upala uha u trudnoći

Thread: upala uha u trudnoći

1. gizolito's Avatar

gizolito said:

Default upala uha u trudnoći

evo čisto da se pohvalim, uspjela sam pobrati upalu vanjskog uha (30tt+1) prvi put u životu
    dobila sam neke kapi i to max dozu. doktorica se nada da će to biti dovoljno jako da me ne bi stavila na antibiotike (nema šanse!!! rađe ću si kapati češnjak u uho )
    bonus je taj što mi se upalilo ljevo uho, a naravno da spavam na ljevom boku - milina

2. leonisa's Avatar

leonisa said:

ja sam na kraju trudnoce bila dugo prehladjena i nisu mi htjeli dati kapi za nos jer sam trudna. na kraju sam zavrsila i s kapima i antibioticima. ko sto vec rekoh nekoliko puta, upala uha bolila me vise od samog poroda.

drzim fige da ce ti proci bezbolno i bez lijekova.
    probaj grijati uho (ugrij sol pa u krpu, npr. a i crveni luk pomaze kod boli- isprobala i kcer i ja, po savjetu mama s foruma).

3. Sanja :)'s Avatar

Sanja :) said:

Uuf znam kroz sto prolazis.ja sam pobrala upalu,pa se sinusi upalili,temp.,nista osim waxola mi nisu dali i kad sam za dva dana dosla na kontrolu stanje je bilo jos gore.dobila sam antibiotik,a navecer trudove.pod temp.i takvom upalom rodila bebu.

4. gizolito's Avatar

gizolito said:

brrrrr... odmah ću počet prakticirati ovo s lukom i soli (možda i malo špeka )
    odbijam općenito ljekove, a sad mi antibiotici zvuče još strašnije nego inače. doktorica me pitala što sam uzela protiv bolova i ostala poprilično zatečena kad sam joj zbunjeno rekla da ništa jer sam trudna.

propisala mi je maxitrol - valjda će obaviti sve što treba.
    jer postoji još nešto na što bi bilo dobro da pazim - tipa nositi debelu kapu, nagurati vatu u uho, nikad više ne oprati kosu da ne namočim uho ??
    na netu nekako šturo piše o upali vanjskog - svi se koncentriraju na srednje i unutarnje

5. gizolito's Avatar

gizolito said:

aaa super... ove su kapi kombinacija kortikosteroida i antibiotika - toliko o tome
    indikacije za trudnoću i dojenje je savjetovanje s lječnikom i/li ljekarnikom

6. Sanja :)'s Avatar

Sanja :) said:

Ne bih savjetovala vatu u uha.kod pranja kose,savjet otorinca je bio iz daljine posusiti uho fenom.

7. Beti3's Avatar

Beti3 said:

Kortikosteroidi u trudnoći baš i nisu preporučljivi, ako nije jako potrebno.
    Antibiotici, pogotovo penicilinski, ako nisi alergična na njih, nisu problematični. Antibiotici se daju i najmanjim bebama, od njih neće biti problema. Veći je problem da osjećaš bol i temperaturu, te da se osjećaš loše, nego 3-4 dana antibiotika.

Ubuduće peri kosu samo navečer, kad znaš da više nećeš izlaziti i odmah osuši do kraja fenom. Ovo sam saznala na teži način, sličan tvom
    Ne treba nikakva vata, ali možeš staviti onu vunenu traku koja se nosi zimi, ako ti je tako udobnije i ugodnije. Nešto ovakvo:http://pletionica.blogspot.com/2012/...ovratnici.html

8. gizolito's Avatar

gizolito said:

bila kod druge doktorice. upala vanjskog i srednjeg uha s time da je i bubnjić crven.
    za srednje uho 10 dana penicilinskih antibiotika - i nada da će pomoć jer se inače daju neki jači (u onim prvim kapima su bili oni sulfidi koji su strogo zabranjeni - neomicinsulfat i polimiksin B sulfat).
    za vanjsko uho kapi samo sa kortikosteroidima s time da moram ugurati neku trakicu u uho da drži te kapi da ne iscure van.
    kontrola u petak.

rekla je da se nada da je jača upala vanjskog uha nego srednjeg jer da je za vanjsko sigurna da možemo izlječiti...
    posebno mi je bilo "utješno" kad je rekla da su se djetetu do sad razvili svi organi
    ...

nemam temperaturu, bili me dosta, ali mogu izdržati - rekla mi je da pijem nekaj lupocet protiv boli, ali mislim da ću preživjeti bez toga... valjda