-
Klub mama nespavalica, ali ono baš nespavalica...
Mame djece koja dulje vrijeme (godinu, dvije, tri) ne spavaju..ajmo se družiti!
Koliko nas ima na forumu? Kako ste prošle ili prolazite kroz pakao dugotrajnog buđenja, lošeg spavanja, teškog uspavljivanja..?
Ovo je mjesto za potporu, utjehu, razmjenu iskustva, humor...bilo što što pomaže.
----
Naše nespavanje može se podijeliti u tri faze. Prva tri pol mjeseca nisam je smatrala nespavalicom, bilo je neprospavanih noći, ali uglavnom se budila 2-3 puta i to sam smatrala normalnim i čak vrlo dobrim.
Onda je počelo, s tri pol mjeseci.
Pet, deset, dvadeset..bilo je i razdoblja s 30-40 buđenja na noć. I tako do jedno 15 mjeseci. S 14 smo prestali dojiti.
Dnevno spavanje isto koma, buđenje svakih pola sata, ako i toliko.
Treća faza počinje s 15 mjeseci, noćna buđenja su se malo smanjila. Zna se dogoditi noć s hrpom buđenja. Zna se dogoditi noć sa samo 3 buđenja. Ali najčešće je negdje između.
Srećom, sad spava samo jednom dnevno pa mi se dan više ne sastoji od uspavljivanja i hodanja na prstima. Ali i dalje to dnevno spavanje ne prespava bez buđenja, jednog, dva ili tri. Često spava sat i pol. Rjeđe po dva, nekoliko puta se zalomilo i 3.
Sad ima točno 20 i pol mjeseci. Ne nazire se razdoblje spavanja.
Plus, ima jedna kvaka. Ne mogu spavanju danju. Nikad nisam, kad pokušam ne mogu. Jednom sam u ovih 20 i pol mjeseci zaspala po danu i probudila se u još gorem stanju. Tako da zapravo već 2 godine ne spavam. Jer sam se i zadnje mjesece trudnoće budila nekoliko puta na noć.
...
Kad nespavalice počnu spavati?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma