Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Booster - što izabrati

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Booster - što izabrati

Vjerojatno ima o tome, ali sam u očajnoj gužvi. Pa moderatorica može brisati topic za dan dva.

Kupila bih Maxi Cosi Rodi XP ili Romer Kid. Romer King sada imamo i zadovoljna sam, ali je Luki već premala i vrijeme je za booster. Koji od ova 2 je bolji?

Kupila bih također rezervi booster za tatino auto, samo sjedalo. Sve što sam vidjela je no-name (oko 100 kn) i čini mi se slično, osim Chico (250 kn) koji mi se čini najkvalitetniji (ako ništa, ono najudobniji). Govorim o izboru u ST. Nešto drugo, pa da naručim iz ZG?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko luka ima kg?

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo, 16, ali se nadam da će nakon operacije konačno početi jesti. Ali prekratke su mu naramenice od Romer Kinga već. :/

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Booster - što izabrati

Citiraj Daniela32 prvotno napisa
    Vjerojatno ima o tome, ali sam u očajnoj gužvi. Pa moderatorica može brisati topic za dan dva.

Kupila bih Maxi Cosi Rodi XP ili Romer Kid. Romer King sada imamo i zadovoljna sam, ali je Luki već premala i vrijeme je za booster. Koji od ova 2 je bolji?
    Onaj koji vam bolje sjeda u auto i vama se cini bolji (u jednostavnosti koristenja, cijeni itd.). Oba su dobre kvalitete.

Kupila bih također rezervi booster za tatino auto, samo sjedalo. Sve što sam vidjela je no-name (oko 100 kn) i čini mi se slično, osim Chico (250 kn) koji mi se čini najkvalitetniji (ako ništa, ono najudobniji). Govorim o izboru u ST. Nešto drugo, pa da naručim iz ZG?
    Luka je premali samo za "podmetac-booster". Treba mu booster s naslonom u bilo kojem autu da se vozi.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koja je razlika između Maxi Cosi Rodi oko 700 kn i one XP za 1000 kn? Da li je vrijedno te razlike?

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Luka je očajno mršav, nije u visinu mali.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

xp ima pojacanu zastitu za glavu, vise izbocenu i (moja pretpostavka) bolje cuva glavu od trzajnih ozljeda, osobito kod bocnih udaraca

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danči, da vidiš uživo Rodi i Rodi XP jednu pored druge skužila bi da je razlika ogromna. Rodi XP djeluje puno čvršće i kompaktnije, ima puno bolja bočna ojačanja i ojačanja za glavu, i ne manje bitno, dobila je puno bolje ocjene na testovima (ja sam gledala ADAX) od ove prve koja je dobila jedva prolaznu ocjenu.

A Romer Kid ili Rodi XP ti je skoro pa svejedno, ja imam obje i jednako dobro mi sjedaju u oba auta i jedna i druga i vrlo su slične. I cijenom isto.

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok, očito neću uštedjeti 300 kn.

Moderatorice, može topic baj baj, odlučila sam.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Koji booster bez naslona kupiti'?? za dijete od 7 godina??

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo ja ću se nadovezati ovdje s obzirom da nigdje nisam našla da se baš o boosterima priča

mi smo u fazi kupovine boostera br.2 jer se naš booster koji imamo (no name iz TL-a u upotrebi već 3g) počeo fucati i jako neugledno izgleda

kakve ocjene na testovima ima Gracov booster
    https://www.babiesfirstchoice.com/me...es/8496FCL.jpg
    ima li neko kakva iskustva s ovim boosterom?
    čini mi se skroz ok a i cijena mu je ok

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lali, tebi treba booster bez naslona?
    Po nekoj mojoj logici (a sefice ce me ispraviti ako grijesim ), svaki koji zadovoljava standard 44/03 ili noviji, 44/04 i nije od stiropora, a uz to, ako je ikako moguce, probate da dobro "sjedi" na sicu automobila (da ne bi bilo da bas ubodete da nije kompatibilan), dobar je.
    Ofkors, probajte i da je dovoljno sirok za guzu kojoj je namijenjen.

Brane, ne znam nista o ovom busteru s naslonom, na zalost. Evo nekog testa Gracovih stolica, ova tvoja j e, cini mi se TurboBooster® SafeSeat (bar po slici) Link: http://www.consumerreports.org/cro/b...eats/index.htm

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mi imamo ovakav, samo tamno plavi:

http://www.rodilsya.ru/img_small/371.jpg

Marku je udoban, ne žali se ni na dužim vožnjama.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, BB to je taj booster
    na žalost kod nas nigdje još nisam vidjela drugi Gracov Booster a ima ih fantastičnih
    koliko znam Gracove proizvode ima samo TL???
    ima li ih još negdje slučajno???

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bb nije za mene

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hehe, Lali, mislis da sam ja skuzila odmah kome odgovaram? Imali smo nekoliko boostera od stiropora koji su se ili razmrvili pred nama ili pukli u roku od par sati nakon pregleda tako da bih uvijek trazila drugu opciju (materijal).

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I bitno je da "podguzaci" imaju "rucke" ispod kojih se podvuce pojas (kao one na linku kojeg je stavila Minnie), da ne izlete ispod guze u slucaju sudara a i da tjeraju da donji dio pojasa lezi nisko preko zdjelice tj. da ne klizne gore djetetu preko trbusne supljine.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo samo da javimo da smo mi postali vlasnici...pardon Tino je postao vlasnik Chicco Key 2-3 Boostera
    poslije isporbavanja i isprobavanja odlučili smo se za ovaj booster... i mogu vam reči da niti malo nismo pogriješili...Tino je prezadovoljan

http://www.chicco.com/imgs/05_060885_220_000_pos1.jpg

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja bih se ubacila ako mogu s jednim pitanjem!
    Naime, moja mlađa curica imat će u 11 mj.3 god. i ima oko 15 kg.Ona sada sjedi u autu u MC priori XP i što se tiče širine to je još OK, ali nogice su joj sad blizu vozačevog sjedala i kroz koji mjesec će joj to biti prekratko.Mislimo joj kupiti booster s naslonom, ali koji?

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma baš se ne kužim u to, ali vidjela sam sad po drugim postovima da booster nije za djecu manju od 18 kg.Ali njoj će ova sjedalica još malo biti kratka.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa
    Ma baš se ne kužim u to, ali vidjela sam sad po drugim postovima da booster nije za djecu manju od 18 kg.Ali njoj će ova sjedalica još malo biti kratka.
    1.pitanje: dokle joj dolazi naslon, ako je prešao preko pola glave, tj. ako je ispod uha - mijenjajte ju...a ako nije...nema veze što joj nogice diraju naslon suvozača....po tome se moji uopće ne bi mogli voziti u AS uopće jer njima obojici noge diraju naslone vozača i suvozača

2.pitanje: gdje su joj pojasi - ako su ispod razine ramena, vrijeme je za novu sjedalicu a ako nisu .... sve je ok...još uvijek
    i da...preporuča se da djeca prije punoh 18 kg ne prelaze u Booster

ako ti već stvarno treba booster moraš prvo vidjeti koji ti paše u auto pa tek ga onda odabrati...

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    Citiraj pepi prvotno napisa
    1.pitanje: dokle joj dolazi naslon, ako je prešao preko pola glave, tj. ako je ispod uha - mijenjajte ju...a ako nije...nema veze što joj nogice diraju naslon suvozača....po tome se moji uopće ne bi mogli voziti u AS uopće jer njima obojici noge diraju naslone vozača i suvozača

2.pitanje: gdje su joj pojasi - ako su ispod razine ramena, vrijeme je za novu sjedalicu a ako nisu .... sve je ok...još uvijek
    i da...preporuča se da djeca prije punoh 18 kg ne prelaze u Booster

ako ti već stvarno treba booster moraš prvo vidjeti koji ti paše u auto pa tek ga onda odabrati...
    Hvala Brane! Sve sam shvatila!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Kupili smo auto i za Mazu imamo sjedalicu, ali Jagodica jos ceka svoj booster.
    Citala sam sto ste pisali, ali nikako se ne mogu odluciti na kupovinu,tj. koju osim da treba uzeti onu sa naslonom.
    Pa dajte vase preporuke, a i tips sto trebam obavezno izbjegavati.
    Ima 4 god. i 4 mj. i 20 kg.

I koje oznake trebam gledati

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

jučer sam vidjela booster gracov u autu i "ponosna" vlasnica se pohvalila kako se s njim nemora mučiti sa stavljanjem.
    booster je samo stavljen na zadnji sic a djete se preko njega kopča remenom kao i odrasli.
    meni to baš i ne drži vodu ? !
    mi smo jako daleko od boostera ali me jako zanima

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod booster ide upravo tako. Sjedalica se stavi na sjedalo a dijete se veze pojasom vozila.

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nika hvala, već sam im htjela održati lekciju

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Od koliko godina se može koristiti booster bez naslona?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

granica koristenja boostera bez naslona nije odredjena godinama, vec putanjom pojasa automobila. ako dijetetu, dok sjedi na boosteru, pojas automobila prelazi preko kljucne kosti (ne dodiruje mu vrat ili ga "reze") i preko sredine prsnog kosa dolje prema kopci, onda je to dobro...

ako je dijete premalo, pa mu pojas "lose" prolazi, onda je bolji izbor booster s naslonom, jer naslonu je primarna funkcija da osigura pravilnu putanju pojasa, pa onda i da pruzi dodatnu zastitu (bocnu) pri naglom kocenju/sudaru...

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hvala litala

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Koliko je širok booster, naravno u njegovom najširem dijelu.Ako netko ima metar pri ruci...

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovisi od modela nisu svi isto siroki

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Meni treba uži da mi stane iza s još dvije sjedalice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •