Pozdrav svim ciciljupcima i mama koje pomažu!
Ovo je naša druga tema, na prvoj su odgovori prestali dolaziti (pretpostavljam da je tema "zastarila" pa se izgubila). Da ne ponavljam sve, samo kratak opis našeg slučaja (detalji su u temi "neredovito sisianje bebe iz inkubatora").
Dakle Filip je rođen u 38.tj. sa 2540 g i 56 cm nakon sumnje na IUGR. Zbog žutice i povišenog CRP-a bio je u inkubatoru tjedan dana. Sada ima 8 tjedana. Kad je pušten doma, nije htio redovit sisati, a zbog male težine i žutice morala sam ga hraniti svako 2h. Imam el. izdajalicu pa je dobivao izdojeno mlijeko na bočicu.
Kako sam ja htjela da on doji, uvijek bi mu prije boce ponudila dojku te imamo period negdje oko 4. tj. kada je samo sisao. Međutim kako je ta želja za sisanjem došla, tako je i prošla. Ponovo ga pokušavam dojiti već tjedan dana.
On u pravilu često plače za vrijeme dojenja, zabaciva glavu nazad i odbija je rukicama od mene. Često neće ni da prihvati dojku. Ponekad krene sisati i počne plakati i odgurivati se nakon 5/10/15 min - kako koji put. JA ga pokušam umiriti i opet na siku. Isto plač, deranje, vriska. Naguta se zraka pa jako prdi ili podriguje. Nakon nekog vremena (kako koji dan, ovisi koliko ja imam snage boriti se sa plačom) odustanem i dam mu izdojeno mlijeko na bocu.
Ponekad mi se čini da se zagrcne dok sisa, iako mislim da nemam problem da let-down pošto kad mu ispadne sika ne teče mlijeko jako već ja moram dobro stisnuti da bi šta izašlo u pokušaju da ga namamim da opet sisa.
Mene dojka ne boli dok sisa, ali ne znam je li to pokazatelj da ima dobar zahvat. U pravilu se čuje samo njegovo gutanje, ponekad ali rijetko i nekakvo kao klikanje.
Inače je beba koja dosta plače zbog kolika i grčeva te sam na rubu snaga. Zato brzo odustanem od dojenja i dam mu bocu.
ŠTo da nepravim da on počne iskuljučivo sisati? Svi savjeti i iskustva sa dobrodošli. Vjerujem da je odvikavanje od boce teško i ne znam bi li trebala čekati dok on ne poraste još malo?
Pomagajte![]()