Citiraj Kate13 prvotno napisa Vidi poruku
Drage moje, nadam se da ovo što ću pitati nije protiv nekih pravila foruma, ali očajna sam...zna li koja od vas nekog odvjetnika koji bi mi mogao pomoći, ali da radi pro-bono?
Suprug i ja smo nezaposleni i zaista nemam odakle platiti odvjetnika.
Trebam samo da bude uz mene u jednom određenom trenutku, jedan dan na nekih sat vremena...ništa više.

Pokušala sam dobiti onu famoznu besplatnu pravnu pomoć na koju imamo pravo, ali kad dođem tetka koja radi na tim poslovima je "evo, sad izašla..vratit će se za 10 minuta". Odustala sam nakon što sam 5 puta došla i otišla neobavljena posla...bit će je u njenom svemiru 10 minuta drugačije nego u mom.

Čekam već tri tjedna da mi frendica pomogne kao što je obečala, ali nikako da me ugura u svoj raspored.
Ne znam nijednog takvog odvjetnika. Možda da nazoveš Polikliniku za zaštitu djece Grada Zagreba i pitaš ih mogu li ti preporučiti nekog odvjetnika, ili da ti kažu barem neko ime, nekoga tko se već bavio tom problematikom, reci za što ti treba.
Možda je lakše skupiti novce za njegovu tarifu, ovako kako je Marija rekla, nego da ti sad svijećom tražiš odvjetnika kojemu bi se uopće dalo malo proučiti vaše papire i obaviti tako nešto njima neprofitabilno.