Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Vrućine i odlazak van

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Vrućine i odlazak van

Moja djeca idu rano spavati, od 8 i otkako su ove vrućine nemam ih kad odvesti van.
    Kad idete van? Ujutro je već pretoplo, do 10 se da izdržati, ali iza 19 sati bude manje sparno, a one se tad spremaju u krpe.

Kad ići van?

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mi ujutro ne idemo. dok se probudimo, doručkujemo, već je 10.. izlazimo oko 17 h i budemo vani do 20, 21, kako kad.. a do 5 popodne su lude obje jer više ne znaju šta bi radile, vrijeme nikako da prođe, a vrućeeee je..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i moja još uvek rano leže jer ide u vrtić još 10-tak dana
    tako da izlazi i preko dana, ali samo u senovito dvorište iza zgrade
    pokvasim joj kosu, pokvasim šeširić i pustim je
    ali cela travnata površina je u hladu i zaštićeno je zgradama sa svih strana pa je podnošljivo
    ja pustim klimu i gledam je kroz prozor

čim pođe na letnju pauzu od vrtića pomeramo vreme spavanja na 22h jer se drugačije ne da izdržati

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Šta se tvog rasporeda konkretno tiče nebi znala.
    Moj sin ide spavat u 22h...tako da budemo vanka od 17.30 pa do 21h.
    Zadnjih 3tjedna izbjegavamo izlaziti jutri...vrućine strašne, on svitle puti a ja samo šta nisam rodila...
    Imamo dvorište u kojem jutri vlada hlad pa se on tu zabavi.
    Pridvečer je izdržljivo i lipo.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Moja djeca idu rano spavati, od 8 i otkako su ove vrućine nemam ih kad odvesti van.
    Kad idete van? Ujutro je već pretoplo, do 10 se da izdržati, ali iza 19 sati bude manje sparno, a one se tad spremaju u krpe.

Kad ići van?
    moji isto idu rano u krpe
    preko tjedna su od 7 u vrtiću i uglavnom su oko pol 8 već vani (obave doručak vani)
    takoi doma, vikendom
    raaaaano se bude...već oko 6
    tako da smo mi već oko 7 po vani
    do pola 10 max

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma daaaaj, po ljeti ne mogu djeca ići spavati u osam
    mi smo jučer bili do devet na moru.
    ok, vi nemate more al ja da sam u zg, po ovakvim vrućinama, išla bih na jarun s djecom.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nama vrućina teško pada jer je akcijaš, voli biti vani, u kući mu jedino bazenčić na balkonu zadovoljava njegove kriterije, a ide spavati u 19 ili 20h. Izvedemo rano ujutro na pola sata psa, šlepamo se kod dede i bake da bude zanimljivije. Sada tražimo debeli hlad i neku plažicu pa će tamo odrastati do jeseni.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

moja inače ide spavati oko pol 9 - 9, ali više ne spava preko dana! kako se temperatrura počne dizati tako promijenimo vrijeme odlaska u krevet! sad po ljeti idemo spavati u 10, ali kako ide kasnije spavati a rano se budi tako i sama počne tražiti da ide spavati preko dana! treba nam 2-3 dana da uspostavimo ritam! sad preko ljeta mi je najljepše igranje u ulici od 7-pola 8 pa do navečer ili večernja šetnja gradom, pa na sladoled! mislim da nema šanse da ode leći u pola 9 a svi njeni frendovi se igraju pod prozorom!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bome cvijeta, mi smo sinoc dosli s rodjendana doma oko 22 sata. a vani jos klinci trce i uzivaju. moji su isli doma, ali nisu mogli odmah zaspati. inace moji imaju 8 i 6 gadina. jutros se stariji vec obukao u 6 ujutro, a balerina je ostala lezati u krevetu i maziti se s tatom. ja izlazim iz kuce oko 6.15-6.30

preksinoc smo s jezercice stigli oko 21 sat i jos smo u vrtu sjedili u cavljali, a klinci vecerali. ali su brzo zaspali u dnevnom boravku.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I ja tražim odgovor na ovo pitanje. Mislim, mi odemo oko 19 u vrt, ali užasno je vruće, bas se jedva natjeram.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam svoje pomakla na 21.30-22, micat će se to još na kasnije. Ali i dalje se dižu oko 5.30 a ne spavaju popodne.
    Uopće ne znam odakle im snaga, ja padam s nogu a spavam barem kao i oni ako ne i više.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj bzara prvotno napisa Vidi poruku
    moja inače ide spavati oko pol 9 - 9, ali više ne spava preko dana! kako se temperatrura počne dizati tako promijenimo vrijeme odlaska u krevet! sad po ljeti idemo spavati u 10, ali kako ide kasnije spavati a rano se budi tako i sama počne tražiti da ide spavati preko dana! treba nam 2-3 dana da uspostavimo ritam! sad preko ljeta mi je najljepše igranje u ulici od 7-pola 8 pa do navečer ili večernja šetnja gradom, pa na sladoled! mislim da nema šanse da ode leći u pola 9 a svi njeni frendovi se igraju pod prozorom!
    Ovako smo i mi radili (spontano, jer je mlađi sin pospanac) - ljeti spavanje poslije ručka, a navečer malo kasnije u krpe. Uostalom, za vrijeme godišnjega (more ili bilo gdje izvan kuće) ni meni to popodnevno spavanje nije mrsko .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Preko dana, nema šanse da izađe van prije 18 h jer je školsko igralište (na kojem se najviše zadržava) na direktnom suncu bez trunke hlada.
    Ovih dana izjuri van oko 18.30-19 h, istrči se na nogometu i vrati doma oko 20 h, mokar da ga se može žmikati. Dulje ne bi ni izdržao u takvom tempu. I opet ide spavati manje-više kad je i navikao (malo iza 21 h).

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

moj isto ide na spavanje u 20 i budi se ujutro u 7 ili do 8 rijetko..
    spava trenutno jednom cca 1,5-2 sata od 11 do 13.. tako da je do navečer već krepan..
    ujutro znamo otić na plažu pa biti do 10 kad je već vruće, po danu mu napunim bazenčić i ganjamo se sa sunca u hlad i obrnuto..
    u prijevodu PREŽIVLJAVAMO do 4 kad idemo na plažu jer je oko kuće nepodnošljivo za biti.
    i ja bih rado da se to njegovo spavanje uštima tako da možemo navečer prošetati malo!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ma daaaaj, po ljeti ne mogu djeca ići spavati u osam
    mi smo jučer bili do devet na moru.
    ok, vi nemate more al ja da sam u zg, po ovakvim vrućinama, išla bih na jarun s djecom.
    A gle, ako trebaš ustati ujutro u 6 na posao i buditi djecu, onda im moraš zadržati taj ritam, inače su nervozni od manjka sna. Naši se bude oko 6 - 7, pa koristim to vrijeme za šetnju i izlazak van (sad dok nisam krenula na posao). Preko dana se dosađujemo u kući, eventualno skoknemo u kafić kraj rijeke - tamo je dosta svježije, ili odemo popodne na more (pola sata - 45 min vožnje, ovisi gdje idemo). Sinoć smo izašli van oko 18.30, ali sparina je bila nepodnošljiva, počela je popuštati tek oko 21 h... Nemam ti što pametno reći, osim da mrzim ljeto, to mi je najgore razdoblje za malu djecu.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moji ne mogu ići spavati kasnije, jer obje kažu da su umorne i odoše same
    Jarun mi je daleko da ih svo troje trpam u auto i vozim da bi šetali uz jezero uz koje nema hlada ionako.

Dižu se oko 7. Do deset su vani a onda je i zračenje veliko pa zbog toga ne idu van. Možda ćemo srednju u kolica, pa u šetnju, a velika da šeće s nama.
    Problem sa spavanjem na vrijeme je i taj da ako ne idu kako im je potreba, padne imunitet i razbole se. Dva dana izvan ritma, treći dan kure, ne moram ni očekivati drukčije.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kakvo ljetno spavanje u 8?
    Pa tko uopće može zaspati u 8?
    I ja sam za rano spavanje, moji inače idu u 9 spavati i posebno mi je koma kad sam jutarnja smjena, a oni još u 22h zvjeraju, ali realno. Van idemo iza 18h. Dok se vartimo doma, otuširamo, jedemo ovo i ono, nema nikakve šanse leći prije, a da ne govorim da je u 20h još dan.....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi izlazimo do 10 i iza 17:30. Isto mi je problem sto starija vise popodne ne spava pa je u 20 preumorna... Mislila sam probati na moru da ide spavati navecer kasnije, pa da ubacimo neki spavanac poslije rucka. Meni bi strasno dobro dosao

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

MI smo sinoć izašli oko pola 20, i vratili se oko pola 22 kući, mokri od znoja, njemu je glava bila skroz mokra, a samo smo šetali. Ja trenutno jako teško podnosim vrućine, zeza me nizak tlak, pa smo većinom u kući. On ide spavat oko 22, tako da možemo izaći kasnije, da ide spavati tako rano ne bi ni išli.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Uopće ne znam odakle im snaga, ja padam s nogu a spavam barem kao i oni ako ne i više.
    To se i ja pitam za svoga... on navecer ko navijen , a ja opadam s nogu, i jedva cekam da zaspe. A zaspe oko 10, al i spava ujutro do 8, 8 i po. Otkako su vrucine, ujutro izadje s tetom cuvalicom na kratko, bice po ure oko zgrade (u hladu). A mi ga oko sest popodne vodimo na more (ili u park) pa smo doma oko 8 i po. Sljedeci tjedan cu ostat s njim dooma pa ga planiram i ujutro vodit na more, od 9 do 11, ili tako nesto... al onda moram smislit neki dorucak na plazi, jer, ako cu doma cekat da on ogladni, necemo nikad krenit.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

mi idemo spavat najkasnije u 21h. ne moze izdrzat duze, a ne zelim dijete drzat budnom do iza 22h. ovako ranije pocnemo dan i secemo izjutra od 6:30, 7 h. preelijepo je tad, do 8:30 smo doma.. navecer odemo van u 18:30 pa do kad izdrzimo. najduze 20:30.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo stalno vani, u hladu, kapa na glavu i ajmo. navečer idu leći oko 10 ipo, 11 a ići će i kasnije. Imamo ogromno dvorište, kuća u prizemlju i ko ih može zadržati u kući. Oko 4,5 idemo na plažu, tamo smo koliko nam paše i onda nastavljaju đipati dalje. Meni sve paše dok ne bleje u tv

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Podizem temu.Ovih tjedana na kontinentu je prava pripeka.Da li idete van sa manjom djecicom?Mi pokusavali navecer iza 19,ali zrak je tako topao da je najljepse izici iza 21...No to nam remeti ritam spavanja,a to je nesto najgore sto se moze desiti.Dijete mi je vrlo aktivno,obicno prodjemo sve sprave u parkicima za manju djecu -iako smo nehodaci okretni smo kao vidra.
    Zivimo u zgradi oko koje nema sadrzaja u hladovini pa smo najsretniji kad odemo baki na selo i u debelom hladu kupamo se u bazencicu cijelo popodne a svi po redu dezuramo oko bazena ljepljivi od znoja.Uveli smo kupanje u bazencicu na balkonu i to nam je prakticki jedina aktivnost na zraku ovih dana.Tjeram muza da ode s malim van rano ujutro,ali zasto bi on radio ono sto ni meni nije lezalo nikad?Jedva cekam da prodju ove omarine.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mi ujutro izlazimo u hladovinu izmedju dvije zgradurine. Na neku foru tu je sasvim druga klima nego svuda okolo i sasvim je ugodno, popodne poslije sest idemo na more na kupanjac.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Sad, kako je MM na godišnjem, budi se dosta rano, pre 7 (inače oko pola 9), pa je on negde odvede. Posle 18 odemo do kupališta ili smo u dvorištu u bazenčiću. Ja ne bih izlazila do ponoći koliko mi je vruće. Ona ne spava po danu, tako da je u 20:30 već u krevetu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •