odmah da se ispričam zbog naslova jer nisam znala kako da ga naslovim, a da kaže sve što hoću reći...naime, problem je slijedeći - poslodavac mi je prilikom prometne nesreće, odlazak na posao, bez papira od zavoda 4 mjeseca uplaćivao 100% place, da bi tek nakon 10 mjeseci stigla prva, nepravomoćna presuda da ozljeda nije priznata kao ozljeda na radu. tom prilikom sam se žalila, no moj poslodavac je prije te presude odlučio meni skidati s place razliku bolovanja, bez da su me prethodno obavijestili, bez da su se dogovorili sa mnom o mogućim ratama, tako da sam ja ugledavši platnu listu ostala, malo je reći, šokirana. nakon presude ja sam se žalila, no poslodavac je I dalje nastavio skidati s platne liste po svom vlastitom nahođenju I dalje ne traživši od mene nikakvu suglasnost. e sad, iako možda nekome taj iznos nije veliki, u pitanju je ipak nekoliko tisuća kuna, no ni to mi ne predstavlja problem - jer preživjela sam I bez njih, I očito ću još jedan mjesec. problem je što to navodno nije sukladno zakonu?! po svim principa, ja bih se složila da se taj novac povrati, no tako su to šutke, potajno učinili bez da su me obavijestili, pa onda se šokiraš u siječnju kad vidiš da su ti uzeli 95% plaće!!!!! moje pitanje, ako netko zna,smije li se to na takav način? ima li tko iskustva s time? a moj poslodavac...vrlo velika kompanija![]()
hvala svima na bilo kakvim odgovorima