Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: podaci o broju tekućeg računa-moguća prevara?

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno podaci o broju tekućeg računa-moguća prevara?

Kupim stvar na forumskoj burzi,osoba inzistira na osobnoj primopredaji jer se boji davati nepoznatome svoje osobne podatke (ime,prezime,banku i br.tekućeg). Zbunjena sam totalno,do sad sam bila mirna kad sam drugima davala svoj broj računa i vjerovala sam da mi netko u najgorem slučaju može nešto uplatiti.

Netko zna?
    Posljednje uređivanje od rosa : 17.06.2013. at 19:13

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Onda ja previše vjerujem i vjeruju mi. Dajem broj i podatke i pošalju mi broj i podatke. Pošaljem paket i ni ne pogledam da li je novac uplaćen, vjerujem. I obratno. I tako mnogo puta.

Ne znam kako bi se moglo prevariti, pa ne može se dignuti bez osobnog dokumenta. Ustvari, ja broj i adresu odmah obrišem kada je kupnja gotova, a nadam se da tako i drugi rade s mojim brojem.
    Iskreno, ne bih poslovala s osobom koja ima tako malo povjerenja. No, dozvoljavam da ima loše prethodno iskustvo, ali, ne bih

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Beti,pazi ovo: osoba je na kraju pristala poslati paket Tiskom meni,ali ne želi dati podatke za uplatu...
    i odmah je poslala i dala mi šifru da pratim paket...ja zbunjena 100/h...

I ja pitam,kako ću platiti,osoba veli da će mi poslati ipak podatke,ali će mi ih dati na mobitel usmeno valjda...jako se boji osobne podatke pisati na net.

Ja sam isto kao i ti, do sad sam imala valjda 100 kupovina/prodaja...ma više, koliko je samo parfema prošlo kod moje ruke kupljenih i prodanih na netu...i do sad sam davala podatke i uzimala bez problema. Čim završi transakcija,brišem poruke,i više se ne sjećam ni osobnog imena,a kamoli broja tekućeg...

al,da sam zbunjena-jesam i da mi je dala misliti-jest.

Inače, u komunikaciji jako draga osoba,evo,velim,poslala mi je bez problema paket prije uplate...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mislim, stvarno me zanima jel moguće da se broj zlorabi..

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni bi recimo odmah palo na pamet da je osoba poznata u javnosti pa ne želi da joj se broje krvna zrnca.
    Možda si kupila nešto od Seve

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I sad rosi zatrpavaju sandučić ne bi li saznali o kojoj se forumasici radi . ..

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne vidim kako, u banci se sve identificira putem osobne, a na ostalim mjestima pinom.
    Mogučnost zlouporabe je nikakva, to drugo da ima tvoju katricu u rukama ili hrpu hakerske opreme pa da skine podatke o pinu.
    Paranoja je grozna stvar!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    I sad rosi zatrpavaju sandučić ne bi li saznali o kojoj se forumasici radi . ..
    sad ćemo se mi zabrinuti kako ti kao osoblje foruma znaš taj podatak. špijunirate nas?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    sad ćemo se mi zabrinuti kako ti kao osoblje foruma znaš taj podatak. špijunirate nas?
    Pih , ne samo da osoblje foruma zna koliki je promet na privatnim porukama , nego i zna rosin broj računa .

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Fakat je paranoja gadna stvar.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pih , ne samo da osoblje foruma zna koliki je promet na privatnim porukama , nego i zna rosin broj računa .

ako ja u PP nekom napišem da sam dekintirana i dam broj računa, hoće mi osoblje foruma uplatit štokod? da znam za ubuduće :D (treba skupit pare za godišnji)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kaj ste paranoične? Sirius jer ironično napisala da će sad ziher sve zanimati o kome se radi na pp jer naravno da neće ovak javno napisati i kome je riječ.
    Stvarno ne kužim na koji način netko može zlorabiti broj nečijeg računa? Ono, broj?
    Kaj točno može s njim? Uplatiti na njega novce?
    Može, evo da zapišem odmah svoj ovdje javno....

Za isplatu u banci treba kartica i osobna osobe koja je naravno vlasnik tog računa.
    Za bankomat treba kartica i PIN koji ionako zna samo vlasnik računa...

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nedavno su u potrošačkom kodu čini mi se pričali da ako nas netko preko telefona traži brojeve računa ili bilo kakve podatke o računu da ne dajemo zbog zlouporabe.. možda se zbog toga forumašica uplašila pa ne daje nikome br.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ne,nije mi zatrpan pp sa znatiželjnicama,nisam dobila čak niti jednu poruku na tu temu
    i da jesam,naravno da ne bih rekla o kome se radi.

vezano za potrošački kod:

upozoravali su građane da ne nasjedaju kad ih netko tko se na telefon predstavi kao djelatnik banke traži SVE podatke s kartica,uključujući PIN i one brojeve koji se ukucavaju pri kupnji preko Paypala i sl.
    Ljudi se smetu,preplaše,jer ih,kao,zove bankarica da im priopći da im je devizna kartica hakirana i da je s nje već nešto skinuto u Ekvadoru i da odmah daju sve brojeve tako da oni mogu stopirati daljnju zlouporabu?! Užas čega se ljudi sjete,a običan čovjek nasjedne. I ,ne ,ne nasjedaju samo penzići,i mlađi se uspaniče i daju podatke,a onda ovaj kupuje po netu štošta...jasna stvar da u banci imaju sve podatke kao i mi i više od toga,ali panika napravi čuda,vjerujem.

Ovo o poznatoj osobi mi nije palo na pamet,viš-viš...,heheh,ma,ne, čisto sumnjam da neka zvijezdica nema prijateljicu anonimku kojoj se može uplatiti.A da sam kupila nešto iz Sevinog ormara: no way, ja sam daleko od njenih gabarita

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

PIN zna samo i isključivo vlasnik i nitko ga to nema što tražiti.
    Banka nema i ne treba joj taj podatak! Tako da ako bilo tko zna nečiji PIN to je isključivo odgovornost vlasnika tog PIN-a

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stvarno sam puno toga i kupila i prodala preko neta i doživjela svašta.
    90% transakcija je prošlo normalno, uobičajeno, no ostatak je bio svakakav.
    Ima ljudi koji isključivo šalju poštom.
    Ima ih koji inzistiraju na osobnoj primopredaji.
    Neki čak inzistiraju na plaćanju pouzećem, iako im je tako skuplje.
    Ima svega.
    Ta osoba je možda negdje nešto na pol čula (kao npr to sa Potrošačkog koda) i sad se boji.
    Bezrazložno.
    Ana je napisala kako se dižu novci i to je tako.
    Nema straha od zloupotrebe.
    Sve ostalo je bezrazložno paničarenje.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I meni je prvo palo napamet da se radi o poznatoj osobi. A što možeš s nečijim brojem računa, guzu obrisati? ja svoj dijelim svima ko pita, sve se nadam netko će uplatiti nešto konkretno kad ono šipak)

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sa samim brojem računa ništa, ama baš ništa se ne može.
    Podizanje novca ide samo uz karticu na bankomatu ili s osobnom iskaznicom na šalteru u banci. Plačanje nečega ide samo uz uplatu i cash ili preko internet-bankinga i PINa.
    Znači - no frks, izdavanje broja računa je mnogo bezazlenije od izdavanja osobne adrese!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •