Plaže na Murteru - pregled:
http://www.otok-murter.hr/hr/atrakci...oka_murtera-45
Plaže na Murteru - pregled:
http://www.otok-murter.hr/hr/atrakci...oka_murtera-45
Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.06.2016. at 08:33
Mi smo bili na slanici u utorak prosli tjedan. Nije.bilo metra kvadratnog za staviti rucnik.
Idi samo ako si spremna na katastrifalnu guzvu. U vodi bude situacija bolja jer je jako dugo plicak, plaza je pjescana zato je popularna. Nama to dodje kao male Bacvice.
Mi najcesce idwmo na jazinu (kamp) jer desnom cestom ne moras preko mosta koji se dize taman kad mi idemo u 17h. Tamo je.uvijek pola plaze u hladu pa selimo rucnike. Parking se placa i bude mjesta. Ima pedaline, palacibke i restoran koji je dosta poskupio ove godine.
Treca nam je u kampu jezera/lovisca. Voda cista, parking je mali i ne placa se al se placa ulaz (domacima ne naplacuju). Ima dobar mini golf u hladu pa i tamo provedemo po dat vremena
Najbolja plaža na Murteru je Čigrađa. To ti je prvo skretanje lijevo odmah na ulazu u Murter, ima tabla restoran Čigrađa ili tako nekako. Parking se plaća za cijeli dan. Ima restoran i birtija, pijesak za djecu, hrpa uvalica i debeli hlad. Ima i puno ljudi, ali se rasporede na velikom području pa ne djeluje prenatrpano.
Ja to bebih nazvala pijeskom za djecu. Ako je plima onda ga nema vani, nego djeca stoje u moru do kolhena i grabe van pijesak pa kao nesto rade s njim na betonu. Kad je oseka onda je to komadic od dva kvadrata a uz to zidic gdje sjedis i gledas dijete. S druge strane mola je more ledeno skoro bez plixaka. Meni je tamo lijepo ali nikada nije bilo djeci.
od pirovca do čigrađe ti je točno 13 km. do tisnog i mosta je 9 km. usko grlo na mostu se stvara samo dok je most dignut, ajd da budete sigurni uzmi još rezervu pol sata prije i pol sata poslije. inače nema gužve.
a cesta je dobra.
edit - sad vidim post od jurane koja je to isto rekla :D
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 28.06.2016. at 15:13
murter je pun kampova, treba se samo voziti i gledati na putokaze..svaki kamp ima svoju plazu...od pirovca je desetak kilometara..slanica je meni najlošija jer je najveća gužva..ali za klince ima tih nekih sadržaja i puno kafića i sl. dok u obvim kampovima imaš uglavnom po jedan birc/restoran i to je to. ali je manja gužva.
Ja se više ne sjećam (jer kad smo bili, otišli smo baš na Murter, nismo išli iz Pirovca) ali osim samog Murtera i Slanice jedne godine smo bili u apartmanu Podraduču - prekrasno more. Sve je to u dosegu pješice, tako da mi nije bilo daleko.
Ako se ide iz Pirovca, čini mi se da bi usko grlo mogla biti gužva na mostu. Ali neka kažu oni koji su tamo bili friško. Moje zadnje informacije su stare par godina.
Most je dignut od 9 do 9.30 i od 17 do 17.30, inače nema gužve.
Kak dignut? Kakav je to most ? Koji se dize i spusta ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
lunahor, skoro 3 milijuna ljudi je vidjelo ovaj video: https://www.youtube.com/watch?v=-Hr98LHjq1Q
![]()
Ajme to ko da ja vozim :lol
Na samoj plazi mislim da nema nis, ima gore na cesti, al nemam pojma tko i sto iznajmljuje.
Mi smo ljetovali u Pirovcu 3 godine. Nije nam smetala blatna kaljuza , a volimo se druziti sa martom. :D
Nikad nismo isli na Murter na kupanje.
Na Murteru smo bili prosle godine kad smo tamo ljetovali, i obisli smo Slanicu i Cigradu. Murter je stvarno jako lijep.
meni je Slanica krasna kad nema gužve. I Čigrađa mi je lijepa, i cijeli Murter - samo istina u sezoni je gužva.
Ne znam kako je sada, ali ako želite lijepo more i malo mira, možete na izlet na Vrgadu. Brod vozi iz Pakoštana, a one su 17 km od Pirovca
E da, da imam novca, kupila bih kućicu u Betini
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 28.06.2016. at 15:42
Posljednje uređivanje od andream : 18.07.2016. at 08:19
Murter je meni krasan (doduše izbjegavali smo top sezone) ali i dalje ne kužim što nije u redu s plažama u Pirovcu. Samo treba doći prvi, a ne zadnji.
Da se podsjetim na neke moje posteove od prije x godina, možda bi Jurana to mogla iskopati iz arhive...
Pirovac je blatnjava kaljuža. Naime, zbog mikroklime, borova, vjetrova i valjda glasanja svetog slona na sveto blatnjavo, u pirovačkoj vali se skuplja peloidni mulj. Fini, ljekoviti, crni, a bogami i smrdljikavi peloidni mulj, za reumatičare dušu dalo da se malo natrackaju. Taj mulj se uzmuti čim 3 čovjeka uđu u more na bilo kojoj od dvije pirovačke plaže, a možebitno da je u Starinama gore nego na Loliću jer su bliže samom blatu, tj. kraju vale. Pirovac je mjesto u kojem živi preko godine 850 ljudi. 20% kuća je naseljeno, sve ostalo su vikendice u koje ljeti dodje još nekoliko tisuća ljudi. Naravno da infrastruktura, a bogami ni dužina plaže to ne podržava.
Pa meni se Starine cine ciscim od Lolica. Lolic meni jako smrdi po kanalizaciji. Na Starinama se kupa puno manje ljudi, obicno samo domaci i vikendasi, pravih turista skoro nema.Mulj je tamo preko u zaljevu, u Starinama ga nema.
Inace mi se cini da je Pirovac jako napredovao u uredjenju zadnje 2,3g. Da li to ima veze sa novom lokalnom vlasti ne znam, ali u zadnje 2g se napravilo vise nego u prethodnih 20g.
Peterlin, na nasoj plazi trebas biti u 7h ili cak ranije da bi postavio rucnike. Ljudi koji iznajmljuju apartmane dolaze rano unutro i svojin gostima stavljaju rucnike i lezaljke. Za mene to nine godisnji ako as ja.moram sako jutro dignuti prije 7 da boh imala mjesto na plazi. A ti rucnici cesto ostaju prazni do poslijepodneva, a nas cetvero sjedi na jednom rucniku. O mogucnosti stavljanja rucnika u hlad (to su dva tamarisa) niti ne raspravljam. .. plaza je jako mala, a najvise me veseli kad ae u to malo sljunka uz more zasjednu oenzici i tocaju noge ili stave stolce u more i tako sjede. Sad.kad smo bili su svi kamencici u moru bili prekriveni zeleno smedjim muljem, meni je to gadno.
Rtina mi je OK ali dok se tamo dotepemo pjesice u punoj spremi ...lakse mi bude sjest u auto.
Posljednje uređivanje od pituljica : 29.06.2016. at 02:24
Meni je Pirovac romantika iz mladosti. Btw. kaj je s Podravkinim odmaralištem sada?
mi smo od malena djecu učili na stijene :D s onim leptirićima ih samo spustiš u more, tako da nismo trebali baš svaki dan biti na plaži. naročito pokraj divota na murteru.
a mislim da je od čigrađe za malu djecu bolje otići na jazine ili lovišće. ujutro nikad nije prevelika gužva, a i popodne se da nekako preživjeti. imamo i prijatelje u pirovcu koji su svaki dan dolazili na jazine. i kosirina je bolja.
imate u tisnome i vilu, kako mi zovemo, malo poslije vatrogasaca. lijepa lokalna plaža, lijepi birc.
ja s malom djecom nisam bila baš preveliki ljubitelj čigrađe.
sad može, kad skaču s mola, ali među onim barkama mi nije bio baš neki gušt.
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 29.06.2016. at 09:28
A kakav je ulaz u more na starinama? Kaj nema neki ulaz u duboko?
I kaj vam to opce znaci kaljuza? Jel to ko na viru npr? Siva voda od pijeska ?
Smeđa voda od mulja, nema ulaz u duboko osim ako skočiš s mula.
Plaža u Starinama je u plićem i uvučenijem dijelu vale. Nikako tamo ne mere bit čišće neg na Loliću jerbo je jednostavno dalje od otvorenog mora. A sad su i marinu nasrali na po puta tako da more još slabije cirkulira. I ove godine mi je prvi put na rivi zasmrdilo ko u Kaštel Novom 85.
A na dnu? Pijesak , kamenje?
Evo moje recenzije za pirovac. Dakle app ima pored plaze starina-e, i plaza je ok, mala ali uredna, uvijek bi unatoc guzvi nasli i mjesto u hladu. More toplo, cisto, nikakav mulj nisam vidla nigdje ni barustinu o kojoj se tu pisalonajnormalnije more koje izgleda ko i svugdje oko zadra di je pijesak u vodi . Nista muljevitije neg na viru, ninu, petrcanima .. More nije bistro ko u selcu npr al je mutno recimo kao u cijelom zadarskom podrucju gdje smo bili. Ocekivala sam kupanje u blatnoj kupki a ono nis posebno haha, nis mutnije neg drugdje. Csk se i dno vidi u dubljem . A guzva je cak manja nek u petrcanima. Mjesto je super, mi smo u app odmah iznad plaze starine i tu je mirno , na plazi si za 2 min a u centru za 5-6 min, u centru imas bas sve kaj trebas, kafica, pekara, slasticarni , zabavni park za djecu malu i veliku. Slatko mjesto .
Jedini minus je sto me nest opeklo u vodi zadnji dan kupanja haha . Blizu je sibenik sa dobrim soping centrom i djecjim igraonicom kom treba, kinom, a sutra nam je zadnji dan pa cemo do solarisa do aquaparka ak bu lijepo vrijeme![]()
Dakle, neznam kak je na drugim plazama, al kao najgora starine je sasvim ok , solidna klasicna plaza sa kamencicima vani i u vodi, u moru bez prljavstine, a voda malo nebitno zamucena kao na svakoj plazi di je pijesak u vodi npr. U plicaku ima jezeva pa trebaju papuce za vodu.
Ima * imamo u drugom redu![]()
Na glavnom parkingu je prije par godina dnevna karta bila 30ak kuna. Nadam se da nije sad nesto znacajno skuplja.
Vrgada je prekrasna, lijepa pjescana plaza, malo mjestašce, par restorana...
Mir, posvemašnji mir.
Al vjerujem da na 023/382407 mozes provjeriti sadasnju cijenu.
Mi ljetujemo u Biogradu i tamo su polasci jako ograničeni, samo dva - jako rano i u podne. Zato i pitam. Hvala, nazvat ćemo parking pa pitati. Svakako ćemo posjetiti Vrgadu.
andream,
obavezno ponesi hrane i piće, ja sam bila prije par godina i tamo osim jednog malog dućančića tada nije bilo ničeg drugog, dušu odmoriš al treba nečim i tijelo nahranit![]()
hvala na savjetu. mi smo pravi gladuši, hrane mora uvijek biti s nama u dovoljnoj količini pa mi je ovo jako korisna info.
Iz Pakoštana brod ide od ponedj do subote u 6,,9,10,11.30; 13; 16; 18; 20...
Nedjeljom ima.samo u 9, 10.30 pa u 18 i u 20... povratak je obicno pola sata kasnije.
Mozes parkirati kod skole, ali imas cca 10min pjesice do luke.
I meni ta pjescana plaza na Vrgadi nije nesto posebno... pijesak je i vani tako da udje u sve rucnike; jahte i razni brodovi su bili usidreni odmah iza bova koje su vrrrrlo blizu obale....koliko se sjecam cca 20-30metara...
Na udaljeniji dio gdje su stijene nisam isla s djecom na kupanje. Hodali smo okolo.
Meni su sve druge plaze bolje, al za to moraš imati svoj camac.
Najdraža mi je uvala murterske strane.
eto ti ga sad... ići na Vrgadu ili ne? ima li hlada ili je samo pijesak+sunce? jesu li čemu šetnice na Vrgadi (ako ih ima)?
Eto to je novo u odnosu kad sam ja bila (restoran).