Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: gladno dijete koje neće da sisa

Datum pristupanja
    May 2013

Početno gladno dijete koje neće da sisa

Pozdrav svim ciciljupcima i mama koje pomažu!

Ovo je naša druga tema, na prvoj su odgovori prestali dolaziti (pretpostavljam da je tema "zastarila" pa se izgubila). Da ne ponavljam sve, samo kratak opis našeg slučaja (detalji su u temi "neredovito sisianje bebe iz inkubatora").

Dakle Filip je rođen u 38.tj. sa 2540 g i 56 cm nakon sumnje na IUGR. Zbog žutice i povišenog CRP-a bio je u inkubatoru tjedan dana. Sada ima 8 tjedana. Kad je pušten doma, nije htio redovit sisati, a zbog male težine i žutice morala sam ga hraniti svako 2h. Imam el. izdajalicu pa je dobivao izdojeno mlijeko na bočicu.

Kako sam ja htjela da on doji, uvijek bi mu prije boce ponudila dojku te imamo period negdje oko 4. tj. kada je samo sisao. Međutim kako je ta želja za sisanjem došla, tako je i prošla. Ponovo ga pokušavam dojiti već tjedan dana.

On u pravilu često plače za vrijeme dojenja, zabaciva glavu nazad i odbija je rukicama od mene. Često neće ni da prihvati dojku. Ponekad krene sisati i počne plakati i odgurivati se nakon 5/10/15 min - kako koji put. JA ga pokušam umiriti i opet na siku. Isto plač, deranje, vriska. Naguta se zraka pa jako prdi ili podriguje. Nakon nekog vremena (kako koji dan, ovisi koliko ja imam snage boriti se sa plačom) odustanem i dam mu izdojeno mlijeko na bocu.

Ponekad mi se čini da se zagrcne dok sisa, iako mislim da nemam problem da let-down pošto kad mu ispadne sika ne teče mlijeko jako već ja moram dobro stisnuti da bi šta izašlo u pokušaju da ga namamim da opet sisa.

Mene dojka ne boli dok sisa, ali ne znam je li to pokazatelj da ima dobar zahvat. U pravilu se čuje samo njegovo gutanje, ponekad ali rijetko i nekakvo kao klikanje.

Inače je beba koja dosta plače zbog kolika i grčeva te sam na rubu snaga. Zato brzo odustanem od dojenja i dam mu bocu.

ŠTo da nepravim da on počne iskuljučivo sisati? Svi savjeti i iskustva sa dobrodošli. Vjerujem da je odvikavanje od boce teško i ne znam bi li trebala čekati dok on ne poraste još malo?

Pomagajte

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Javim se veceras, ako prije neka druga savjetnica ne naidje.

Napisi do tada, ako stignes, koliko je sad star, sva mjerenja koja ste imali (s koliko je rodjen, kako je dobivao, datume i grame), koliko sad imate obroka hranjenja, dobiva li samo tvoje mlijeko, na bocicu ili kako, koliko mu dajes ml mlijeka u obroku.
    Koliko ima popisanih i pokakanih pelena i da li se sam budi za papanje ili ga ti moras buditi.
    Koliko cesto se izdajas, koliko uspijes izdojiti.

Eto, za pocetak ...

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo odgovora:

Danas imamo 8 tjedana i jedan dan

Vaganja:
    Rođen 23.04. sa 2540 g
    Izašao 01. 05. sa 2689 g
    Kontrola 10. 05. = 3020 g
    Kontrola 17. 05. = 3500 g
    Kontrola 24. 05. = 3700 g

Poslije nismo vagani, idemo na kontrolu tek u iduću srijedu (26. 06.)

Kad ga hranim na bocu, hranim ga isključivo izdojenim mlijekom (imam el. izdajalicu) a uspijem izdojiti oko 120 ml (pa 60ak ml iz svake). Izdajam se nakon svakog hranjenja tj. pokušavam tako. Sada kada forsiram dojenje, držanje tog strogog rasporeda ide teže jer ponekad podoji jednu siku pa se umori i dam mu onda 60ak ml na bocu. Ali trudim se da se izdojim svaki put nakon što jede iz boce da bih održavala tempo i stvarala mlijeko po potrebi.

Ima oko 3 - 5 kaknih pelena dnevno, kako koji dan (broj kaknih pelena se smanjio ima nekih tjedan i po, do tada je kakio 6 - 7 puta dnevno). Najčešće je žute boje i lagano proljevasta sa zrncima. Međutim, ponekad bude i zelenkasta, a ponekad i miriše kiselo. Ipak, zadnjih je par dana redovno žuto/zlatna. Po noći u pravilu ne kaki više. Ima oko 8 mokrih pelena (od čega neke pudo i kakane a neke samo mokre koje mu mijenjam kad otežaju i napune se puno bez obzira je li kakio).

E sad koliko pojede. To sam Bog zna. Zna pojesti od 120 ml pa do 40 ml. Kada pojede malo, pokušavam ga "natjerat" da jede još jer se bojim da je gladan, ali to rezultira bljuckanjem pa na kraju odustanem. Do idućeg obroka umirem od brige je li gladan. Kako je on plačljivo dijete, ja se stalno bojim da je gladan, pa guram ili siku ili bocu u usta. Iako je na boci, pokušavam primjeniti pravilo "dojenja" na zahtjev pa mu dajem kad traži.

Sam se budi za hranjenje i ako spava više od 3h u komadu ja ga ne budim. (Je li to pogrešno???)

Ako sisa, onda naravno ne znam koliko je pojeo. Ipak se rijetko dogodi da nakon što odustane od sike ne plače tj. ne traži još.

Evo jutros je htio sisati i kad je prestao, dala sam mu bocu. Pojeo je 100 ml a ja bila uvjerena da neće nego 20ak pošto je dugo sisao.

Prilažem slike Filipa dok doji, možda pomogne odrediti je li hvat/položaj pogrešan:

https://www.dropbox.com/sc/i3mx93qx9ut8b4m/UitZMiNw-x

Ako treba još informacija, samo pitajte! Dok malecki spava, na sve stignem :D
    Posljednje uređivanje od salica_kave : 19.06.2013. at 18:39

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesam li dobro shvatila da uvijek i siše i dobije bocu?
    Koliko hranjenja dnevno imate, imate li koje noćno hranjenje i siše li tada lakše (na dojci)?

Kako izgleda jedan podoj/hranjenje? Opiši, ako stigneš.
    Nudiš li mu samo jednu dojku kad siše ili mijenjaš, opiši kako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ti netko može pomoći, kad je malac na dojci, možeš li malo pritisnuti dojku (donji dio) prema sebi, da se dobro vidi donji dio čeljusti i kako je namješten na dojku?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko bi bilo izvedivo i moguće da ga makneš s bočice i dodaješ mu hranu na neki drugi način? (kapaljka, žličica, čašica, sns)

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Bojim se da ja uistinu neman sriće u životu

Nakon lude noći, iscrpljenog jutra i otipkanog cijelog romana na forumu jednog rukom (kojeg sam izgubila jer sam stisnila botun 'odgovori na temu' misleći da će to postat moj odgovor!!! kako smotano!!!!) dječak je završio kod pedijatrice sa pupčanom kilom od plakanja ili grčeva ju je dobio. užas. ja sam inače protiv isplakivanja djeteta kao načina umirivanja i treniranja strogoće i ne razumijem kako se ovo dogodilo. On nam je i inače nemirno dijete i ja sam se navikla da ga dosta nosim (pošto on ppuno plače to mi i otežava pogodit je li dijete gladno, je li hoće ili neće siku/bocu itd...) uglavnom, za sada kilu ne treba dirati kirurški, ali moramo paziti da ne plače,a kako ću to postić nemam pojma jer kad ga od kolika napadnu valovi plača ne može ga nitko umiriti.

A sada dojenje, moja druga muka.

Evo tri nove slike, ako nisu dobre, slikat ću opet, samo reci:

https://www.dropbox.com/sc/rfc4tr1annr5tqn/CWTj9k1f9n

SNS nam je fin. nedostupan (el. izdajalica posuđena, a boca uvijek tu), a hranjenje žlicoma na ovu količinu mlijeka...jedva mu uguram D3 kapi žlicom jednom dnevno a kamoli 8 puta...ne znam kako bih to izvela.

Obroci nam izgledaju svakako. Ovisi o tome koliko je on plačljiv, koliko se zraka nagutao (ponekad ne rutne uopće, ponekad prekidamo hranjenje nekoliko puta da on rutne). prvo mu ponudim siku i ako hoće sisati pustim ga koliko hoće. Kad mu ispadne sika, nudim opet. On tu počinje plakati pa to više neću raditi puno. Prije sam ga znala i pola sata forsirati na siku prije nego dam bocu, ali najčešće je više plakao nego sikio. Možda je zato i dobio kilu i sad mi je grozno užasno fuj i bljak.

Svakako više siki kad je dojka punija (iako ponekad imam problema sa let - down, ali onda izdojim u gazu pa pokušam nastaviti). Kad je praznije neće ni da potegne.

Vezano uz ovo punjenje/pražnjenje dojke, imam pitanje (situaciju): noćas su mi se dojke najednom PREPUNILE. Svaka je bila kao lubenica, sa preko 150ml u jednoj. Izdajala sam se više od dva sata i sve me bolilo. Sada se opet mlijeko smanjilo, malo je punije nego inače, al čini mi se da mu to paše jer lakše vuče. Zašto se to događa (dogodilo se i prije tjedan dana) ako ne izdajam skroz do apsolutnog kraja (prestanem kad prestane ići u malzu i počnu kapljice)?

Inače mu nudim jednu dojku i ako ju je posisao do kraja, idući put nudim drugu. Ako je sisao malo, onda unutar tri sata dajem istu. Ponudim i drugu ako je sisao do kraja, ali je drugu prihvatio samo jednom. Kad odbije drugu, nudim bocu. Ponekad hoće, ponekad neće (kažem, ima obroka od 50 - 120ml). Čudno dijete :D

Ne hranim ga po rasporedu, nego kad plače što je sa bocom puno teže nego sa dojenjem i ponekad se pitam bi li bilo lakše da sam ga zadržala na rasporedu kao i kad je bio u bolnici.

Pošto on nije dojen sa grudi, ne znam je li izdojeno mlijeko dovoljno da utaži žeđ ili bi mu trbala dati par kapljica vode? Do sad mu nisam davala ništa osim mlijeka, a odkad je vruće pokušavam utažit žeđ dojenjem. Ponekad zna potegnuti samo nekoliko gutljaja između obroka (sa sike), pa mislim da mu je to ok.

Noću imamo u prosjeku dva obroka, uvijek sa boce. Pošto se ja izdajam i noću, tata daje bocu. Dojenje nismo probavali noću da on šta manje plače i da ga kasnije lakše uspavamo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga salico kave (ovo zvuči kao da pjevam odu šalici kraj mene ),
    baš vam se nakupilo stresa i problema. Nemoj biti tužna i uvjerena da si ičim pridonjela razvoju pupčane kile. Znam da si zabrinuta i u strahu, ali to je vrlo često stanje kod malenih i nije mu uzrok plakanje (iako se kod plača ispupči i najbolje vidi) nego slabost trbušnih mišića i njihovo nepravovremeno spajanje. Budi blaga prema sebi, brini i o sebi i o malcu. Ako imaš maramu ili neku sličnu nosiljku, probaj ga nositi golim tijelom na golo tijelo, nama je to jako umanjilo periode plakanja (iako je bilo malo vruće). Nošena djeca puno manje plaču.

Idem ti sad odgovoriti ...
    Sam se budi za hranjenje i ako spava više od 3h u komadu ja ga ne budim. (Je li to pogrešno???)
    Ako imate 10 ili više podoja u danu, možeš ga pustiti.
    Inače, "dozvolila" bih mu jedan period u danu da ima, ako treba i želi, dulji odmor, ostalo bih ga budila.

Što se tiče hvata, nisam baš 100% sigurna. Jesu li mu usnice izvrnute prema van? Ako nisu, kad se namjesti (a čini mi se da je dosta otvorio usta), samo mu prstom pomozi još malo da si namjesti usnice. Ako je hvat dobar, dovoljno je samo mrvicu kod ruba usnice potegnuti i ona će se izvrnuti. Ako mu ispadne dojka iz usta, to ionako znači da nije dobro ulovio pa ponovite hvat.
    Obroci nam izgledaju svakako. Ovisi o tome koliko je on plačljiv, koliko se zraka nagutao (ponekad ne rutne uopće, ponekad prekidamo hranjenje nekoliko puta da on rutne). prvo mu ponudim siku i ako hoće sisati pustim ga koliko hoće. Kad mu ispadne sika, nudim opet. On tu počinje plakati pa to više neću raditi puno. Prije sam ga znala i pola sata forsirati na siku prije nego dam bocu, ali najčešće je više plakao nego sikio. Možda je zato i dobio kilu i sad mi je grozno užasno fuj i bljak.
    Koliko ih ima? Perioda sisanja koje bi mogla nazvati obrokom? Vidiš li da ima periode kad baš guta?
    Pomažeš li mu pred kraj kompresijama? Znaš li kako ih raditi?

Svakako više siki kad je dojka punija (iako ponekad imam problema sa let - down, ali onda izdojim u gazu pa pokušam nastaviti). Kad je praznije neće ni da potegne.
    Što ga češće budeš stavljala na dojke i one budu češće ispražnjene, one će stvarati više mlijeka. Taj osjećaj prepunjenosti dugoročno vodi u manju produkciju jer šalje mozgu poruku da mlijeko ostaje neiskorišteno i ne treba ga toliko sljedeći put. Čim više na dojku, pravilan hvat i obraćanje pažnje da doista gta. Ako se uznemiri ili mu je prejaki mlaz, digni ga i umiri i vrati na istu dojku (bar 2-3 sata na istu prvo pa ako želi još, onda može i na drugu, ali unutar 2-3 sata bi trebala započinjati podoj uvijek na istoj).

Vezano uz ovo punjenje/pražnjenje dojke, imam pitanje (situaciju): noćas su mi se dojke najednom PREPUNILE. Svaka je bila kao lubenica, sa preko 150ml u jednoj. Izdajala sam se više od dva sata i sve me bolilo. Sada se opet mlijeko smanjilo, malo je punije nego inače, al čini mi se da mu to paše jer lakše vuče. Zašto se to događa (dogodilo se i prije tjedan dana) ako ne izdajam skroz do apsolutnog kraja (prestanem kad prestane ići u malzu i počnu kapljice)?
    Moguće je da je to rekacija na stalna izdajanja do kraja i produkcija reagira još većom produkcijom.
    A to prepunjeno/smanjeno je ples između tebe, izdajalice i njega koji siše nekad super, nekad manje super.

Idem sad stisnuti Odgovor pa nastavim pisati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Inače mu nudim jednu dojku i ako ju je posisao do kraja, idući put nudim drugu. Ako je sisao malo, onda unutar tri sata dajem istu. Ponudim i drugu ako je sisao do kraja, ali je drugu prihvatio samo jednom. Kad odbije drugu, nudim bocu. Ponekad hoće, ponekad neće (kažem, ima obroka od 50 - 120ml). Čudno dijete :D
    Ovo je ok, osim što bih te molila da probaš uvijek davati istu dojku prvu, unutar 3 sata, bez obzira na osjećaj da ju je dobro ispraznio. Ako neće i buni se, ponudi odmah drugu, ako želi, pomozi mu kompresijama, neka sisše koliko želi i onda mu daj drugu.

Ne hranim ga po rasporedu, nego kad plače što je sa bocom puno teže nego sa dojenjem i ponekad se pitam bi li bilo lakše da sam ga zadržala na rasporedu kao i kad je bio u bolnici.
    Bolje je, iako teže, na zahtjev.
    Kako čuvaš izdojeno mlijeko?
    Kad je velika frka, slobodno mu probaj dati na čašicu ili žličicu.

Pošto on nije dojen sa grudi, ne znam je li izdojeno mlijeko dovoljno da utaži žeđ ili bi mu trbala dati par kapljica vode? Do sad mu nisam davala ništa osim mlijeka, a odkad je vruće pokušavam utažit žeđ dojenjem. Ponekad zna potegnuti samo nekoliko gutljaja između obroka (sa sike), pa mislim da mu je to ok.
    Ova kratka potezanja, ako vidiš da guta, to je piće da se utaži žeđ.

Noću imamo u prosjeku dva obroka, uvijek sa boce. Pošto se ja izdajam i noću, tata daje bocu. Dojenje nismo probavali noću da on šta manje plače i da ga kasnije lakše uspavamo.
    Spavali on s vama ili vrlo blizu tebe?
    Možeš li se ohrabriti i par dana probati nuditi mu dojku noću?
    Poluuspavana djeca najčešće jako dobro uhvate dojku noću i učinkovitu sišu i jako dobro prazne dojke.
    Bilo bi odlično kad bi se bar noću odmorila od izdajanja.

Kako ti se čini? Bi probala?
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 21.06.2013. at 09:16

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

BusyBee, svaka čast na trudu i pomoći. Moj nick i jest oda šalici kave bez koje (kojih) ne mogu preživjeti dan (i tako već godinama). To je moj normabel

Ja ne znam koristit multiple quote (ni na jednom forumu....sramote mojko mila, ali i takvi korisnici postoje) pa ću ti odgovoriti ovako u običnom postu.

U principu se Filip relativno pravilno budi (traži jesti ako je budan plačom) svako 2,5 - 3h. Imamo u prosjeku između 8-10 obroka dnevno. Jučer ga je dr. vagala, od zadnje kontrole (24.05.) dobio je 600 gr. Ped. je bila zadovoljna time, iako bih ja bila nasretnija da je sestra rekla da je dobio kilu ja volim malog bumbara!

Usnice mu nisu izvrnute (barem ne kao kada papi bocu). Dojka mu ne ispada odmah, nego nakon što sisa već neko vrijeme. Mene bradavice ne bole dok sisa niti me išta žulja ili smeta. Dapače. Ne znam je li to pomaže odrediti je li hvat dobar. Inače počinjemo u položaju obrnute kolijevke (ne li se tako zove?) a onda se ja pokušam prebaciti u kolijevku jer me zna zaboliti ruka kojom mu držim vrat. Ali u kolijevci mu lakše dojka ispada.

Danas smo sisali dosta, čak je jedan obrok posisao obe dojke i nisam mu uspjela ugurati bocu. Valjda se dosta najeo.

Inače su rijetki podoji koje bi same mogla nazvati obrokom (da poslije ne plače i ne prihvati bocu). Ali i to nam varira od dana do dana. Jučer je dosta sisao i jutros. Pon. i utorak skoro ništa, samo boca. Dojku nije htio, plakao je kad bih ga uopće pokušala staviti u položaj za dojenje. Kompresije pokošavam (ovdje na forumu sam naučila kako ih raditi) ali nisam primjetila da su nam bitno produžile trajanje obroka. Mozda ne radim dobro.

Izdojeno mlijeko čuvam na sobnoj temperaturi u steriliziranoj boci do 6h. Nakon toga ga prolijem ako nije pojeo i izdojim novo.

Meni se čini da on uvijek guta kad hoće sisati

Večeras ću svakako probati dojenje po noći. On ne spava s nama u krevetu ali jest u sobi. Ako nas krene dojenje, nadam se da ću naučiti dojiti ležećki da se ne moram ustajat za podoje. Za sada je dobro da ide ikako

Pitanjce: ima li rodu nekakvu podružnicu/prostorije u splitu gdje bih mogla otići osobno s maleckim da neki savjetnik pogleda kako dojimo i papamo pa možda bude lakše naći problem?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imamo savjetnice u Splitu, ali ne znam koliko su slobodne i imaju vremena za savjetovanje uzivo. Prostor nemamo.
    Javit cu im da pogledaju ovamo pa ce se same javiti ako smisle nacin.

Za odgovor na ostalo ce mi trebati malo vise vremena.
    Odlicno je danas bilo, ovo sto pises.

Samo ovo:
    Izdojeno mlijeko čuvam na sobnoj temperaturi u steriliziranoj boci do 6h. Nakon toga ga prolijem ako nije pojeo i izdojim novo.
    Ako nemas klimatiziran prostor, sad bi bilo dobro vrijeme da cuvanje na sobnoj temperaturi ogranicis na max 3-4 sata.
    Radije drzi manju kolicinu (koju prosjecno pojede) u frizideru pa ugrij u toploj kupelji prije upotrebe.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

super busybee, svijetla točko u mraku dojenja

šteta što nema splitskog prostora....

imamo klimatizirani prostor i baš zbog mlijeka pazim da je adekvatna temp. Ionako on popapi mlijeko u roku od oko 3h od izdajanja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, podignula sam jednu sliku da vidis hvat:
    http://i63.photobucket.com/albums/h1...ps847b668f.jpg

Ovdje se vidi kako bi trebala donja usnica izgledati, gornja nije bas savrsena, ali moguce je prstima malo korigirati polozaj, kad si sigurna da je hvat cvrst.
    Da je ovdje mrvicu jos dojka utisnuta, u kutovima usana bi se jasno vidio jezik (dio) koji polukruzno obuhvaca tkivo areole (bradavica je duboko unutra).

E sad, mi smo se dugo mucili s ucenjem hvatanja - ravne bradavice + njegovo dosta visoko nepce. Kad sam bila sigurna da je dobro ulovio, a usnice nisu bile lijepo izvrnute, jednim prstom bih mu ispod usana vrlo blago potegnula prema dolje, da otvori jo smalo jace usta i tada bi se izvrnula usnica (ako bi se odljepio od dojke u tom trenutku, to je ionako znak da hvat nije bio dobar i da ga treba ponoviti).
    Gornju usnicu isto mozes korigirati, kad si sigurna da je dijete dobro zijevnulo i ulovilo dojku, tako da blago prstom na nausnici (brkovima ) povuces prema gore. Ako je dobro ulovio dojku, korigirat ce se, ako nije, odljepit ce se pa cete ponoviti hvatanje.

Puno strpljenja i ponavljanja. Pravilan hvat je osnova i najvaznija stavka u ucinkovitom praznjenju dojke. Djeca nauce s vremeno sama lijepo uloviti, a u pocetku, osobito kad se kombinira s bocicom, vazno je dobro paziti i uvijek provjeriti je li hvat ok.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U principu se Filip relativno pravilno budi (traži jesti ako je budan plačom) svako 2,5 - 3h. Imamo u prosjeku između 8-10 obroka dnevno.
    Imate li bar jedan nocni podoj?
    Gledaj da imate cesce 10 nego 8.

Dojka mu ne ispada odmah, nego nakon što sisa već neko vrijeme.
    Ispadne mu jer se promeskolji ili se ti mrdnes ili zato jer mu je dosta sisanja?
    Prvo i drugo su znakovi loseg/slabog hvata.

Večeras ću svakako probati dojenje po noći. On ne spava s nama u krevetu ali jest u sobi. Ako nas krene dojenje, nadam se da ću naučiti dojiti ležećki da se ne moram ustajat za podoje.
    Jesi probala? Kako je proslo?
    Mnoge mame koje ne zele dijeliti krevet s djetetom, snadju se tako da maknu jednu stranu ograde krevetica i prislone krevetic uz svoju stranu kreveta. Tako svatko ima svoj prostor, a dijete je na dohvat ruke i kad nocu trazi cicati, mama samo ispruzi ruke i privuce dijete do sebe. Mozda da tako probas.

I nisam sigurna jesam li pitala, imate li dudu varalicu?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

BusyBee, nisam jučer stigla odgovoriti....maleni je bio nemoguć!

Probali smo dojenje po noći: noćas nije išlo (ali noćas je ionako bio posebno nervozan i plakao je dosta pa nije ni čudo da dojenje nije išlo). Jedva je i bočicu htio.

Međutim pretprošlu noć je prihvatio siku i lijepo je sisao, mirnije nego po danu. To je bio prvni noćni obrok - imamo dva! Drugi nije htio sisati nego samo boca.
    Nije puno ali čovjeka veseli.

Ja mislim da mi nemamo pravilan hvat. Nažalost, teško uspijem uopće vidjeti donju usnicu-kad zahvati bradavicu, dojka kao da se raširi po njegovj bradi i ne vidm što se događa dolje. Naslijepo pokušavam popraviti, ali nije baš dalo neke razultate.

Ono što ne kužim je zašto počne sisati i onda se rasplače nakon minutu/dvije? Tako nam je zadnjih dana

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Eh da....imamo baby byorn, ali malac nije oduševljen.

Krevetić nam zbog glupe konfiguracije sobe ne stane pored kreveta. Sanjam renovirani stan i veliku sobu i bebicu koja će spavati sa nama. Meni je co-sleeping super u teoriji, ali sa Filim ne funkcionira. On plače u krevetu sa nama, a krevetić ne stane pored našeg kreveta. A ja ionako ne znam dojiti ležeći.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

i update no. 3, ne koristimo dudu. Tata mu je davao dudu neko vrijeme da ga umiri, ali sam ju izbacila otkad ponovo pokušavamo dojiti. Ionako nije baš ljubitelj dude.

Sada ga umirujem tako da mu dam da sisa moj prst. Ne znam je li to bolja/lošija opcija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sada ga umirujem tako da mu dam da sisa moj prst. Ne znam je li to bolja/lošija opcija.
    Moze i prst. Zasto mu ne das cicu?

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

BusyBee, pozdrav od nas ponovo! Iza nas je još jedan težak tjedan: ja sam imala temperaturu i bolove u trbuhu, nisam uopće mogla hodati

Da odgovorim na pitanje: prstom ga često umirujem od sisanja moj malac povuče i nakon tridesetak sekunda sa uzvrišti.

Ponekad, samo ponekad prihvati dojku i počne sisati, tada mu namještam usnice kako si mi rekla tada sisa duže nego prije. takav nam se podoj dogodi jednom dnevno ili jednom u dva dana.

Ali i dalje mu nudim, možda se jednog dana predomisli

Puno ti hvala na svom trudu i pomoći

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probaj se više puta prije nego ga pustiš da siše namjestiti i njega da što bolje ulovi dojku.
    To je osnova dobrog pražnjenja dojke.

Što se tiče nervoze i vrpoljenja - moguće da je nervozan jer mu ne ide jednako kao na bočicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •