Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Grcevi sa 8 mjeseci

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno Grcevi sa 8 mjeseci

Beba ima 8 mjeseci. Unazad tjedan dana budi se nocu,najcesce predjutro i place.Stavim ga na siku, nekad pojede ,nekad se samo smiri .Cujem kako mu zavija u trbuscicu, a on se grci i izvija.Osim toga ,prije je puno i cesto ispustao vjetrove a sada to vise uopce ne cini.Uvodimo dohranu ali je ne prihvaca uopce,uglavnom smo na pol zlicice nekog voca dnevni, nekad ni toliko.Stolica je i inace rijetka,ali sad mi se cini jos rijeda,bez mrvica.Preko dana tih problema nema.Kolike u pocetku nije imao.Do ovog sada, spavao je cijelu noc, eventualno jedno hranjenje i nastavak, a sada tesko ponovno zaspi nakon hranjenja,uglavnom ga prebacujem u svoj krevet i onda dugo siki dok ne zaspe.Ustvari,,mislim da je problem upravo to sto vise uopce ne prducka ,kao da mu sav taj zrak ostaje u trbuhu i muci ga.Moguce da su ovo grcevi?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, ne bih rekla da su baš dojenački grčevi - kolike.
    Ja bih to prije pripisala reakciji na namirnicu/e.

Otkad s počeli grčevi, jesi li uvodila više ili jednu namirnicu?
    Što si do sad probala uvesti, koje namirnice?
    Jede li ijedan obrok dohrane?

Jesi ti nešto počela jesti što do sad nisi, otkad je rođen?
    Npr. krastavce ili rajčice?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Namirnice sam pocela uvoditi kad je imao 6 mjeseci:kruske, jabuke, breskve, tikvica, proso. To smo do sad probali, stalno dajem nesto od tih namirnica ali niti jednom nike pojeo vise od zlicice,zatvori usta i okrene glavu.

U mojoj prehrani su novost breskve, tresnje ,krastavci, paprika i maslinovo ulje.

Takoder primjetim da ponovno imam vise mlijeka i to onog vodenastijeg, dok on doji ns jednoj iz druge mlijeko izlazi u mlazovima,kao na pocetku.

Jedino se ne brinem previse s obzirom da mu se ti.grcevi javljaju uvijek u isto vrijeme ,pred jutro, mislim si da su neki problemi bilo bi cijeli dan.Osim toga sve je normalno
    E,da, ne znam ima li to veze ali vidim da bi ovih dana mogao izaci i prvi zub.

BusyBee, molim te jos mi reci da sad ne trazim temu, ide li Aktivin H uz dojenje?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ako pojede samo žličicu, znači da mu nije ukusno. Promijeni recept

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ako pojede samo žličicu, znači da mu nije ukusno. Promijeni recept
    A ne znam do čega je, sve sam već pokušala i pravila sam kašice i kupovala i svježe i kuhano, neće čovjek ništa

Otvori usta na prvu žličicu, onda premeće hranu po ustima, 10 puta napravi facu kao da ide povraćat,sam sebi diže želudac i onda ili proguta ili ispljune! I tako već dva mjeseca

Ali ne brinem se, polako, ja ću nuditi ,jednom mora prihvatiti!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ally, nema baš ni jedne namirnice koju voli?
    Jesi probala bar malo svog mlijeka izdojiti unutra?

Ne znam, ja ne bih rekla da su kolike, ne javljaju se tako kasno.
    Ja bih prvo pomislila da je reakcija na dohranu (da ne tolerira klopu koju uvodis).
    Nije frka i nije nuzno da mora jesti, jer ocito jos puno sise, vazno je da si mu pocela uvoditi.

Od onoga sto si napisala, prvo bih "optuzila" krastavce. Ali prvo bih provjerila sto njemu ovih dana nudim.

Rijetka stolica moze biti od nicanja zubica.

Sto se tice Aktivina H, uz dojenje, morala bi se posavjetovati s lijecnikom ili bar farmaceutom jer, iako je kantarion, koji je osnovni sastojak Aktivina, dosta dobro proucen i pracen i u trudnoci i kroz dojenje, ne znam koje sve dodatne sastojke ima Aktivin + znam da ga se treba piti jako dugo da bi imao terapeutsko djelovanje (mora se kumulirati u organizmu).

Ovdje imas par info (nadam se da se sluzis engleskim:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11819157
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16566628
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12927015
    http://www.naturalmedicinejournal.co...sp?article=115

Ako pitas zbog baby bluesa, mozda bi bilo dobro prvo probati s time da si pronadjes pomoc u kuci, malo odraslog drustva, osiguras dovoljno sna i kvalitetnu prehranu i obavezes izaci iz kuce svaki dan bar malo na sunce, medju ljude. Korak po korak.
    Osobno sam koristila zob travu, cijelu biljku zobi, za caj, ona je isto odlicna za dizanje raspolozenja, a vrlo blaga i ide uz dojenje (prema svim autoricama, kao sto su npr. Susun Weed i Aviva Romm) i izuizetno je bogata nutrijentima i pomaze da se cijelo tijelo regenerira.
    Ako sumnjas da imas PPD, javi se obavezno lijecniku i zahtijevaj uputnicu za psihijatra, cisto da popricas i da se posavjetujes. Nekad pomogne i samo jedan razgovor koji ti pomogne da se preslozis i sastavis (ja sam se nakon drugog poroda osjecala kao da me netko rastavio na sastavne dijelove i kao da se ne uspijevam posloziti natrag).

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

da,puno cica i velik je pa ne brinem. Kuhala sam jabuke i kruske i proso i u sve stavljala svoje mlijeko.Ali mislim da nije problem u okusu koliko u teksturi, njemu jednostavno sve sto nije potpuno tekuce dize zeludac cim dode do jezika.

Trazim nesto na biljnoj bazi za popravak raspolozenja jer se ne osjecam dobro. Citajuci prepoznala sam sve simptome anksioznosti ,ali izbjegavam psihijatre jer cu dobiti tablete,a to nekako ne bi htjela.

Zivim u konstantnom strahu od bolesti, svoje i mm,trazim simptome,sklanjam mobitele jer zrace, ne mogu se rijesit crnih misli,i ne uzivam u nicemu,strah me koci.Osim toga jako sam se udebljala,preko 10 kila i jedino sam sretna u casu dok jedem.

Eto ima toga jos,ovo je ukratko.Nadala sam se da bi mi Aktivin mogao pomoc,jos cu se raspitat.

Gdje se moze kupiti ta zob trava?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam si uzela ogromnu vrecu zob trave od Agristara (oni su u Osijeku i rado salju, nije problem).
    Mozes mijesati s koprivom, listom maline i mrvicu kamilice za okus.. to je inace hranjiva mjesavina koju i dr. Aviva Romm preporucuje za zene nakon poroda, da imaju dovoljno mlijeka, da ih "hrani" mineralima i poboljsa raspolozenje.

Ja osobno i hrpa mojih frendica je koristila nakon poroda: 3 mjerice zob slame, 2 mjerice lista maline i 2 mjerice koprive + 1 mjerica kamilice (meni je mjerica bila ogromna salica). Sve se izmijesa i cuva u velikoj posudi. Kad kuhas infuziju, uzmes jednu veliku teglu i stavis dvije pune sake mjesavine u tegli i prelijes vrucom vodom, poklopis i cuvas bar 4 sata da se namace. Nakon toga, iscijedis, spremis u frizider i pijes po zelji kroz dan, mozes zasladiti, dodati limuna, ...
    Hrani se pravilno i obavezi se sama sebi da ces svaki dan izaci s djetetom u setnju, sunce isto djeluje kao podizac raspolozenja.

I javljaj se ovdje!

PS. Ako bude frka, slobodno odi psihologu/psihijatru, ne daju oni bas olako tablete, osobito ako naglasis da ne zelis i da zelis dojiti + cak i u slucajevima kad majka mora primiti terapiju, danas postoje lijekovi koji idu uz dojenje (ali ne ovi OTC, koje mozes kupiti u ljekarni bez recepta).
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 22.06.2013. at 21:01

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •