Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
Trampolina, ocito cemo morati pokusati pa vidjeti. Ako ne bude islo cu ga ispisati....
Kako si ti s djetetom kojemu nije odgovarao vrtic? Sto mu je bilo? Je se stanje popravilo s vremenom ili ste ga ispisali?
Ja sam imala slican slucaj - mom starijem vrtic nije odgovarao, ali on nije bio agresivac, dapace... On je samo sutio, drzao tetu S. za pregacu i nosio okolo svoju plisanu igracku. Nije volio jaslice, tek se nakon godinu-dvije oslobodio. On je samo imao produzenu adaptaciju, a to nije rijetkost. Doma nije plakao kad je trebalo ici u vrtic, ali je isao tuzno i pokorno (to mi je bilo jos teze nego da se derao). U kasnijim godinama jako se dobro socijalizirao. Svoju vrticku tetu i dan danas ponekad posjeti (recimo za Bozic). Za njega je vrtic bio dobra stvar, ali da sam mogla, drzala bih ga doma do dobi od 3-4 godine.

S druge strane - mladji sin koji je krenuo u vrtic s 13 mjeseci tako se dobro snasao da skoro da i nije imao adaptaciju (osim perioda bolesti). Njemu je bilo super od prvog dana, ali nazalost imao je agresivce u grupi i danas ih ima u razredu. Meni tesko pada cinjenica da moje dijete smatra tudje nasilje normalnom pojavom, a da njega i njegove kolege ni ja ni osoblje vrtica / skole nikad nisu uspijevali od toga obraniti.