Ima li smisla kupovati autosjedalicu unaprijed zato jer se ukazala prilika ugrabiti je na akciji?
Beba je sad 3 mjeseca, ali razmišljamo unaprijed i željeli bismo kupiti maxi cosi sjedalicu grupe I, jer nekako one slove kao jako sigurne.
Brine me što ako bebi ipak zatreba veća sjedalica u smjeru suprotnom od smjera vožnje. Dosta brzo raste u visinu (13cm u 3 mjeseca). Jaje nam je do 13 kg.
U Magic babyju imaju akciju Maxi cosi priori Xp (kažu da je proizvedena ove godine) - snižena je s 1499 na 1199. No imaju i Maxi cosi priori SPS za 100 kn više. Koliko sam skužila, ova SPS ima jaču bočnu zaštitu i fiksne kukice za namještanje pojaseva. Je li zbog toga sigurnija? Ima li još nešto bolje. Zbunjuje me to što je SPS po redovnoj cijeni jeftiniji 200 kn od XP-a koji mi se čini mrvicu manje dobar.
Varam li se? Znate li vi za još neke prednosti jedne nad drugom?
Jesu li ovo ok sjedalice? Je li ok cijena?
Imate li preporuku neke druge sjedalice u toj cjenovnoj razini?
Nadalje, je li bolje kupiti neku svijetlu boju radi smanjenog zagrijavanja ili je u redu kupiti npr. crnu. Kupili bismo možda i ljetnu navlaku.
Je li potrebno kupovati dodatni jastučić za oko vrata (imaju baš maxi cosijev za priori xp).
Ne znam postoji li mogućnost kupovine u trgovini i isprobavanja, a malo mi je rizično naručiti preko web shopa pa da nam onda pojasevi budu prekratki (imamo škodu feliciju).