Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: MPO u HR statistika

sushi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno MPO u HR statistika

pozdrav svima

imam par pitanja za iskusne mpo-ovke i one koji su (nazalost) duze na ovom pdf-u. nisam dugo na forumu, ali sam procitala vecinu tema, kao i ostale informacije dostupne na netu u vezi statistika uspjesnosti klinika u HR (i nepostojanja istih)…i i dalje mi neke stvari nisu jasne

o uspjesnosti se prica na skoro svakoj temi, a realnim brojkama ni traga…ako sam dobro shvatila, interno vodjenje statistike postoji, ali javno ih kod kod nas objavljuje samo par privatnih klinika. ono sto sam mogla naci su uglavnom dosta stare teme – milinoviceva famozna „plitvicka“ statistika i muljanje s brojkama i par starih tema poput ove http://forum.roda.hr/archive/index.php/t-29306.html

jasno mi je da neka generalna statistika uspjesnosti mpo postoji i ovisi o tipu postupka/stimulacije, a ishod je na kraju dana vrlo individualan (i mi nismo samo brojke), ali opet…zasto nikome nije u interesu objavljivanje rezultata za proslu godinu?

zasto ih barem sve privatne klinike ne objavljuju? pa valjda zelis imati sto bolje i uspjesnije zaposlenike, a samim time i povecanje broja korisnika/postupaka/zarade. ili je razlog taj sto im brojke ne bi bas isle u prilog u odnosu na klinike u susjednim drzavama? (ovo je cisto nagadjanje za primjer)
    Cito je jedini objavio broj postupaka uz postotke uspjesnosti, a tablica uspjesnosti na stranicama Beta plus bez navedenog broja postupaka mi djeluje nerelevantno…

s druge strane, zasto se ne objavljuju statistike postupaka koji idu preko hzzo ako vec ionako postoje? Ili statistika na drzavnoj razini? kome je u interesu drzati te podatke u tajnosti (i zasto)?

jasno mi je da svaka mpo prica i odluka gdje ici ovisi prvenstveno o povjerenju, kliku s odredjenom/odredjenim dr., osobnom dojmu o klinici, dijagnozi itd…nemojte me krivo shvatiti. ali statistika se ovdje u temama uglavnom svodi na „znam vise cura kojima je uspjelo kod XY nego kod YX“, a nesto konkretnije bi ipak bio barem jedan, makar i minimalan dodatan faktor koji bi olaksao izbor nama pocetnicima. ili se bas sve moze isfrizirati?

moje mpo-pozanice su mi na sve ovo odgovorile s „a to ti je jednostavno tako“ ili „ipak zivimo u hr, nemoj biti naivna“. mozda sam stvarno naivna sto vi mislite?

(ako postoji tema gdje sam ovo mogla postati umjesto otvaranja nove, ispricavam se moderatorima!)

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Državne bolnice ne objavljuju jer nemaju obvezu, a kod privatnika tko će ga znati... Valjda smatraju da nije toliko kompetitivno tržište, pacijenti ionako dolaze, posla ima.. A da se statistika može izfrizirati, i to je točno. Recimo, odbijaš teže slučajeve. Ili računaš postotak kao uspješan na temelju pozitivne bete samo. Ima tu svašta i izbor nije jednostavan. Ali vođenje statistike je po meni jedan pokazatelj profesionalnosti.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

sushi, odlicna ti je tema i uopce ne mislim da si naivna, ustvari ako si ti - i ja sam ) da ocekujes da se i u HR vodi racuna o broju postupaka, o tome koliko ih zavrsi bez transfera, koji je postotak trudnoca po zapocetom postupku, koji je broj trudnoca po transferu, koji je broj klinickih trudnoca i na koncu koji je baby-take-home-rate po zapocetom postupku.

s druge strane, zasto se ne objavljuju statistike postupaka koji idu preko hzzo ako vec ionako postoje? Ili statistika na drzavnoj razini? kome je u interesu drzati te podatke u tajnosti (i zasto)?
    moja sushi, em nisam sigurna da postoje, tko ih to skuplja? tko je od uvodjenja novog zakona pitao lijecnike/klinike/biologe za rezultate? Statistike?
    I ako klinike i vode postupke, nemam iskreno nikakve namjere vjerovati u istinitost takvih podataka, lazirani su i friziriani bili podaci 2010. (nije ih bas samo tadasnji Le Ministre frizirao ) - ne znam zasto bi ove godine davali tocne podatke.

Ono sto ti iskreno i otvoreno mogu reci, jest da je uspjesnost u HR od donosenja novog zakona, prateci iskljucivo forum, pala. Taj je pad ustvari osjetan iskljucivo u drzavnim klinikama, u privatnim je stanje mnogo bolje rekla bih, ali je vecini nedostupan zbo velike cijene.
    I pitas kome je onda u interesu objaviti odnosno NEobjaviti rezultate? Pod pretpostavkom da uopce tocne brojke distribuiraju iz klinika u ministarstvo, te bi brojke pokazale vjerojatno pad uspjesnosti, manje trudnoca nego za vrijeme Milinovica, e sad, vjerujes li da bi takve rezultate i obznanili? Ja iskreno sumnjam....

Pitas jesu li nasi losiji ili bolji od susjednih zemalja? Tesko je to za reci ali vjerujem da je maribor jos uvijek bolji od svih nasih drzavnih okruzenja................... No i Maribor je zadnje rezultate objavio cini mi se za 2009. godinu sto je meni takodjer sumnjivo, nije li?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •