Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Maxi cosi priori xp ili sps i kupovanje sjedalice puno unaprijed

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno Maxi cosi priori xp ili sps i kupovanje sjedalice puno unaprijed

Ima li smisla kupovati autosjedalicu unaprijed zato jer se ukazala prilika ugrabiti je na akciji?
    Beba je sad 3 mjeseca, ali razmišljamo unaprijed i željeli bismo kupiti maxi cosi sjedalicu grupe I, jer nekako one slove kao jako sigurne.
    Brine me što ako bebi ipak zatreba veća sjedalica u smjeru suprotnom od smjera vožnje. Dosta brzo raste u visinu (13cm u 3 mjeseca). Jaje nam je do 13 kg.

U Magic babyju imaju akciju Maxi cosi priori Xp (kažu da je proizvedena ove godine) - snižena je s 1499 na 1199. No imaju i Maxi cosi priori SPS za 100 kn više. Koliko sam skužila, ova SPS ima jaču bočnu zaštitu i fiksne kukice za namještanje pojaseva. Je li zbog toga sigurnija? Ima li još nešto bolje. Zbunjuje me to što je SPS po redovnoj cijeni jeftiniji 200 kn od XP-a koji mi se čini mrvicu manje dobar.
    Varam li se? Znate li vi za još neke prednosti jedne nad drugom?
    Jesu li ovo ok sjedalice? Je li ok cijena?
    Imate li preporuku neke druge sjedalice u toj cjenovnoj razini?

Nadalje, je li bolje kupiti neku svijetlu boju radi smanjenog zagrijavanja ili je u redu kupiti npr. crnu. Kupili bismo možda i ljetnu navlaku.
    Je li potrebno kupovati dodatni jastučić za oko vrata (imaju baš maxi cosijev za priori xp).

Ne znam postoji li mogućnost kupovine u trgovini i isprobavanja, a malo mi je rizično naručiti preko web shopa pa da nam onda pojasevi budu prekratki (imamo škodu feliciju).

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mislim da ti je ipak prerano sada kupovati sjedalicu koju ćeš koristiti za tek otprilike godinu dana (mi smo se vozili u jajetu do 15 mjeseci)
    tako da sva ova ostala pitanja postavi ponovo kad bude aktualno

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne ulazeći o odluku o kupnji, samo da podijelim iskustvo s MC Priori XP.

Imali smo ju i za starije i za mlađe dijete. Ja sam bila (i još uvijek sam) oduševljena njome.
    Koristili smo ju u desetak različith modela automobila i svugdje je dobro ležala, pojasevi nisu bili prekratki (problem s dužinom pojaseva i nije karakterističan za ovu grupu, već za grupu 0). Ipak, probajte prije kupnje.
    Koristili smo ljetnu navlaku. Moji se puno znoje. Nisam sigurna da su se manje znojili s navlakom ali barem sam ju mogla češće oprati.
    Imali smo ju u svijetlo plavoj i crveno-narančasto-cvjetičastoj boji. Svijetle boje se u pravilu manje zagrijavaju pa mi je to bila misao vodilja.
    Jastučić za glavu nam nije trebao. U nagnutom položaju, dijete je dovoljno zavaljeno da mu glava ne pada.
    XP ima dodatnu sivu kopču/polugu na prednjici postolja koja omogućuje da se učvrsti fenomenalno (ne znam jesu li u međuvremenu to dodali i na SPS - to je nama bio glavni razlog za odluku za baš taj model, u ono doba).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jesen, ja bih isto pricekala s kupnjom - svako malo su neke akcije na AS sto u Baby Centru, sto u drugim ducanima, pa necete pogrijesiti ako pricekate. Imate vremena, mi smo isto do 13 mjeseci koristili sjedalicu grupe 0+

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja bih kupila, to su modeli koje MC polako prestaje proizvoditi, a sad su povoljne (ja čekam svoju Rodi XP2 15-36 kg). Čini mi se da je XP imala bolju bočnu zaštitu i da je ona noviji model od SPS.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Išla sam pogledati karakteristike na www.maxi-cosi.com. XP ima "Belt tension system tightens car seat belt for extra solid fit", a SPS nema. Ostalo je isto. XP je noviji model.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 17.06.2013. at 13:35

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Išla sam pogledati karakteristike na www.maxi-cosi.com. XP ima "Belt tension system tightens car seat belt for extra solid fit", a SPS nema. Ostalo je isto. XP je noviji model.
    To je ta siva "stvar" koju sam spominjala...

R_anama avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

XP je novija sjedalica i u magic baby je inače dosta skuplja od SPS. mi smo kupili skoro 6 mj unaprijed, ali naš klinac se vozio do 16 mj u jajetu (iako je velika beba, jaje je prerastao po visini tek sa skoro 18 mj, ali mi je postala praktičnija veća sjedalica koju ne moram tegliti svaki puta u auto).
    nemoj se bojati da će ti beba biti velika - u prvih 3 mjeseca oni najviše dobivaju i na težini i u visini

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

hvala na odgovorima. morat ćemo dobro razmisliti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •