Dakle,podigla sam tužbu za povećanje alimentacije..
Nije ju pisao advokat,nego sam ju napisala sama po nekom predlošku koji sam našla na internetu..
Nakon 10 dana na kucnu adresu mi je došla nekakva posiljka koju ja nisam podigla jer nas nije bilo kod kuce..bili smo na godišnjem...
Danas sam otisla na sud,gdje mi je nekakva zbunjena činovnica rekla da ročiste jos nije zakazano i da nezna sto mi je poslano na adresu..
Nakon sto sam je zamolila da mi jos jednom provjeri sto je to onda poslano na moju adresu rekla mi je da u kompjuteru vidi rješenje o ispravljanju tužbe..i da je to valjda to...
Dakle,ja to rješenje nisam dobila na ruke,nego mi je ona samo to rekla usmeno..sad,s obzirom da sam ja zdravstveni radnik i da se uopće ne razumijem u pravne stvari molila bi neku dobru dušu da mi razjasni nedoumicu..
Sto znači rješenje o ispravljanju tužbe?predpostavljam da nije ispravno napisana i da ju moram ponovo napisati ispravno..
Dali se tada računa kao datum predavanja tužbe onaj datum kad sam je predhodno napisala(21.08 sam je predala) ili ovaj novi kad je ponovno napisem i predam?
..Nisam cjepidlaka,nego mi je dijete 26.08 postalo punoljetno tako da vise ne mogu predati tužbu ja nego on ako se računa ovaj drugi datum..
Inače,razlog podizanja tužbe je ustvari neplaćanje alimentacije bivšeg..ali s obzirom da je iznos koji je do sad uplacivao daleko ispod zakonskog minimuma za dob djeteta podigla sam tužbu za povećanje alimentacije..svašta napisah,nadam se smisleno..unaprijed hvala na svakom odgovoru![]()