Balarosa prvotno napisa
Oka, 95% sam sigurna da nije problem u nečemu drugom. Ovo mu nije prvo dežurstvo, bio je i prijašnjih godina i nije bilo problema, baš mu je bilo fora, našao bi nove prijatelje i uvijek je bio zadovoljan. Sigurna sam da sam problem kreirala ja jer je čuo kad sam teti rekla da će ove godine ići u dežurstvo više nego ikad i da nismo uspjeli ništa organizirati i svo njegovo cendranje počinje oko toga, kako on mora biti u vrtiću više nego prije i kako će imati malo godišnjeg.
Stvarno sam se trudila biti puna ljubavi, razumijevanja, tješiti i dragati, ali čini mi se to totalno kontraproduktivno. Na momente imam dojam da se on trudi plakati, tete se ustrče oko njega, svi o tome pričamo, svi ga tješimo... On je dijete uvijek gladno pažnje, usisat će sve što može dobiti i tražiti još. Dok se Jan nije rodio mislila sam da je to normalno, da su sva djeca takva, tek sam kasnije shvatila neke stvari o kojima su mi tete pričale, ali on je jednostavno takav, tko ima takvo dijete zna o čemu pričam.
Ne čini mi se da bi obećavanja "nagrada" pomogla, njemu u osnovi nije ružno u vrtiću, kad mu dođe najbolji prijatelj super se igraju, našao je i druge prijatelje, za jednu od trenutnih teta kaže da je divna, ali plače jer će mu možda biti ružno u vrtiću. Primjera radi, on isto tako plače kad ide kod doktora jer će mu možda vaditi krv (u 7 godina su mu tri puta vadili krv, ako ne računamo doba kad je bio beba).