Dakle imam dosta miješanog mlj. (junetina, svinjetina) i nemam ideju. Želim napraviti nešto fino, a da NIJE bolonjez, mesna štruca i ćufte!!!
Imate ideja?
Dakle imam dosta miješanog mlj. (junetina, svinjetina) i nemam ideju. Želim napraviti nešto fino, a da NIJE bolonjez, mesna štruca i ćufte!!!
Imate ideja?
red mesa, red poriluka.
ili musaku.
ili punjene palačinke (možeš ih poslije i zapeći u rerni)
ili s puno povrća nasjeckanog na kockice.
ili napuni tikvice.
ili rižoto.
a, majke ti, moš šta oš!
punjene paprike
chilli con carne
sogandolma
sarma
musaka s tikvicama/kompirima/patlidzanima
albanska cufteta
punjene palacinke
lazanje
faširanci
Vjerojatno ću danas onda rižoto pa sutra ili preksutra musaku, nemam pojma kako je se nisam sjetila.
Apricot, kako radiš rižoto?![]()
pa, umjesto "nečega", staviš faširano meso.
znači, možeš ga izdinstati na luku, staviti rižu i nakratko popržiti (po želji, možeš dodati još nekog sitno narezanog povrća ili gljive), zaliješ vodom i ostaviš desetak minuta.
neš ti!
A ti frajerice, tako sam i mislila! :P
Hvala! :-)
pa šta si mislila?!
da JA mogu nešto novoga smisliti?!
ili nešto kompliciranije skuhati?!
pa zna se da svi moji ručkovi moraju biti gotovi za najviše pola sata...
inače nisu ručkovi već... gozbe :i tebi beljković:
E...., pa zaboraviste na BUREK sa mesom![]()
anchieeeeee, kalimero "kuri"!
provokacije zabranjene!
apri, ali ti si svojedobno rekla da nema kod vas dinstanja i sl.
je l ti to ipak dinstaš, ali bez ulja ili kako?
ako dinstam, dinstam na malo vode.
ali ako dijelim recepte, dijelim za "normalne ljude", moja kuhinja je kao dijeta za proljev, kako reče Ivarica. (bez soli i masnoća)
a šta s lukom?
Ja jedino znam verziju luk na ulje, potom na to meso ...
pa luk na malo vode.
tako je radila moja mama, tako radim i ja.
ali to lukodinstanje je rijetko u našoj kuhinji.
ako radim saft, ja povrće malo skuham pa sameljem štapnim mikserom - tako nije potrebno omekšavanje dinstanjem, ne smrdi cijeli kvart, a i svako jelo ima drugačiji okus...
pa nije to to ak ne smrdi. još ono kad malo daje po ajmpremu u stubištu...
znam ja kako je to :/
odvod svekrvine nape je uz naša ulazna vrata: nedjelja ujutro, lipanj, kristalno čisto nebo, 7:30, veslo fićukajući krećemo na izlet, razigrani otvaramo vrata...
ajme, majko!
znači samo meso na vodu, malo se poprži, zatim kuha, i začini po želji?
ako ide samo meso, ne treba voda.
mislim, ovisi o suđu u kojemu hranu pripremaš: nemoj da ti se zalijepi ili izgori pa da ja budem kriva.
ja ti imam jednu teflon tavu i dva Zepter lonca - to mi je dostatno za sve, a i ne zahtijeva masnoću.
osim toga, u faširanom mesu ima sasvim dovoljno masnoće za svako jelo. ne treba ništa dodavati.
u kosi miris pohanja. prsti smrde a) ponedjeljkom i srijedom po kapuli, b) utorkom i petkom po češnjaku. Trenirka okraćala od neplaniranog iskuhavanja. A nekad sam se znala u pet minuta spremiti za van. Sad mi treba generalka da opet djelujem humano.
okapricot prvotno napisa
nema beda
i ja imam dva takva is ve u njima pripremam (ali nikako se odviknuti od dodavanja ulja)
stvarno ti ne treba, vidjet ćeš
Hm... ali luk dinstan na vodi ima okus k'o luk dinstan na vodi.![]()
Nema onaj fini okus preprzenog luka...
Meni je jedna od najfinijih varijacija s mljevenim - izdinstas luk, dodas mrkvicu, meso, spinat (svjezi), dodas Vegetu i cekas da se malo preprzi i da spinat pusti vodu; kad ishlapi zalijes vrhnjem, dodas malo senfa i dosta ribanog sira. Ako ti se da zezati, sve to zasipas u protvan i gore stavis pire krumpir i zapeces u pecnici...
da, da... i onda na to dodaš barem 200g čokolade i miran si s kalorijama cijeli mjesec!
gle, netko tko jede ovoliko slatkiša koliko ja jedem (a to je u prosjeku 700g dnevno), on MORA štedjeti na drugoj strani: nema dinstanja, nema pohanja, nema ulja...
osim toga, ja umirem za špekom i čvarcima.
pa onda još da i luk dinstam!
pa bila bih ko Roseanne!
kad smo vec kod "laganijih" recepata evo kako ja radim "fasirance" (u originalu "herbed kofta kebabs"):
na 250 gr mljevenog mesa stavi se
1 zlicica korijandera
1 zlicica kumina
malo mente
malo presina
papar, sol
1 velika zlica maslinovog ulja
1 glavica luka sitno sjeckanog
1 rezanj cesnjaka sitno sjeckanog
formirati dosta tanke fasirance, vise kao pljeskavice i peci u ulju.
servira se sa gustim jogurtom (moze pola jogurt pola kiselo vrhnje) i kus-kus salatom (u ohladjeni kus- kus dodati rezano svjeze povrce i zaciniti po zelji).
tridesetri, ja tako zamišljam pljeskavice. baš ću probat to složiti!
faširance ja pravim s kruhom namočenim u mlijeko + meso + svi dodaci po volji.
frčem sarmu![]()
a burek?
nećeš ne, provokatorice.