvoljeno. Isto tako ova austrijska firma ne šalje u Njemačku homeopatske proizvode.

hm...skolsku torbu sam narucila u EU, DHLom, nista se nije placalo.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    Ali na adresu dostave u EU. Iz jedne u drugu državu EU nema carine (jedva čekam 0.10.7 ). Da si naručila u RH, platila bi carinu.

Hvala na linku, vrijedi pokušati.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa da, zato sam i odgovarala na citat da ce se ulaskom u eu postroziti. mislim, bas naprotiv, zar ne?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa da, zato sam i odgovarala na citat da ce se ulaskom u eu postroziti. mislim, bas naprotiv, zar ne?
    da ali samo za pakete iz zemalja EU, a iz USA, Kine i sl.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Kada se radi o vitaminima, homeopatskim pripravcima i lijekovima vrijede drugi zakoni...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kada se radi o vitaminima, homeopatskim pripravcima i lijekovima vrijede drugi zakoni...

Imali smo nedavno jednu stručnu raspravu na tu temu. Postoji velika mogućnost da se pošiljke unutar EU neće otvarati, čak i kad je ovo u pitanju.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam jeste li vec pisale, ali uskoro ce nam biti nesto jeftinije carine i pdv za proizvode iz kine, usa i sl
    preko 22 eura a do dvjestotinjak ce se placati samo jedan namet, sad jel carina ili pedeve, nisam zapamtila lol
    a tek preko tih dvjestotinjak, oba

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a za evropske proizvode?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Definitivno onda čekam 01.07. za narudžbu, i ovak i onak ne bi stiglo do ročkasa. Hvala!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto mislite oce li svi ovi selleri sto sad ne dostavljaju u hr jer nije u eu, krenuti s dostavom iza 1.7.?
    ne znam bi li narucila sad nesto po vecoj cijeni ili cekala...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    sto mislite oce li svi ovi selleri sto sad ne dostavljaju u hr jer nije u eu, krenuti s dostavom iza 1.7.?
    ne znam bi li narucila sad nesto po vecoj cijeni ili cekala...
    upravo me isto pitanje mori, gledam geoxice na amazonbuyvip

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Prije dva tjedna sam poslala Amazon.de upit uvezi toga. Odgovor je bio da će naravno povečati asortiman koji će moći slati u HR, čim uđe u EU. Do sad je bilo samo moguće kupiti knjige, DVD-e, CD-e, PC-igrice itd. Valjda i dalje neće biti moguće naručivati velike kučanske aparate poput frižidera, ali mislim da će sve drugo biti dostupno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •