Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: trudnoca s gipsom na nozi

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno trudnoca s gipsom na nozi

Trudnice, jel umirete na ovoj vrucini? e, moze i gore biti, s trbuhom i bebom koja ti sjedi na mjehuru imati i gips i stake

Nista nisam radila, samo sam krivo stala, bas se lijepo culo krc, al nema panike, led na nogu i tako cijelu noc- a ujutro puzanje jer ne mogu stati na nogu. i put draskoviceve-tamo su kakti strucnjaci. od doktora cijela jedna recenica"puklo je, longeta 7 dana, pa gips, oporavak vam traje 4 tj". vidim neki primarijus-valjda on zna da je puklo.
    i cuvala sam se s tom longetom, sad na kontroli kaze drugi dr. zato nisam isla na rtg, pa sto ja znam, nitko nije to ni spomenuo, ok moze gips, koliko, 3 tjedna, ajde.
    i kupim plasticni, preskupo ga platim.
    sad mi mozak proradio...jel oni mene bezveze maltretiraju, nije nista puklo, pa mozda je kad me boli kad se preforsam, kak mogu napisati "dane upute" a ni rijeci mi ne uputiti, kak u gipsaoni prodaju gips bez racuna, ma fuj, tak se jadno osjecam i nemam pojma kak da se ponasam.
    po ovome prvome je dg.prijelom baze V mtt i koliko sam skuzila oporavak dosta dugo traje, sad nemam pojma na cemu sam, a i nije da imam koga zicat pomoc, pa se forsam i previse.

ja sam se morala ispucati, nadam se da nitko nece imati ovakvo iskustvo, svejedno primam savjete i najbitnije, pitanje:jel bi pristale na rtg u ovakvom slucaju? on se kakti ne radi izmedu 8 i 15tt, ja sam sad 23, al se jezim od sam e pomisli da se ipak nesto dogodi...

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj ti je savjet miruj i drzi se hladovine! Ja na rtg ne bi isla!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ni ja ne bih išla.
    Meni je u trudnoći napuklo rebro (od kihanja, da kihanja ) i nisu me htjeli snimati.
    Doktorica me rukama prepipala, zaključila da je otišlo rebro i rekla mi je doslovno: mi vam ovdje ne možemo ništa, slikati ni slučajno, rebro se ne gipsa, protiv bolova samo Lekadol i to je to.
    Plakala sam od muke kak me bolilo. Disanje mi je bilo problem. Noćima sam presjedila jer nisam mogla ležati i spavati od bolova, ali sam preživjela.

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ne znam tua, meni sad (29tt) zubar čisti kanale na slijepo, kaže - ne dolazi u obzir, slikat ćemo za godinu dana (valjda onda nije preporučljivo ni dok dojiš?)
    a ja bila uvjerena da će mi slikati, kao, šta je to malo radijacije za 1 zub
    čini se da u trudnoći zrače samo ako si životno ugrožena...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I ja sam u trudnoći slomila palac na nozi, nisu slikali, doktor nije htio riskirat, imala tjedan longetu, 4 tjedna gips, isto po vrućini s trbuhom do zuba. Isto nisu bili 100 % sigurni da je puklo, niti da je dobro zaraslo, ali nisu smjeli slikat. Samo miruj, i odmaraj. Ja sam imala problem jer sam imala i klinca od 4 g., al smo zdurali.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

i kak to sad izgleda, jel dobro zaraslo?
    jel si isla kasnije na fizikalnu?

ma, najveca mi je frustracija to pokazivanje pameti, ak ti je kolega dao dg cemu onda propitivanja, samo zbunjuje. pa to cekanje 3 sata da budes tamo 30 sekundi, stvarno nam je zdravstvo uzasno.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja čitam pitanje par puta i ne vidim u čemu je problem
    da su snimali bili neodgovorni
    "kakti stručnjaci" imaju dovoljno iskustva da procjene
    a nekad se stavi i imobilizacija i ako nije puklo već je jače uganuće
    da se noga prije oporavi

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

pa nema pitanja, samo se jadam :D
    ne bi ni isla na rtg, samo sam komentirala ak jedan dr.da dg i th zasto je drugi propituje nakon tjedan dana, to mi je neozbiljno.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    pa nema pitanja, samo se jadam :D
    ne bi ni isla na rtg, samo sam komentirala ak jedan dr.da dg i th zasto je drugi propituje nakon tjedan dana, to mi je neozbiljno.
    Da, je. I ne samo da je neozbiljno nego na kraju ispada da se ni TI ne možeš pouzdati u doktore-bilo jednog bilo drugog, nego te malte ne tjeraju da radiš po svojoj savjesti. A to naravno ne možeš jer su ti potrebne informacije koje su protuslovne a između ostalog nisi specijalizirala medicinu da možeš donijeti odluku. Ma, jadni su...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

razumijem da si jadna, vruce je imas nogu u gipsu, sto je vec dovoljno da ti je muka, a jos k tome i trudna.

ali po meni su napravili sve sto treba, ali ako je topic da se pojadas onda OK, inace ne kuzim sta su trebali napraviti.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    i kak to sad izgleda, jel dobro zaraslo?
    jel si isla kasnije na fizikalnu?

ma, najveca mi je frustracija to pokazivanje pameti, ak ti je kolega dao dg cemu onda propitivanja, samo zbunjuje. pa to cekanje 3 sata da budes tamo 30 sekundi, stvarno nam je zdravstvo uzasno.
    Vjerojatno je, makar dosta dugo nakon skidanja gipsa nisam mogla pomicat palac dosta su mi bile ograničene kretnje, al se s vremenom poboljšalo. Nisam išla na fizikalnu, nije me slao kirurg, vjerojatno zbog visokog stupnja trudnoće. I meni je bilo koma to prvo samo tjedan dana langeta, onda su ipak odlučili za svaki slučaj još 2 tjedna gipsa, pa je doktor na kontroli reko, da ne riskiramo ajmo još dva tjedna gipsa, pošto ne smijemo snimat, katastrofa mi je bilo. Vrućina, trbuh do zuba, dijete, al smo zdurali. Ja sam se šalila na svoj račun jer mi je dečko kaj me gipsal reko da još nikad ni gipsal trudnicu, a kad sam došla u bolnicu na kontrolu kod ginića, pita me ko me zagipsal, ja mu velim Vaš brat (brat mu je kirurg, koji je dolazi u Smb u kiruršku ambulantu), i onda smo se svi smijali u ordinaciji i zafrkavali se svaki put kad bi došla na kontrolu.

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

pa da, uvijek moze biti i gore, meni su u gipsaoni rekli da su upravo zagipsali trudnicu u terminu, e to je katastrofa.
    da zadrzim pozitivu, ajde, bar se guram preko reda tamo, zahvaljujuci trbuhu

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

tua, kako ti je noga ? U gipsu?

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

pozdrav svima!! nalazim se u 35.tt, imam skraćen,omekšan cerviks,uloživ za jagodicu prsta i na strogom sam mirovanju...no međutim neki dan sam uspjela krivo stati na stepenicu,izvrnuti gležanj i završiti na traumi...nisu mi slikali nego napravili uzv,ligamenti su čitavi,ali dosta istegnuti i jedan je za sobom povukao komadić kosti (7mm)...stavili mi longetu i sad već 3 dana trpim sve jače bolove,čini mi se da je longeta dosta i olabavila,većinu vremena ležim i držim nogu u povišenom položaju,ali kad se hoću ustati noga me krvnički boli čim ju stavim u okomiti položaj...užas...mislim da ću ići danas na hitnu ponovno jer mi se čini da longetu treba jače stegnuti,samo me strah da mi ne uvale gips...jer po ginekologici vrlo je velika vjerojatnost da rodim prije termina( 25.9.),da negdje od 37.tjedna je sve moguće,a to je za 2 tjedna...zanima me ima li tko slično iskustvo i kako to izgleda ići na preglede i roditi zagipsan...((

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •