Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Jela od mljevenog mesa???

  1. #1

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno Jela od mljevenog mesa???

    Dakle imam dosta miješanog mlj. (junetina, svinjetina) i nemam ideju. Želim napraviti nešto fino, a da NIJE bolonjez, mesna štruca i ćufte!!!

    Imate ideja?

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    red mesa, red poriluka.
    ili musaku.
    ili punjene palačinke (možeš ih poslije i zapeći u rerni)
    ili s puno povrća nasjeckanog na kockice.
    ili napuni tikvice.
    ili rižoto.
    a, majke ti, moš šta oš!

  3. #3
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    punjene paprike
    chilli con carne
    sogandolma
    sarma
    musaka s tikvicama/kompirima/patlidzanima
    albanska cufteta
    punjene palacinke

  4. #4

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,235

    Početno

    lazanje

  5. #5

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    faširanci

  6. #6

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    Vjerojatno ću danas onda rižoto pa sutra ili preksutra musaku, nemam pojma kako je se nisam sjetila.

    Apricot, kako radiš rižoto?

  7. #7
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa, umjesto "nečega", staviš faširano meso.

    znači, možeš ga izdinstati na luku, staviti rižu i nakratko popržiti (po želji, možeš dodati još nekog sitno narezanog povrća ili gljive), zaliješ vodom i ostaviš desetak minuta.
    neš ti!

  8. #8

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    A ti frajerice, tako sam i mislila! :P

    Hvala! :-)

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa šta si mislila?!
    da JA mogu nešto novoga smisliti?!
    ili nešto kompliciranije skuhati?!
    pa zna se da svi moji ručkovi moraju biti gotovi za najviše pola sata...
    inače nisu ručkovi već... gozbe :i tebi beljković:

  10. #10
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    E...., pa zaboraviste na BUREK sa mesom

  11. #11
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    anchieeeeee, kalimero "kuri"!

    provokacije zabranjene!

  12. #12
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno


  13. #13

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,765

    Početno

    apri, ali ti si svojedobno rekla da nema kod vas dinstanja i sl.

    je l ti to ipak dinstaš, ali bez ulja ili kako?

  14. #14
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ako dinstam, dinstam na malo vode.
    ali ako dijelim recepte, dijelim za "normalne ljude", moja kuhinja je kao dijeta za proljev, kako reče Ivarica. (bez soli i masnoća)

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,765

    Početno

    a šta s lukom?

    Ja jedino znam verziju luk na ulje, potom na to meso ...

  16. #16
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa luk na malo vode.
    tako je radila moja mama, tako radim i ja.
    ali to lukodinstanje je rijetko u našoj kuhinji.
    ako radim saft, ja povrće malo skuham pa sameljem štapnim mikserom - tako nije potrebno omekšavanje dinstanjem, ne smrdi cijeli kvart, a i svako jelo ima drugačiji okus...

  17. #17

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    pa nije to to ak ne smrdi. još ono kad malo daje po ajmpremu u stubištu...

  18. #18
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    znam ja kako je to :/
    odvod svekrvine nape je uz naša ulazna vrata: nedjelja ujutro, lipanj, kristalno čisto nebo, 7:30, veslo fićukajući krećemo na izlet, razigrani otvaramo vrata...

    ajme, majko!

  19. #19

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,765

    Početno

    znači samo meso na vodu, malo se poprži, zatim kuha, i začini po želji?

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ako ide samo meso, ne treba voda.
    mislim, ovisi o suđu u kojemu hranu pripremaš: nemoj da ti se zalijepi ili izgori pa da ja budem kriva.
    ja ti imam jednu teflon tavu i dva Zepter lonca - to mi je dostatno za sve, a i ne zahtijeva masnoću.
    osim toga, u faširanom mesu ima sasvim dovoljno masnoće za svako jelo. ne treba ništa dodavati.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    u kosi miris pohanja. prsti smrde a) ponedjeljkom i srijedom po kapuli, b) utorkom i petkom po češnjaku. Trenirka okraćala od neplaniranog iskuhavanja. A nekad sam se znala u pet minuta spremiti za van. Sad mi treba generalka da opet djelujem humano.

  22. #22

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    6,765

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    ako ide samo meso, ne treba voda.
    mislim, ovisi o suđu u kojemu hranu pripremaš: nemoj da ti se zalijepi ili izgori pa da ja budem kriva.
    ja ti imam jednu teflon tavu i dva Zepter lonca - to mi je dostatno za sve, a i ne zahtijeva masnoću.
    osim toga, u faširanom mesu ima sasvim dovoljno masnoće za svako jelo. ne treba ništa dodavati.
    ok
    nema beda
    i ja imam dva takva is ve u njima pripremam (ali nikako se odviknuti od dodavanja ulja)

  23. #23
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    stvarno ti ne treba, vidjet ćeš

  24. #24

    Početno

    Hm... ali luk dinstan na vodi ima okus k'o luk dinstan na vodi.
    Nema onaj fini okus preprzenog luka...

    Meni je jedna od najfinijih varijacija s mljevenim - izdinstas luk, dodas mrkvicu, meso, spinat (svjezi), dodas Vegetu i cekas da se malo preprzi i da spinat pusti vodu; kad ishlapi zalijes vrhnjem, dodas malo senfa i dosta ribanog sira. Ako ti se da zezati, sve to zasipas u protvan i gore stavis pire krumpir i zapeces u pecnici...

  25. #25
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    da, da... i onda na to dodaš barem 200g čokolade i miran si s kalorijama cijeli mjesec!
    gle, netko tko jede ovoliko slatkiša koliko ja jedem (a to je u prosjeku 700g dnevno), on MORA štedjeti na drugoj strani: nema dinstanja, nema pohanja, nema ulja...
    osim toga, ja umirem za špekom i čvarcima.
    pa onda još da i luk dinstam!
    pa bila bih ko Roseanne!

  26. #26

    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,235

    Početno

    kad smo vec kod "laganijih" recepata evo kako ja radim "fasirance" (u originalu "herbed kofta kebabs"):
    na 250 gr mljevenog mesa stavi se
    1 zlicica korijandera
    1 zlicica kumina
    malo mente
    malo presina
    papar, sol
    1 velika zlica maslinovog ulja
    1 glavica luka sitno sjeckanog
    1 rezanj cesnjaka sitno sjeckanog
    formirati dosta tanke fasirance, vise kao pljeskavice i peci u ulju.
    servira se sa gustim jogurtom (moze pola jogurt pola kiselo vrhnje) i kus-kus salatom (u ohladjeni kus- kus dodati rezano svjeze povrce i zaciniti po zelji).

  27. #27

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    tridesetri, ja tako zamišljam pljeskavice. baš ću probat to složiti!
    faširance ja pravim s kruhom namočenim u mlijeko + meso + svi dodaci po volji.

  28. #28
    luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    758

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    u kosi miris pohanja. prsti smrde a) ponedjeljkom i srijedom po kapuli, b) utorkom i petkom po češnjaku. Trenirka okraćala od neplaniranog iskuhavanja. A nekad sam se znala u pet minuta spremiti za van. Sad mi treba generalka da opet djelujem humano.
    a četvrtkom?

  29. #29

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    frčem sarmu

  30. #30
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a burek?

  31. #31

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    nećeš ne, provokatorice.

  32. #32
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    neću

  33. #33

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno


Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •