rehab prvotno napisa
Ja bih rekla da ne treba bježati od problema, nego se suočiti s problemom. Moj sin također se nije znao snaći u grupi djece. On nije reagirao agresivno, nego jaaako zatvoreno i sramežljivo. Na rođendanima bi se sva djeca igrala zajedno, a on se držao uz mene. Iako smo se redovito družili s djecom iz susjedstva, išli u park i na rođendane, njemu je očito trebalo konstantno, svakodnevno druženje da bi naučio funkcionirati u grupi. Krenuli smo polako s vrtićem. Isprva par sati, a onda smo postupno produžavali vrijeme. Ja bih na tvom mjestu unaprijed porazgovarala s odgajateljicama, da vidiš kakav stav imaju prema takvom ponašanju, i što možeš očekivati od njih. Nemoj naslijepo upisivati dijete, da ne bi napravila veću štetu. Ako imaju vrtićkog psihologa, tim bolje. Možda ti stručna osoba može pomoći da dokučiš zašto tvoj sin reagira agresivno u takvim situacijama (iako ću ja ovako izdaleka bubnuti da pretpostavljam da nema nekog dubljeg razloga, nego da možda pokušava nesigurnost i nesnalaženje u grupi nadomjestiti agresijom - kao što je moj sin nesigurnost i nesnalaženje iskazivao bježanjem i zatvaranjem).